english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Hardheid inhumane vreemdelingenbeleid ...
Stichting Prime - 20.07.2006 00:22

Hardheid inhumane vreemdelingenbeleid steeds grenzelozer

Den Haag, 19 juli 2006 – De Immigratie en Naturalisatiedienst IND speelt een uithoudingsspel met het levensbelang van uitgeprocedeerde vluchtelingen die in hongerstaking zijn gegaan. Dat blijkt uit de wijze waarop de IND momenteel omgaat met een 32-jarige Iraniër die al 38 dagen in hongerstaking is tegen zijn verwachte uitzetting naar Iran. De hitte van de afgelopen dagen vormde voor de overheidsdienst geen aanleiding zich om de man te bekommeren. De overlijdensrisico’s door hoge omgevings-temperaturen voor mensen met een zwakke gezondheid zijn algemeen bekend. Mede op grond hiervan greep eerder deze week gemeente Nijmegen in bij een grootschalig wandelevenement na de dood van twee deelnemers door de hitte.


Verzwakt
De IND wacht zo lang mogelijk met het voeren van een gesprek met de actievoerende vluchteling totdat deze zo ernstig verzwakt is, dat hij niet meer logisch kan reageren en nadenken over wat hem wordt gevraagd en wat hem wordt voorgesteld. De IND hoopt hierdoor dat de asielzoeker op hun voorwaarden stopt met zijn hongerstaking en uiteindelijk accoord gaat met vrijwillige terugkeer naar zijn eigen land, in dit geval Iran.

Brutaal
Het is de vraag waarom een hongerstaking inmiddels ruim veertig dagen moet duren voordat er een reactie van de IND komt. Die dan ook nog eens brutaal stelt dat de regering niet luistert word naar argumenten omdat hongerstakers de Nederlandse overheid chanteren.

Aandacht
In werkelijkheid is hongerstaking één van de meest vreedzame maar ook uiterste middelen waarmee iemand aandacht van de maatschappij en een oplossing voor zijn probleem kan vragen. De asielzoekers hebben bovendien geen andere democratische middelen meer om de aandacht van de IND te trekken.

De IND criminaliseert hongerstakers echter in toenemende mate door hen chanteurs te noemen.

Miskenning
Hongerstaking is geen misdaad. Miskenning van mensenrechten door de overheid is dat echter wel. De Iraanse hongerstaker is afgelopen mei door bureaucratisch optreden van de minister van Vreemdelingenzaken in zijn aanvraag voor een verblijfsvergunning voor een medische behandeling een eerlijke procesgang door een vonnis van de Raad van State afgenomen.

Oproep
De actievoerende asielzoeker wordt tot op dit moment door de IND volkomen genegeerd. De uitgeprocedeerde man is al 38 dagen in hongerstaking en kreeg onlangs een oproep om zich op 25 juli aanstaande te melden bij de Vreemdelingendienst in Den Haag voor een gesprek over vrijwillige terugkeer naar Iran.

Oppositie
Hij is echter een erkend lid van de Iraanse oppositie en herkenbaar te zien op foto’s die van oppositie-partijbijeenkomsten op internet zijn te vinden. Zijn zaak wordt gesteund door verschillende Iraanse politieke partijen die buiten Iran aktief zijn.

Marteling
Bij terugkomst in Iran wacht de vluchteling vrijwel zeker gevangenneming en ondervraging door de Iraanse geheime dienst. Het is inmiddels wereldwijd bekend dat het Hezbollah-regime van Iran daarbij marteling als standaardmethode toepast.

Mensenrechtenschendingen
De IND geeft al enige tijd negatieve beschikkingen op asielaanvragen van Iraniërs omdat de Nederlandse regering er voor de laatst gehouden verkiezingen in Iran van uit ging dat de hervormers uit de lijn van inmiddels ex-president Kathami die zouden winnen en Iran democratischer zou worden. Waarmee het gevaar van mensenrechtenschendingen zou wijken.

Hezbollah
De realiteit heeft inmiddels al laten zien dat die wens niet is uitgekomen en de Iraanse fundamentalistische regering niet van binnenuit door een democratiseringsproces is te verbeteren. De hardliners van Hezbollah wonnen de verkiezingen en hebben niet alleen in de regering, maar ook binnen geestelijke leiding van het land de macht stevig in handen. Minister Verdonk weigert dit echter onder ogen te zien en probeert daarom deze groep vluchtelingen koste wat het kost terug naar Iran te sturen.

Angst
De gedwongen uitzetting van de 32-jarige hongerstaker naar Iran zal hem doordat hij een erkend oppositielid is, zeker blootstellen aan mishandeling en marteling door de huidige Iraanse regering. Hij heeft daarom terecht angst om teruggestuurd te worden.

Ondersteuning
vluchtelingenorganisatie Prime in Den Haag heeft inmiddels van verschillende kanten signalen uit de Nederlandse samenleving gekregen dat er bereidheid is om ondersteunende acties voor de Iraanse hongerstaker en tegen het grenzeloze, inhumane vreemdelingenbeleid van minister Verdonk te voeren. Die zullen waarschijnlijk volgende week gaan plaatsvinden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Prime,
Ahmed Pouri, tek 070-3050415 of 06-55362313.
 http://www.prime95.nl/index2.htm- E-Mail: prime95@prime95.nl Website: http://www.prime95.nl
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Even anders formuleren... 
joão - 20.07.2006 13:57

De onmenselijke behandeling van hongerstakende asielzoekers en illegalen door de IND en consorten is inderdaad verbijsterend, en een land als Nederland onwaardig. In eerdere gevallen werden hongerstakers door de IND in vreemdelingenbewaring (léés: isoleercellen) opgesloten alsof het je reinste psychotische criminelen waren...

Echter zou ik graag in bovenstaande tekst een andere formulering willen voorstellen, opdat deze meer waarheidsgetrouw zou zijn. Ik begrijp dat de Hizbullah-beweging door het huidige conflict in Israël en Libanon nou voor velen de kop van jut is, doch ik zou een scheiding willen benadrukken tussen het Iraanse régime o.l.v. President Ahmedinejad en Groot-Ayatollah Khamenei en de Hizbullah, die weliswaar door Iran gesteund wordt en mede ontstaan is uit de Iraanse Republikeinse Garde, doch wel degelijk een aparte militante organisatie is.

Het Iraanse régime, dat tot op heden gedicteerd wordt door een stel Ayatollahs die het land middels middeleeuwse tradities besturen waarin geen plaats is voor mensenrechten, is op zich al vreselijk genoeg zonder daar de Hizbullah-sticker op te hoeven plakken.

Groetjes, João
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.