Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
alsjeblieft zeg 
opklaring - 14.07.2006 09:44

je leest zelf niet goed, het was een voorbeeld van de schrijfster, van in wat voor situatie kinderen thuis kunnen zitten. En het stukje dta je schrijft is belachelijk, het is absoluut niet informatief. Natuurlijk het verhaal dat je vertelt is gruwelijk, maar als er echt zoveel fouten worden gemaakt breng die dan op een duidelijke klare en vooral informatieve wijze aan het licht en spui niet alleen maar je frustratie over 1 geval. Daar krijg je geem mensen mee achter je. Hoop dat je snapt wat je bedoeld maar waarschijnlijk lees je het stukje voor de helft en door je van te voren gekleurde bril.
maar het raakt je wel 
foolish european mother - 11.07.2006 20:51

-Het raakt je wel en je gaat in discussie en dat is wat ik hoopte, dat adopterende ouders als jij ook eens gaan nadenken waar het kind vandaan komt dat JIJ zo graag wil hebben. Het komt altijd van een moeder vandaan en niet altijd van een moeder die dood is of om een andere reden echt en dan meen ik ook echt niet meer bij haar kind kan zijn. Jouw kinderwens is je instinct om jouw genen voort te planten omgezet in verwarrende zeeer sterke gevoelens om een klein hummeltje in je armen te houden en dit kindje alles te leren wat jij zo goed vind aan je zelf. Vergeet een ding dan niet: Het kind staat voorop. En de kind - moederrelatie is onlosmakelijk. Dus als een kind beter bij zijn/haar eigen moeder kan zijn inplaats van bij jou dan doet dat jou wel pijn maar dan moet je grootmoedig zijn en je eigen gevoelens opzij zetten. Gesnapt? ok. dan weet je nou waarom ik foei zei. Vele adoptieouders denken er niet aan om deze kinderen als anders dan de hunne te beschouwen.
-En in Nederland is Bureau Jeugdzorg bezig met onterecht en zonder vooronderzoek kinderen bij hun ouder(s) weg te halen. Dat dit zonder toezicht gebeurt deert kennelijk niemand. Ze hebben nu al aangekondigt HOEVEEL KINDEREN er in het volgende jaar bij hun ouder(s) VANDAAN GEHAALD WORDEN. Dat kan je niet van te voren weten als je kinderen alleen weghaalt als ze in een levens of anderszins zeer bedrijgde situatie verkeren zoals de wet voorschrijft. Nee Bureau Jeugdzorg weet het al van te voren. En heeft er al BELASTINGGELD voor toegezegt gekregen. Het is dus kinderhandel en zolang als die kinderhandel blijft bestaan werkt elke adoptieouder er aan mee, of je dat nu wilt of niet je bent er dus derect mee verbonden. SCHRIJVEN DUS!. En als bureau jeugdzorg opgeheven is en alles loopt weer gecontroleert dan kan je naar hartelust wezen en bedrijgde kinderen adopteren en je nog goed voelen ook. Maar dat zal nog wel even duren.
ìnderdaad ondoordacht en ongenuanceerd 
Lezer2 - 13.07.2006 13:44

Dit is natuurlijk een van de pot gerukt stuk. je valt gelijk alle adopties aan en het zou direct om ontvoering gaan.

er zal vast ook wel eens iets fout zijn gegaan. en er zullen best ook ouders zijn die het gevoel hebben dat hun kinderen weggenomen zijn. maar dat kan ook zijn omdat die ouders misschien zelf niet eens door hebben hoe waardeloos ze zijn. veel pedoseksuelen die kinderen seksueel misbruiken zijn zich ook niet altijd van hun fouten bewust.(de vergelijking is misschien misschien wat hard, maar het is wel de pijnlijke waarheid volgens mij.)

adoptie is voor veel kinderen een redding. er zijn zoveel echte problemen joh. pedofielen die zich niet kunnen beheersen bijvoorbeeld. (groote kans op censuur van indymedia waarschijnlijk?) dat zijn echte drama's voor kinderen. maar omdat de NA hier iets van zegt is dat niet bespreekbaar op indymedia? (ben overigens zeker geen NA-er ofzo.)
ongenuanceerd stuk 
lezer - 11.07.2006 13:55

Sorry hoor maar ik snap niet wat dit ongenuanceerde stuk hier op indymedia te zoeken heeft!
Als je wil weten wat er allemaal bij adoptie komt kijken en wat adoptie ouders er allemaal voor moeten doen voordat ze überhaupt in aanmerking komen om een adoptie aanvraag in te dienen, moet je maar eens kijken op  http://adoptie.pagina.nl op een van de pagina's van ouders die al jaren lang bezig zijn voordat ze een kind in huis krijgen nadat ze vaak al jarenlange medische toestanden in ziekenhuizen hebben meegemaakt om hun kinderwens in vervulling te laten gaan.

Dit geval is zeker zeer ernstig, maar om nou (toekomstige)ouders aan te vallen?!
Generaliserend? 
Lezer2 - 14.07.2006 13:31

Er is dus 1 triest geval wat je hier noemt. en nu vind je dat buro jeugdzorg als geheel zwart gemaakt moet worden?

sorry hoor! is dit indymedia? 1 slechte pleegvader maakt schijnbaar alle pleegouders slecht? net zoals 1 criminele marokaan de gehele bevolkingsgroep crimineel maakt?

nee grote onzin. schijnbaar heeft jeugdzorg eens een foutje gemaakt. dat is inderdaad niet goed van ze. maar om dan te zeggen dat al die honderden kinderen in nederland die bij totaal waardeloze ouders zitten en thuis er alleen maar slechter op worden (hoe heette dat meisje ook alweer die in stukken terug werd gevonden in zee? dat was haar eigen moeder..), om die kinderen de kans op adoptie te ontnemen vanwege 1 misstap...
dit is waargebeurt en moet in het nieuws! 
Foolish european mother - 13.07.2006 22:55

wat bazel jij nou over pedofielen. De pedofielen waar deze kinderen door bureau jeugdzorg bij zijn gestopt zijn niet degene die hier in het nieuw moeten, het zijn degenen die in de gevangenis moeten, en heus iedereen weet wat de wet is, geen sex met kinderen. Het gene wat in het nieuws moet is dat bureau jeugdzorg fout bezig is en dat er geen controle is op burea jeugdzorg. Ze worden nooit gestraft en staan kennelijk boven de wet. Ze komen dus overal mee weg. Omdat de waarheid boven water moet komen.
overigens leer lezen, lezer 
Foolish european mother - 13.07.2006 22:58

Je hebt duidelijk het eerste stuk niet goed gelezen. Vader misbruikte de kinderen niet, pleegvader wel!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.