Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
je kunt zelf ook wat doen 
DIY - 22.04.2006 23:40

Ongetwijfeld zal de SP in Amsterdam vragen stellen aan Cohen over het absurde politiebeleid jegens deze demonstranten. Maar je kan ook zelf vragen stellen tijdens de commissie Algemene Zaken, al is op het moment van schrijven nog niet duidelijk wanneer die plaatsvindt omdat er een nieuw college en dito raad wordt geinstalleerd. Kennelijk doen ze daar een week of 6 tot 8 over. Ook kun je gebruik maken van de ingezonden brievenrubriek in het Parool. Met name de arrestanten moeten snel in de pen klimmen en een brief mailen naar:  meningen@parool.nl
dit staat op nu.nl 
btje - 21.04.2006 00:09

Politie arresteert 42 betogers bij wapenbeurs

Uitgegeven: 20 april 2006 23:36
Laatst gewijzigd: 20 april 2006 23:36

AMSTERDAM - Bij een demonstratie tegen een wapenbeurs in Amsterdam heeft de politie donderdagavond 42 personen gearresteerd. De politie laat donderdag weten dat de demonstranten zijn opgepakt omdat er geen vergunning was voor de demonstratie.

Toen de politie de betogers sommeerde te vertrekken, zouden zij dat hebben geweigerd. Vervolgens zijn de demonstranten aangehouden en afgevoerd.


Lawaai

De betogers hielden een lawaaidemonstratie bij de marinebasis Kattenburg waar de internationale wapenbeurs Marelec plaatsvindt. Met sirenes en trommels maakten de demonstranten hun afkeer van de wapenhandel duidelijk. De wapenbeurs zou woensdag zijn begonnen en duurt tot en met vrijdag.

De aangehouden actievoerders mogen naar huis als ze zich kunnen identificeren en een verklaring afleggen. Ze krijgen dan een proces-verbaal mee wegens het niet voldoen aan een bevel van de politie.


of niet.... 
hun rechtstaat is de onze niet - 23.04.2006 20:31

"Met name de arrestanten MOETEN snel in de pen klimmen en een brief mailen"

pardon, men MOET niets...
in plaats van raads vragen stellen of een brief naar het parool te sturen kan je bijvoorbeeld ook de ruiten uit het stadshuis of ambstwoning gaan kankeren, de poort van kattenburg dichtlassen of helemaal niets, nog een biertje opentrekken en de volgende keer het gewoon opnieuw proberen...

iedereen kiest zijn/haar eigen manier om met repressie om te gaan en leuk/sympathiek/zielig doen in gemeenteraad of krant is absoluut niet de enige/beste manier.

gatverrrr
SP is solidair 
wr - 22.04.2006 22:59

.... maar doen ze ook iets? Raadsvragen stellen bijvoorbeeld?

Website: http://amsterdam.sp.nl/nieuws/berichten.php?itemid=537
 
.... ja dit is dus standaard tegenwoordig 
NN - 20.04.2006 23:50

Heb het zelf de laatste tijd ook met twee akties meegemaakt. Ze vorderen weggaan, en als je niet snel genoeg bent naar hun smaak wordt je opgepakt voor geen bevel opvolgen.
Na een paar uur wordt je dan heengezonden, zonder procesverbaal, zonder boete, zonder dagvaarding, zodat de aanhouding niet aan de rechter getoetst kan worden.
Puur een taktiek van protest smoren dus, demonstraties en openlijke meningsuitingen verhinderen! Ze halen je uit de weg en als het geen kwaad meer kan, zetten ze je weer op straat.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.