Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
plantage? 
nn - 08.08.2006 13:50

De SEON is een commercieel bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontmantelen van wietplantages en chemische drugslaboratoria. Was er in dit geval een verdenking, bijvoorbeeld wegens aftappen elektra?
hmz 
piet - 08.08.2006 16:03

Zins wanneer kan je spreken van een illegale ontruiming, waar het slot is opengebroken etc etc, zo kraakt men ook zelf !
SEON 
nn - 08.08.2006 14:16

SEON ontmantelt wietplantages en drugslaboratoria, zie bv.:  http://www.security-online.nl/productnieuws.php?pnr=6754

Het heeft er dus niks mee te maken dat het betreffende pand een kraakpand is.
Grote privé-wietplantages zijn verboden, daarbij is er vaak brandgevaar vanwege het hoge electriciteitsverbruik.
Probeer dat niet goed te praten door het in het licht van kraken en ontruimen te plaatsen, want het gaat gewoon om drugs. Schandalig dat jullie de kraakbeweging zo laten criminaliseren.

En 'axtie' schrijf je als 'actie'. Welkom in de 21e eeuw.
lineair redeneren 
E.T. - 08.08.2006 14:47

Hallo nn, ff zuiver redeneren wil je?

SEON heeft een kraakpandpand ontruimd. = feit
SEON is een bedrijf dat o.a. wietplantages ontruimd. = feit

Conlusie NN:
Kraakpand is dus weedplantage.

Lijkt mij helemaal niet aangetoont. Het zou best kunnen dat de krakers er een weedpalntage op na hielden, ik ben er nooit geweest, dus wie weet. Maar het feit dat het door de SEON is ontruimd bewijst natuurlijk niks. Zelfs als zou er een weedplantage zijn, dan nog moeten ze met een OVJ en een bevel van de burgemeester komen en wordt je als beheerder/eigenaar van een weedplantage over het algemeen mee genomen naar het buro. Uit het oorspronkelijke artikel kan ik dat allemaal niet opmaken.

Het lijkt me daarom twijfelachtig dat het om een weedpalntage ging. Wellicht hebben ze stroom afgetapt en lag er een aangifte van het energiebedrijf, of de eigenaar kenden wat lui van de SEON en heeft ze wat toegestopt om dit klusje te klaren, of het waren alilen die zich als SEON lui hebben verkleed en daar nu hun basis voor de verovering van de aarde gaan inrichten. Allemaal speculatie. Lijkt me dat de bewoners of iemand van het lokale spreekuur hier iets zinnigs over mag zeggen.
wordt wakker 
oplettende buurman - 08.08.2006 14:42

Wordt wakker, en kijk om je heen, elke keer als er een kraakpand ontruiming is zeker een tussentijds als deze, dan is daar seon aanwezig, in ieder geval wel in amsterdam, verder gaat dit om een buurtbewoner die nu gewoon geheel onterecht dakloos geworden is, ook geen wietplantage in zijn huis heeft en niet eens wiet rookt.
Ook is het in nederland gewoonlijk dat de smeris je ontruimd en niet een een of andere hufter van seon.


GEEN WIET 
oplettende buurman - 08.08.2006 16:03

nogmaals geen WIET, zie naam: oplettende buurman, ik zie alles, ik rook wel WIET maar ik ben de buurman.... en woon daar dus niet en heb ook geen WIETplantage in mijn huis, ik weet wel dat mijn buurman, namelijk die van 18 hs geen wiet rookt en heeft en kweekt, en nu misselijk wordt nu ik wel mijn joint rook, dus nogmaals, GEEN WIET en NU echt voor de laatste keer.....geen WIET
aanvullingen 
oplettende buurman - 08.08.2006 15:51

De bewoners van dit huisje zijn echt door seon ontruimd, helaas geen inpik actie door aliens, de kans is zeer klein dat alerlij rare opsporings instanties zich in een seon pakje hijsen voor de ontruiming van een kraakpandje waar echt totaal niets spannends gebeurd, niet door wietplantages, niet voor iets anders raars

Wat wel een feit is is dat de rest van de straat over een paar maanden gesloopt wordt, de buren worden uitgeplaatst en er komen koophuizen voor terug.
Dit gaat over een paar maanden gebeuren zodat deze ontruiming buiten dat hij gewoon illegaal is, ook nog gewoon is voor leegstand....de voorkant is nu dichtgeplankt, de bewuste strooom is niet afgesloten.....

kortom ontruiming door seon, met een polite die de woordvoerder toevallig ook niet te woord wil staan, politie die niet komt als de buren bellen, en er totaal ook niet bij aanwezig waren en nogmaals voor leegstand en geen ufo's



SEON doet meer 
ksu da pijp - 08.08.2006 15:59

Inderdaad dat seon ook allerlei wiet-plantages ontmantelen, maar dat doet de smeris ook. Vaak zie je ook van die agentjes met allerlei plantjes in de weer. Dat betekent toch ook niet dat bij elke inval/onruiming van de smeris hier een plantage mee gemoeid is.
De seon wordt ook gebruikt voor elke deur die de smeris (weer) wil afsluiten. Dat kan bij een ontruiming zijn, maar ook wanneer de smeris bij vermoeden van een ongeval een pand moet binnentreden, wanneer de brandweer bij brand een deur heeft geboken, wanneer bij een binnentredingsbevel (om wat voor reden dan ook) de smeris een deur moet openbreken. Ook bij een mislukte kraak komt de seon altijd de boel weer afsluiten. Overal hebben ze dan de seon nodig om de boel weer af te dichten. Dus de gevolgtrekking seon = wietplantage klopt niet.
Wat preciesaan de schoolstraat voorgevallen is weet ik ook niet, maar om er nou maar automatisch ervan uit te gaan dat er een illegale plantage was klopt niet. Vooral als men de geschiedenis kent van de smeris daarro, die een bloedje hekel heeft aan buitenlanders en buitenlandse krakers.
Brandgevaar 
ac - 08.08.2006 15:46

Volgens het staatsarchief was ten tijde van de kraak in juni 2004 bekend dat het pand leegstond vanwege brandgevaar. Als er dus écht een wietplantage in zat (kan de bewoner dat misschien ontkennen of bevestigen?) zou dat extra stom zijn. Hier het fragment uit het staatsarchief:

20-6-04/2 Beste buren, De woning Schoolstraat 18 hs staat al een geruime tijd leeg ...
(1) bewoners Schoolstraat 18hs.
(3) Ams-West Wonen-kra
(4) Geen overgebleven ex.bekend /
(5) Facs.in en gegevens ontleend aan Grachtenkrant 609 (21-6-04) p.13. Pand onbewoond vanwege brandgevaar, geen elektriciteit
De woning zal over enkele jaren gesloopt worden. Wij hebben gekraakt. We zijn een jong werkend stel. Het is onmogelijk voor ons een betaalbare huurwoning te vinden. Het huidige beleid zorgt ervoor dat er minder en minder sociale huurwoningen zullen vrijkomen. Door te kraken willen we hier iets tegen doen.

Website: http://www.iisg.nl/~staatsarchief/pamfletten/pamfletten1997-2005.php
 
seon 
henk - 09.08.2006 00:09

SEON kan inderdaad het best worden omschreven als het klusjesbedrijf van de amsterdamse politie. Ik zie hun busjes altijd staan als er weer een hennepkwekerij wordt ontmanteld in mijn buurt.
wat is SEON  
noiz13 - 08.08.2006 19:27

kan iemand mij ijtleggen wat SEON is.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.