english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
website Joke Kaviaar onderwerp van verhoor
Joke Kaviaar - 05.09.2006 16:27

Op vrijdag 1 september ontving ik een brief van de gemeente politie Zaanstad met een 'uitnodiging' om maandagochtend 4 september om 10 uur op het bureau te komen "in verband met het verstrekken van inlichtingen of een verhoor." Ik ben niet gegaan.

illustratie bij Hup Rita Hup:
illustratie bij Hup Rita Hup: "zit met Michiel Smit op schoot, (...)

Zojuist, dinsdagmiddag 5 september om 15.50, werd ik gebeld door brigadier de Boer, die mijn mobiele nummer waarschijnlijk heeft van de domeinregistratie van mijn website.

Hij zei dat hij me had uitgenodigd om een verklaring af te leggen. Ik zei "Ja, dat weet ik,". Daarop vroeg hij waarom ik niet gekomen was. Ik zei: "Daar heb ik geen behoefte aan. Waar gaat het eigenlijk over?" (dat stond niet in de brief).

Hij zei: "Over uw website over Rita Verdonk."

Ik herhaalde dat ik geen behoefte had aan het afleggen van een verklaring en dat ik nu klaar was met dit gesprek. Daarop zei brigadier De Boer dat hij dat ging opschrijven en hing de telefoon op.

Het is me al langer bekend dat politie en justitie voortdurend op mijn website kijken en met name bepaalde pagina's veelvuldig bezoeken, o.a. de pagina  http://www.jokekaviaar.nl/taarten_gooien.html is populair de laatste tijd, en de pagina  http://www.jokekaviaar.nl/doodsoorzaak_rita_verdonk.html

Aangezien ik het telefoongesprek zo kort mogelijk wilde houden, heb ik verder niet gevraagd of er een aanklacht was of i.d.
Wel is mij bekend dat een burger, een VVD'er en Rita Fan, een paar maanden geleden aangifte tegen me heeft gedaan, zover ik weet van belediging en/of smaad en/of laster. Dat weet ik omdat die persoon me dat per e-mail liet weten.
Bij arrestaties i.v.m. akties laat de politie ook regelmatig weten dat ze mijn site hebben bezocht.

Twee jaar geleden overwoog Rita Verdonk zelf al aangifte tegen me te doen wegens bedreiging (zie  http://www.jokekaviaar.nl/aanklachtvanverdonk.html) vanwege de tekst van "Diss Op Het Nietszeggend Ik" ( http://www.jokekaviaar.nl/ketchup.html#dis). Het ging toen om het vers dat "Ik doe 'pang'" etc. bevat. Ze heeft toen toch maar geen aangifte gedaan.

In december van vorig jaar deed Michiel Smit aangifte omdat hij zich bedreigd voelde door de zinssnede "Die fascist die is al dood" in de tekst van "Hup Rita Hup" ( http://www.jokekaviaar.nl/hupritahup.html).
Daar heb ik nooit meer wat van gehoord. Eerder deed Ren van Gool, toen nog bij NR, aangifte vanwege de vlagverbranding in september vorig jaar. Dat bleek niet strafbaar te zijn.

Aangezien hiermee opnieuw de vrijheid van meningsuiting dreigt te worden aangevallen en justitie graag van mijn geschrijf af wil, plaats ik onder het einde van dit bericht het nieuwste stuk "Verdonk: Brood En Spelen", dat deze week ook als column op  http://www.konfrontatie.nl zal verschijnen. Mijn verzoek aan iedereen is om diverse teksten zoveel mogelijk te verspreiden, links naar de website te maken, mirrors neer te zetten etc. voor het geval jusitie overgaat tot het off line halen van mijn website.

VERDONK: BROOD EN SPELEN

Negenendertig slachtoffers komen in aanmerking voor een verblijfsvergunning. Tien maanden na elf doden. In aanmerking komen ze, deze mensen die de Schipholbrand van heel dichtbij hebben meegemaakt. Ze moeten nog wl even aantonen dat ze cht ziek zijn. Natuurlijk komt dit groots in het nieuws. Anders dan de zelfmoord van een afgewezene. Anders dan het diezelfde tien maanden al vasthouden van nog een slachtoffer, omdat iemand de schuld van de brand moet krijgen. Anders dan al die mensen die naar gevaarlijke gebieden zijn teruggestuurd, zoals de Afghaanse Nasser, die met handen en voeten geboeid en afgetapete mond tijdens een vlucht van acht uur naar zijn niet-meer-thuisland werd gedeporteerd. Nu, een jaar later, verkast hij nog altijd van plaats naar plaats, omdat nergens thuis kan zijn, het leven n grote vlucht.

Maar wie weet dat nog? Mensen zijn kort van memorie. Het belangrijkste van politiek bedrijven is dan ook: timing. Hadden de verkiezingen in mei volgend jaar geweest, dan hadden deze mensen nog minstens tot maart mogen creperen met hun post traumatisch stress syndroom. Misschien hadden ze dan zelfs nog uitgezet kunnen worden, maar die kaart kan nu niet meer worden gespeeld.
Kan het ng doorzichtiger, meest populaire rechtse politicus van Nederland? Nog altijd doodsoorzaak nummer n onder vluchtelingen, hoopt deze tiran zich voor altijd een plekje te veroveren in de lijst van machtigste vrouwen ter wereld, waar ze nu nog bij lange na niet op voorkomt. De eerste Nederlander is ons aller Neeltje namelijk. Niet eens Rita.

Dames dames! Is het niet heerlijk om met zn allen een populistische macho cultuur van Wie is de beste, de slimste, de slechtste, de rijkste, de meest opvallende oorlogszuchtige demagoog aller tijden, maar dan voor vrouwen, te omarmen? Emancipatie heet dat! Alleen voor Westerse vrouwen natuurlijk. Leve het feminisme dat alleen met bankbiljetten, parelkettingen en regeringszetels wordt beleden en onderling uitgevochten.

Hirsi Ali heeft nu gezegd dat Rita Verdonk gevaarlijk is. Yes! Fish fight in de hogere regionen! Dt moeten we meemaken! Onze Ayaan is terug van weggeweest. Met Amerikaans paspoort no doubt, en een homohatende conservatieve danktank achter zich. Bijna leek de opmerking van Ayaan nog tot een controverse te leiden maar ook dit brandje werd snel geblust. Nu nog even door het rapport van de Schipholbrand heen en dan heeft Rita de eindstreep gehaald.

Oh ja. Ze had ook nog een mooi voorstel. Om slachtoffers van vrouwenhandel voortaan de keuze te geven tussen sterven of doodgaan Nee, ze worden niet meer zonder meer uitgezet. Mooi toch? Nu mogen ze getuigen voor een veroordeling (dan wel drie jaar werken voor justitie) in het licht van represailles van de maffia die hen het eerste rad voor ogen draaide, f niet getuigen en dus terug de misre in, waar hen door wat voor vorm van eerwraak dan ook nog meer ellende wacht, want zij waren immers vrouwen van lichte zeden Do we have a deal?

Rita, Rita! Al dat handjes schudden! Al die krokodillentranen! Het is cht genoeg geweest! Papa wilde al granaten naar de tweede kamer gooien, mag ik er dan een bom onder het ministerie van justitie bovenop doen? Eveneens zonder vervolgd te worden, zoals je papa? Of krijg ik dan, zoals vandaag, weer een brief van de politie, of ik wil komen opdraven in verband met het verstrekken van inlichtingen of voor een verhoor?

Wr blijft dat verhoor van Rita, verdacht van op zijn minst dood door schuld? Waarom zit Rita niet al die tien maanden achter die tralies, en Piet-Hein? Waarom niet? Waarom blijven we zitten in een volgende met bloed besmeurde bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis sinds de vorige kolonisaties en slavendrijverijen? Wat maakt deze zweep zo anders dan de vorige?

Ik zal het zeggen: niets! t Is exact hetzelfde. Brood en spelen. Geef het volk brood en spelen, en ze mokken niet. Laat als keizerin af en toe eens een slaaf in die arena in leven en je kunt er weer velen af laten maken. En het volk, dat huilt. Het volk, dat juicht. Eens te meer.

Joke Kaviaar, 2 sept. 06

- E-Mail: info@jokekaviaar.nl Website: http://www.jokekaviaar.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa kunst, cultuur en muziek vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
klacht politieoptreden ingediend 
Joke Kaviaar - 09.09.2006 13:03

Vandaag heb ik op advies van mijn advokaat een klacht politieoptreden ingediend bij de Zaanse burgervader, vanwege (telefonisch) lastig vallen door de politie, zonder dat duidelijk wordt gemaakt of er sprake is van enige verdenking (er is ook niks gezegd over zwijgrecht).

Verder is het afwachten. Politie zit veel op de site.
Dit wordt door de teller geregistreerd als:
'informatie en communicatie' of 'ISC Driebergen'
IP nr. 194.151.195.208.

groet, Joke

E-Mail: info@jokekaviaar.nl
Website: http://www.jokekaviaar.nl
 
persbericht van aangifte 
Joke Kaviaar - 23.09.2006 01:03

Naar nu blijkt heeft de persoon die me mailde om te zeggen dat hij aangifte heeft gedaan, een persbericht rondgestuurd. Ik kwam het toevallig tegen op het internet.

Hier staat het:  http://www.presscenter.nl/Message/default.asp?NewsID=4932&CatID=100

Van de politie heb ik tot nu toe nog niet verder gehoord.E-Mail: info@jokekaviaar.nl
Website: http://www.jokekaviaar.nl/gevangenenruil.html#vrijheidofleven
 
de Boer handelt in opdracht OvJ Haarlem 
Joke Kaviaar - 30.09.2006 14:54

De klacht die ik heb ingediend tegen brigadier de Boer is 'behandeld' door de klachtenbemiddelaar, ook een politieman kennelijk, want de brief die ik van hem heb ontvangen, komt bij de politie vandaan.

In de brief staat "dat uit onderzoek is gebleken dat brigadier van politie R. de Boer met u contact heeft opgenomen in opdracht van de Officier van Justitie in het arrondissement Haarlem".

Zoals ik al vermoedde zal er dus inderdaad sprake zijn van een of ander strafrechterlijk onderzoek naar de website. Dan had de Boer dus moeten vertellen dat ik ergens van werd verdacht en waarvan dan, en me op mijn zwijgrecht moeten wijzen.

De klachtenbemiddelaar vindt het maar vreemd dat ik klaag, want k wilde toch niet spreken met de Boer? Bijna waan ik me in een verhaal van Kafka (Iemand moet Jozef K. belasterd hebben, want...), waarin ik geacht wordt op te komen draven, zonder dat ik mag weten waarom, en vervolgens zelf een klacht moet indienen om te horen te krijgen wat de reden was, aangezien in het telefoongesprek de Boer niet verder kwam dan te zeggen dat het "gaat over mijn website".

Een doe-het-zelf-onderzoek dus! Letterlijk staat er dan: "Indien u uw medewerking had verleend had u zo mogelijk op al die vragen een antwoord gekregen." Wat een waanzin. Sinds wanneer moet je medewerking verlenen aan je eigen veroordeling??

Aan het einde van de brief van klachtenbemiddelaar W. Blokker staat tenslotte nog dat behalve de Boer zelf, ook het Parket van Justitie te Haarlem een afschrift krijgt van deze beantwoordingsbrief. En zo begint dit al een aardige continueing story te worden...


E-Mail: info@jokekaviaar.nl
Website: http://www.jokekaviaar.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.