Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Gezever 
Chaoss - 23.08.2006 15:47

Ah, het is weer zo ver. IS kritiek! En ja hoor, het wordt niet verplaatst naar de ruispagina.

Wat boeit het dat de IS trotskistisch is? De organisatie heeft in de loop van de afgelopen paar jaar duizenden mensen op de been gekregen. Het is een organisatie die zich stelselmatig inzet voor een andere wereld zonder oorlog, uitbuiting, kapitalisme of racisme. Het is één van de grotere groeperingen vanuit de andersglobaliseringsbeweging met een stevig netwerk aan contacten en sympathisanten, heeft geholpen meerdere platfora op te zetten die befaamd zijn geworden. Dus ze zijn trotskistisch en proberen leden te werven... zo kunnen ze wel blijven bestaan en kunnen ze grotere demo's bouwen met nog meer mensen en zijn ze niet direct afhankelijk van de eerste de beste fooienpot of solipot. Zo kunnen ze meer posters verspreiden, meer meetings organiseren en zijn ze meer herkenbaar als blok in een demo.
En als je niet lid wilt worden van de IS, dan doe je dat toch lekker niet? Ze staan echt niet met een pistool tegen je hoofd dat je lid moet worden.

Verder, Werther, blijkbaar wil je dus niet dat mensen mee doen in een demo tegen de oorlog omdat de IS in het platform zit, m.a.w. laat die mensen in het midden-oosten maar creperen, zodat jij niet van je principes hoeft af te stappen om samen met socialisten te demonstreren tegen oorlog?

Staakt het vuren 
p.s. - 22.08.2006 14:21

Hé, psssst, IS. Ik lees op jullie flyer dat de oorlog met Libabon nog dagelijks vele doden oplevert. Wel, ik heb nieuws voor jullie want er is inmiddels sprake van een staakt-het-vuren.
kortzichtig 
Ymer - 23.08.2006 09:10

Je commentaar op IS is misschien wel valide, maar ik heb hierboven al gemeld dat ik niet van IS ben!!! Daarbij is de demo een initiatief van Stichting Stop de Oorlog, en is het het doel om je stem te laten horen over de oorlog. Dat de IS de demo misschien zullen aangrijpen om leden te werven, is hun zaak, maar als je je daardoor wilt laten tegenhouden moet je misschien bij jezelf te raden gaan in hoeverre jij van je mening blijk wilt geven.
Om nu te spreken van een "val" vind ik triest en misleidend.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.