Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Verscheidenheid aan acties... 
Marconi - 05.09.2006 15:31

Toch mooi dat er een verscheidenheid aan acties mogelijk is?
Er zijn verschillende strategieën en er is wat voor te zeggen dat activisten verschillende opties hebben, afhankelijk van o.a. de omstandigheden.
De 'oude strategie' om er dan maar de ruiten in te gaan gooien of zo, is wat uit (jaren '70-'80) en wordt snel in de media en op internet gebruikt om dat de activisten in kwestie en als geheel in te peperen.
Wereldwijd -vooral waar repressies zijn en zaken gevoelig liggen- hebben activisten veelal een pacifistische houding waarbij geweld wordt afgezworen, tenzij ter verdediging. Dat om geen repressies en media manipulaties uit te lokken.

Misschien ook als conclusie dat Nederland minder tolerant geworden is en richting een bananenrepubliek met meer repressies opgeschoven is?
dwarsfluit? 
piet haan - 05.09.2006 13:35

tjezus, het moet niet veel gekker worden hier op indymedia...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.