Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
wie snapt het nog 
Rotterdammer - 15.06.2006 14:58

Voor de kiezer vaart de NVU, sinds het vertrek van J.Glimmerveen, een onbegrijpelijke koers, tegen immigratie en moslimterrorisme, ze adverteren met T-shirts "Geen Jihad in onze straat" maar voor Iran.

Enkele jaren geleden kondigde de NVU nog een demonstratie aan tegen de Arnhemse moskee en nu steunt het de president van een fundementalistisch staat.

Dat de kiezer in Nederland massaal afkeert van extreemrechts heeft te maken met het gedraai, gekonkel en absoluut ongeloofwaardigheid.

Als deze extreemrechtse poppenkast nog langer doorgaat zal ook het laatste stukje sympathie van de kiezer verdwijnen en zal de NVU vermoedelijk verder gaan als NWU Nederlandse Wandel Vereniging.
bussen  
nn - 16.06.2006 00:17

gaan er nog bussen vanuit amsterdam of utrecht of nie
Jaap - 16.06.2006 17:35

Ahmadinejad zei dat Israel vernietigd moet worden, als dat niet anti joods is weet ik het ook niet meer.


NVU is zowat islamitisch 
kim - 16.06.2006 17:20

Verbaasd me niks, de NVU is zo pro islam als wat, iedereen die de docu over de nvu heeft gezien dit jaar op tv weet dat.


elke nazi 
mimir - 15.06.2006 12:11

Is het niet zo dat elke nazi die over straat loopt er een te veel is en dus zeker wel de aandacht waard is?
fascistische website 
Che Fan - 15.06.2006 09:54

Waarom mag die link naar die website tellthechildrenthetruth blijven staan. Die website is net zo fascisytisch als het NVU. Alle moslims worden bover een kam geschoren.
Ronduit walgelijk.
Geschiedenis 
Geschiedenis - 15.06.2006 09:35

"Voor buitenstaanders is het wellicht verrassend dat neo-nazi’s hun solidariteit met een Islamitisch land betuigen."

Iedereen die ooit een geschiedenis boek heeft gelezen kan je vertellen dat de Nazi's (40-45) samengewerkt hebben met moslims. Niet zo vreemd dat neo-Nazi's dit ook doen.

Goed onderzocht en doordacht artikel is dit zeg...
publiciteit 
albert - 15.06.2006 09:22

@AFA: "In de ogen van AFA-Nederland is deze demonstratie de zoveelste losse flodder van de NVU. Het thema zal alleen maar bijdragen aan een nog groter maatschappelijk isolement van de NVU. Daarom is deze demonstratie voor ons niet de moeite waard om te veel aandacht aan te besteden."

Niet de moeite waard om veel aandacht aan te besteden, mee eens, maar waarom dan toch een persbericht opstellen? Elke vorm van het onder de aandacht brengen van deze NVU-betoging door de AFA leidt onvermijdelijk tot extra publiciteit voor de NVU. Als je de NVU niet de moeite waard vindt, dan moet je het geheel negeren.
waarom die aandacht? 
spikey - 15.06.2006 16:28

Als jullie zo'n moeite hebben met die opvattingen, waarom zijn jullie dan altijd degenen, die hier de meeste aandacht voor trekken? Dit met het risico dat pubers, die vaak toch al allerlei maatschappelijke grenzen gaan opzoeken (en overtreden), juist sneller in zulke kringen kunnen terecht komen en blijven steken.

Holocaust ontkenning is in Nederland een mariginale opinie, maar juist door alle aandacht hiervoor, kan je bij een klein deel van de bevolking een ongewilde tegengestelde reactie verwachten.

Persoonlijk vind ik dat als je ergens tegen bent, wel minimaal moet weten waar je precies tegen bent. Bij voorkeur zou een tegenstander in debat zelfs de standpunten van de ander moeten kunnen formuleren, zodat het werkelijk de andere opinie weergeeft. Dit is de basis van waaruit je de ander zijn argumenten effectief onderuit kan halen.

Als je niet kunt begrijpen, zonder er allemaal antisemitische motieven bij te halen, dat er mensen zijn die het niet zo op immigranten hebben, en misschien sterke nationalistische gevoelens hebben, maar tevens tegen militair ingrijpen in het buitenland, in dit geval Iran, zijn, zou ik toch nog eens kijken, wat er in dergelijke kringen beweerd wordt. Als je niet eens weet wat de ander's argumenten zijn, zul je degene nooit kunnen overtuigen van de jouwe. En al het aktie-voeren vervalt dan voor beide zijden tot een soort poppenkast, waarin alleen nog de aktie-voerders hun eigen ego strelen, maar verder niets bereiken dan wat onderlinge provacaties.

Is het niet zo dat antisemitisme, dat zijn lading heeft gekregen door de holocaust, een vorm van xenofobie is? De meeste xenofoben hebben geen problemen met buitenlanders in het buitenland, maar wel met buitenlanders en buitenlandse invloed in hun eigen land. Daar kan je het mee eens zijn of niet, maar het is zeker te begrijpen, zonder de vorm van haat, die uitsluitend tegen joden gericht zou zijn, er bij te halen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.