english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Taart 7 en 8 voor BHL
L.A.P. - 22.05.2006 16:57

Achterstallig nieuwsonderhoud; arme filosoof wordt voor 7e keer getrakteerd op taart in het smoelwerk.
Ok, een beetje laat dit nieuws, maar wel heeeel belangrijk! BHL de Franse glamour-filosoof Bernard Henry-Levy, is onlangs voor de zevende keer (u leest het goed) in het zonnebankgelaat getroffen door welgemikte slagroomtaarten. Waar anders dan op de Parijse Boekenbeurs, alwaar twee jaar gelden ook al de onuitstaanbare politicus JP Chevenement een beurt kreeg. En van wie anders dan de Belgische chefkok van het politieke taartenwerpen Noel Godin. Of eigenlijk was het taart 7 en 8, want volgens de Nouvel Observateur (1) werd hij "twee keer binnen tien minuten getaart". En dat ondanks een "zware bewaking", want immers al 6 keer eerder slachtoffer.

BHL is bezig met promotie voor z'n nieuwst hobby; de VS (of zoals hij het noemt; Amerika) promoten als het beste land van de wereld. Zoals in Nederland Leon de Winter, en bijna net zo erbarmelijk onderbouwd.

De taarten ontlokten weer veel juichende reacties in het Franse, zoals op de vele websites en logs te zien is waar verslag van de aanslagroom gedaan wordt en om foto's gesmeekt wordt.

Ook verschijnen er weer nieuwe wetenschappelijke verhandelingen over de techniek van het taartdrukken/werpen (zie:  http://kommunikationsguerilla.twoday.net/stories/1730860/)

Godin was ooit begonnen met het taarten van BHL (naast vele anderen, waaronder Bill Gates) omdat deze zo'n ongelofelijk vervelende sjieke nepfilosoof was die voortdurend in de media verscheen met meninkjes als dat vrouwen niet met geld hoorden om te gaan. Maar ze (de taarters) waren ook niet de beroerdste, en boden aan om te stoppen met taarten als BHL een simpel kinderliedje op tv zou zingen, met bijbehorend dansje (waarbij je een vinger midden op het eigen hoofd geplant moet houden en dan rondjes draait). Aangezien BHL hier tot dusver niet op in heeft willen gaan, moet het taarten wel doorgaan.

Godin heeft ook uitgelegd waarom taartacties als deze ook een publiek belang dienen, namelijk omdat ze helpen om het ware karakter te onthullen van de mediasterren, die ze ook wel 'pompeuze augurken'. Zo werd BHL een van de eerste keren dat hij ongevraagd geserveerd werd, door de camera's betrapt terwijl hij schuimbekkende de mouwen opstroopte en de taartwerper (een oudere meneer die door zijn lijfwachten op de grond geworpen was) te lijf wilde gaan. Normaal zit BHL alleen maar in driedelig grijs gesoigneerd intelligent en charmant te proberen te zijn. Bij taart 6 - op het vliegveld van Cannes (BHL: "Oh nee, niet weer!") - was het zijn vrouw die briesend met haar handtas op de filmende activisten in ging slaan.

Omdat hij koppig blijft weigeren om een simpel deuntje te zingen, is BHL in Frankrijk dus nog steeds wereldberoemd om, zoals de Duitse krant De Welt het verslaat, drie dingen: Ten eerste om zijn styling, ten tweede om zijn filosofie en ten derde om zijn record aantal taarten ( http://www.welt.de/data/2006/03/23/863665.html). Overigens beweert het stuk dat er in Duitsland nog nooit iemand getaart is, terwijl de oplettende indymedia-lezer natuurlijk van eerder berichten van LAP weet dat vorig jaar nog de rector van de universiteit van Tuebingen een tractatie in het aangezicht kon genieten, en eerder de ministerpresident perenkop Kohl himself (ok, het was een soort slagroomsoes, maar toch). Maar ja, weten die journalisten veel.

Zie voor verslag van taart 7 en 8 ook La Derniere Heure:  http://www.dhnet.be/dhinfos/article.phtml?id=146079, die beschrijft hoe BHL zich op alle mogelijke manieren had geprobeerd te beveiligen maar toch werd "aspergé de crème chantilly à deux reprises". In het geharrewar ging de beveiliging van de uitgeverij (Grasset) ook op de vuist met toegesnelde fotografen, die met harde hand op afstand werden gehouden, met als gevolg dat we nu geen plaatje van de daad bij dit verhaal kunnen plakken.

1) link: ttp://archquo.nouvelobs.com/cgi/idxlist2?a=art&aaaammjj=200603&aaaammjj2=20060320&amjg=200603&num=000001942&m1=bhl&m2=&m3=&rubrique=&rubrique_sci=&amj1=&amj2=&host= http://permanent.nouvelobs.com/&debut=20060305

 

Lees meer over: kunst, cultuur en muziek

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.