Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
wat is de zin van directe actie... 
krobar - 17.07.2006 12:23

altijd is t weer leuk om te lezen als mensen zich afvragen wat de zin is van directe actie. hoe kan je privatisering tegenwerken door zo'n kleine solo actie???

directe actie is vooral bedoeld om bewustzijn te creeren bij mensen die weinig van misstanden afweten of bij mensen die deze misstanden veroorzaken. het is een pressiemiddel gebruikt door mensen die niet hetzelfde macht bezitten als hun tegenstanders. het aankaarten van een probleem is ook meteen het begin van het zoeken naar een oplossing.

als iedereen zo cynisch zou zijn over activisme blijft er straks niks meer over dan apatische stemvee. steek je kop niet in het zand, maar strijd voor de dingen waar je in gelooft!!! (zo dat is eruit)
wat? 
s - 17.07.2006 11:35

En hoe gaat die privatisering worden teruggedraaid door schade aan te richten bij één van de verzekeraars?
sorry 
lap - 17.07.2006 18:44

sorry, degene die zat te zeuren was ene S, meneer/vrouw 'krobar' probeerde hem juist terecht te wijzen.
Pft.... 
LAP - 17.07.2006 13:41

Hopelijk laat degene die de leus heeft aangebracht zich niet uit het veld slaan door de badinerende en (lege) vingertjestaal van ene akrobar. Het is waarschijnlijk dezelfde die al vaker maar telkens onder een andere naam heeft gepost dat het allemaal geen zin heeft en dat men beter niets kan doen: het is volgens hem/haar altijd de verkeerde plek/tijd/middel. Als iedereen maar op z'n/d'r krent blijft zitten terwijl de wereld om je heen uitverkocht wordt aan bedrijven als agis, zijn we verloren. En natuurlijk zijn dit soort processen het werk van meerdere schijven; de overheid speelt een rol, maar het bedrijf zelf natuurlijk ook. Bovendien maakt een op de juiste plek aangebrachte leus best een hele hoop duidelijk, veel meer dan de zoveelste website. Kortom, het moet allemaal tegelijk en leve degenen die nog af en toe de straat op gaan met een kwast en arrestatie riskeren.
Zorg 
Kameraadje - 17.07.2006 10:59

Zorg is van iedereen! People Not Profit.
@krobar 
s - 17.07.2006 13:19

OK, bedankt, een serieuze reactie, dat had ik niet verwacht.

Al denk ik dat de mensen die deze misstanden veroorzaken niet bij zorgverzekeraars werken maar bij de overheid (die hebben de zorgsector geprivatiseerd). Wat dat betreft is het te laat. Verder zullen ze bij Agis echt niet van gedachten veranderen als je hun spullen sloopt, juist niet zelfs. En mensen die niks van deze misstanden afweten, weten er nu nog niks van (indymedia-lezers uitgezonderd) en kun je beter écht informeren (een site bouwen bv.).

Als je echt vindt dat iets moet veranderen in de zorgsector, ga dan in die sector werken ofzo. Hier schiet niemand iets mee op, je loopt alleen het risico van arrestatie, een strafblad en andere narigheid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.