Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
AIVD informanten bij linkse organisaties  
Nick - 02.05.2006 09:54

Zelfs leden van Saroef en JDL zijn in extreem linkse organisaties doorgedrongen. Omschreven de situatie als een "stel complete maatschappelijke loosers".
Definitie Links/Rechts 
Chinook - 03.05.2006 16:25

Hoewel er gezegd wordt dat er geen domme vragen bestaan stel ik hierbij een vraag die gemakkelijk door diegenen die zich geroepen voelen om antwoord erop te geven als domme vraag gezien zal worden.

Wie kan er een definitie van wat er politiek gezien links is en wat rechts, én (- niet té snel - )wie waagt zich hieraan nu de zgn. linkse partijen door hun rechts georienteerde subgroeperingen (en omgekeerd) te pas en te onpas worden ingehaald ???
Hoezo is bovenstaande reactie nog niet verwij 
ook ex-IS - 03.05.2006 00:37

Hoezo is bovenstaande reactie nog niet verwijderd door Indymedia?

Een "ex-IS"-er beschuldigt de IS van "ronselpraktijken", het "verleiden van kwetsbare mensen" en van "brainwashen". Dat zijn zeer zware beschuldigingen die niet zomaar zonder nadere onderbouwing geuit mogen worden.

Het is een belangrijke doelstelling van de IS om leden te werven, en terecht. Hiervoor wordt door hen het woord "recruteren" gebruikt. Dit is echter nog wel iets heel anders als "ronselen"! Wie zich laat "verleiden" om lid te worden is daar toch zelf bij? Ook "brainwashen" vind ik een volkomen overdreven woord. Het is waar dat 'propaganda' ook intern gebruikt wordt als peptalk. Dit is echter nog wel iets anders als "brainwashen".

In de reactie wordt bovendien het werven van infiltranten door de AIVD vergoeilijkt. De "ex-IS"-er vind het alleen "zonde" dat hij/zij daarbij óók geregistreerd is, terwijl hij/zij het nooit "oprecht eens" is geweest met de IS. Dus wat deed hij/zij er dan? Nieuwe leden worden echt niet "verleid" met gezelligheid (alleen), maar nadrukkelijk om de strijd aan te gaan voor het socialisme! Graag dus geen ongefundeerde lasterpraatjes meer die de zaak afleiden van de schandalige infiltraties door de AIVD.


de IS maakt meer kapot dan je lief is 
ex-IS - 02.05.2006 17:48

Ik hoop dat de AIVD door deze persoon notitie heeft kunnen nemen van de 'rondsel-praktijken' van de IS onder sudenten en scholieren. Hoe kwetsbare personen worden verleid tot het deelnemen aan deze organisatie en geprobeerd wordt deze ideologisch te brainwashen. Niet verwonderlijk dat velen na een tijdje gillend van de IS wegrennen. Niet iederen die ooit bij de IS heeft gezeten is oprecht radicaal-links. Zonde dat de AIVD je dan registreerd zonder dat je het oprecht eens bent met de IS.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.