english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
internationale migratie actiedag zat 7 okt
All Included - 08.09.2006 15:26

Op zaterdag 7 oktober 2006 vindt de 3e internationale migratie gerelateerde actiedag plaats (van oa noborder-netwerk) voor vrijheid van mobiliteit en recht op verblijf voor allen. Vorig jaar vond in dit kader in Nederland een solidariteitsactie plaats bij Rotterdamse bajesboten en bij Detentiecentrum Zeist. Oproep tot actie en tot ondertekening van deze oproep!

Groepen die onderstaande oproep willen ondersteunen kunnen dit doorgeven aan  info@allincluded.nl
Voorlopige ondertekeningen staan onderaan dit bericht. Groepen die op 7 oktober actie gaan voeren of andere initiatieven willen ondernemen kunnen dit eveneens doorgeven aan All Included.

CALL FOR 3rd DAY OF MIGRATION RELATED ACTIONS

19 juni 06 - “Steeds vaker komt het voor dat regeringen repressieve maatregelen nemen tegen zogenaamde illegale immigratie. Hierbij overschrijden zij de grenzen van de rijke landen door het opsluiten van mensen in detentiecentra, uitzettingen, uitsluiting en selectief beleid bij beroepsgroepen” (tekst komt uit de migratie gerelateerde oproep van Bamako/Mali op het Polycentric World Social Forum in januari 2006).
Het Europese migratieregime maakt migranten ‘illegaal’. Een van de hoofdmaatregelen van de Europese Unie tegen migratiebewegingen en migrantenstrijd is momenteel het in het leven roepen van kampen en andere instrumenten van migratiecontrole buiten Europa, in Afrikaanse en Oost-Europese landen (hun ‘externalisatie’).

Toen afgelopen oktober duizenden migranten en vluchtelingen samen de hekken van de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla in Noord Afrika bestormden, werden de belangrijke eisen voor vrijheid van beweging en gelijke rechten, in ieder geval tijdelijk, duidelijk zichtbaar naar voren gebracht. De onmenselijke en barbaarse reacties die hierop volgden, zoals de dodelijke beschietingen en massadeportaties naar de woestijn, weerspiegelden het escalerende niveau van conflict en crisis van het Europese migratieregime.

Maar er is een beweging gaande die dit migratieregime ondermijnt, niet alleen van ‘buiten’ de grenzen maar ook vanuit binnen. Door heel Europa is er, bijna elke dag, een sociale en politieke strijd aan de gang: protestacties en campagnes tegen detentiecentra en deportaties, acties voor asielrechten voor iedereen, voor legalisatie, voor Europese burgerschapsrechten gebaseerd op woonplaats in plaats van nationaliteit en tegen het uitbuiten van migranten op de werkvloer. Deze protesten gaan veel verder dan het beperkte begrip van Europese identiteit.

Onze nieuwe gezamenlijke oproep voor een Immigranten Actiedag komt voort uit de mobilisaties van 31 januari 2004 en 2 april 2005, toen wij de eerste en tweede keer een Immigranten Actiedag hadden in meer dan 50 steden in Europa tegelijk (oa solidariteitsactie bij Rotterdamse bajesboten ( http://www.allincluded.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=80) en bij Detentiecentrum Zeist). Op het Europees Sociaal Forum in Athene van mei 2006, had het thema migratie voor het eerst zijn eigen thematische 'as'. Een groeiend netwerk van migratie gerelateerde initiatieven nam in de laatste assemblee nog een stap door het besluit te nemen de acties rond 7 oktober te coördineren.

Gelet op de specifieke regionale en nationale situaties en omstandigheden rondom verschillende strijdpunten, streeft onze actiedag ernaar om verzet op te roepen op Europees en zelfs transcontinentaal niveau. Onze mobilisatie zal de eerste stappen zetten op weg naar brede activiteiten door heel Europa om zo het idee van een gezamenlijke demonstratie in 2007, in Brussel of elders, verder uit te werken. Ons doel is om Europa als geheel aan te spreken en niet alleen de nationale regeringen van de verschillende landen.
De gekozen datum in oktober is overigens ook een herinnering aan de gebeurtenissen in Ceuta en Melilla van 2005. We zullen ons specifiek inzetten om een samenwerking op te zetten met initiatieven in Afrika. Een gelijktijdige actiedag in zowel Europese als Afrikaanse steden in oktober kan bijdragen aan een migratie-as bij het volgende World Social Forum in Nairobi (Kenia) in januari 2007.

Dit alles komt overeen met de Bamako Oproep waar al eerder uit werd geciteerd: “In de periode van het Bamako Forum tot aan het Forum in Nairobi stellen wij voor een jaar lang van mobilisatie ten behoeve van de rechten van alle mensen om zich vrij te bewegen in de wereld en hun eigen toekomst te bepalen…. “Tot slot roepen wij op tot internationale mobilisatie voor acties die plaats kunnen vinden op de grenzen en symbolen daarvan (vliegvelden, detentiecentra, ambassades, etc.).” Boven alles zijn wij vastbesloten om de globale dimensie van de migrantenstrijd vandaag de dag te onderstrepen. We zijn hierom ook van plan om in de toekomst deze actiedag te gaan verbinden met de initiatieven van en de doorlopende massamobilisaties van de Amerikaanse migrantenbeweging.

Deze derde Immigranten Actiedag zal gericht zijn tegen de ontzegging van rechten, tegen de criminalisering van migranten en tegen alle controle op immigratie, terwijl duidelijke eisen binnen het raamwerk van het recht op vrije beweging en het recht tot legaal verblijf:
-Voor een Europese onvoorwaardelijke legalisatie van en gelijke rechten voor alle migranten
-Voor de sluiting van alle vreemdelingendetentiecentra in Europa en elders
-Voor een einde aan alle deportaties en aan het uitsluitingproces
-Voor het loskoppelen van de verblijfsvergunning en de werkvergunning en tegen precariteit, bestaansonzekerheid.

______________________________________
ONDERTEKENINGEN (tot 30 augustus 2006)

Austria: no-racism.net | euromayday Vienna | révolté | Infoladen Salzburg

Belgium: Organisation des Exilés Politiques Ivoiriens (OEPI) | Coordination pour la Régularisation (CRER)

Benin: Association Interfricaine pour la Promotion et la Défense des Droits des Réfugiés et Demandeurs d'Asile (AIPDRDA) | Le Conseil Africain des Actions Concertées (CAFAC) | Le Réseau des Alternatives Dette et Développement (RECADD)

Cameroon: Association des Amis des Familles et Victimes des Migrations Clandestines (AFVMC), Doula;

Canada: Action Canada pour la Population et le Développement | Coalition d'Appui aux Travailleurs et Travailleuses Agricoles migrants

Congo (RD): Groupe des réflexions et d' appui pour la promotion rurale (GRAPR); Nouvelles alternatives pour le développement (NAD)

Cote D'Ivoire: Mouvement Ivorien des Droits de la Jeunesse (MIDJ) | Reseau Ouest Africain pour le Developpement(ROAD), Abidjan | Association de Soutien ŕ l'Auto Promotion Sanitaire Urbaine(ASAPSU), Abidjan | Marche Mondiale des Femmes section Côte D'Ivoire(MMF-CI)

France: Avŕ Basta, Corse | Association des travailleurs maghrebins de France (ATMF) | Réseau IPAM | PCF et son réseau "Migrations et citoyenneté | Association des Marocains en France (AMF) | GISTI (groupe d'information et de soutien des immigrés) | Collectif de soutien aux sans papiers (MILLAU 12)

Germany: Refugee Councils from Hamburg, Lower Saxony, Schleswig-Holstein, Hessen | Action-Alliance against Deportations, Rhine-Main | no one is illegal, Hanau | Cafe Exil Hamburg | AGIS Darmstadt | Caravan for the rights of refugees and migrants, Munich | NoLager Bremen | Kooperative Flüchlingssolidarität Hannover | Voice Refugee Forum Jena | Initiative against the chipcard system, Berlin | Local group of the "Society for Threatened Peoples", Hamburg | Antirassismusplenum Göttingen | Caravan for the rights of refugees and migrants, Hamburg | Kölner Appell gegen Rassismus e.V. | Aktion Bleiberecht Freiburg/Südbaden

Greece: Network for Social Support to Immigrants and Refugees | Network for Political and Social Rights | Antiracist Initiative of Thessaloniki Turkish Minority Moovement for Human and Minority Rights | Greek Migrants Forum

Italy: Tavolo Migranti | ARCI | Associazione Todo Cambia, Milano | Coordinamento Immigrati Bergamo

Mali: CAD | Association des Initiatives de Developpement (AIDE), Bamako

Marocco: La confédération des élevés étudiants et stagiaires africains au Maroc | Pateras de Vida | Association des Sans papiers et des Démandeurs d'Asile au Maroc (ASDAM) | réfugies sans frontiere | alter forum | Attac Maroc | Chabaka Tanger | Association Africa Maghreb pour le développement Maroc, Nador| Collectif des refugiés au Maroc | Réseau des associations de quartier du grand Casablanca | Conseil des Migrants Subahariens au Maroc | AMDH | Association national outre les frontieres (ANOF) | Africa Maghreb pour le développement

Mauretania: Association Mauretanienne de Droits de l'Homme (AMDH)

Netherlands: "All included" | La plateForme Intercontinentale des MRE, Amsterdam

Niger: Le Réseau National Dette et Developpement (RNDD)

Senegal: Agence Internationale pour le Développement du Sénégal (AIDE)

Spain: Coordinadora de Inmigrantes de Málaga (CIM) | Casa Argentina de Málaga | Federación de Inmigrantes de Marbella | Centro Social-Casa de Iniciativas, Málaga | Colectivo Entránsito, Málaga | Red Precari@s en Movimiento | Oficina de Derechos Sociales, Sevilla | Caravana Ninguna Persona es Ilegal, Sevilla | Indymedia Estrecho | Asociación Cultural La Dinamo, Madrid | Ateneu Candela, Terrassa | Col.lectiu Intercultural de Terrassa | Colectivo Desequilibris | Casa de Nicaragua de Terrassa | El Frijol Rebelde (Soli Guatemala) | Tejedoras de Redes; Federación Centro de las Culturas | Partido Humanista; CGT-Andalucía | Colectivo Zapatista de Granada | Espai per a la Desobediencia a les Fronteres (área metropolitana de Barcelona) | Asociación Humanista Bakau | Plataforma de Solidaridad con los Inmigrantes, Málaga | Asamblea por la Regularización sin Condiciones, Barcelona | Sindicato de Obreros del Campo (SOC), Almería

Sweden: ingen människa är illegal(no one is illegal network)

Ukraine: noborder Kiev

United Kingdom: The Campaign to Close Campsfield | Barbed Wire Britain | Noborders London | no one is illegal | No Borders Glasgow | Stop Deporting Children | Birmingham NoBorders | Latin American Workers Association, London | Indoamerican Refugee and Migrant Organization (IRMO), London | Todas las Voces Todas radio show, London

European Organisation and Networks: Frassanito-Network

All Included
Van Ostadestraat 49
1072 SN Amsterdam
tel 020-3795236


- E-Mail: info@allincluded.nl Website: http://www.allincluded.nl
 

Lees meer over: globalisering

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.