Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Jo? Radio Rietfluit? 
Co - 14.07.2006 11:35

Komt dit bericht werkelijk van Jo af? Om eerlijk te zijn heb ik daar mijn grote twijfels bij. Er staat ook geen enkele verwijzing naar dit voorval op de site van Radio Rietveld volgens mij. Jo zal wel raar opkijken als hij hier ineens reacties op ontvangt.
Vaag bericht 
Sol - 14.07.2006 23:30

Ik begrijp er niets van. Er is een speciale lijst voor diegene die rolstoeltoegankelijke woning nodig hebben. Deze woningen worden niet via het reguliere systeem aangeboden omdat men daar geen valide mensen in wil hebben. Als je je voor die lijst al in 2002 hebt aangemeld, is het onmogelijk dat je nog nooit een woning toegewezen hebt gekregen, tenzij je nooit op een woning hebt gereageerd.

Vervolgens meldt die dame te laat dat ze wil dat de woning onder de woning waar ze blijkbaar zonder moeite al jaren woont rolstoeltoegankelijk moet worden gemaakt (betekent tevens een fors bedrag investeren, alle deurkozijnen breder, zo'n beweegbare keuken, bredere gangen, aangepast toilet, aangepaste douche). Ze weet helemaal niet of daar wel voldoende geld beschikbaar is om die woning aan te passen, of gaan de buren zelf die enkele tienduizenden euro's aan aanpassingen betalen?

Zo'n pand staat al in de krant, er staan kandidaten achter die graag naar die woning toewillen, je zou maar in de eerste kandidaat zijn en bijna je huidige woning uitmoeten of na je echtscheiding hard een woning nodig hebben en dan krijg je te horen dat de woning niet mag worden aangeboden omdat de bovenbuurvrouw dit niet wil. Nogal asociaal is het niet? Te laat is te laat. De buren zijn niet de eigenaar, dat is Ymere. Het is toch niet zo dat buren gaan bepalen wie er in een pand gaat wonen in plaats van een eigenaar. Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

Bovendien kost dat dus extra tijd om nog te kijken of de woning wel aangepast kan worden aan de heer Narain. Wie gaat de gemiste huuropbrengsten betalen? De buren? Een beetje makkelijk geredeneerd allemaal, Ymere heeft groot gelijk.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.