english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
De Keizer Heeft Geen Kleren
Hans de Jonge - 18.09.2006 16:53

Op de één of andere manier is sinds enkele jaren een enorme kloof ontstaan tussen de "oude" media en het internet. In de kranten en op het journaal lijken halsstarrig gekunstelde waarheden te worden gecultiveerd. Dat is natuurlijk altijd al zo geweest, want soms als je persoonlijk bij een gebeurtenis aanwezig was blijkt een heel ander verhaal in de krant te staan. De waarheid is in de fantasie van de journalist vaak niet in overeenstemming met de feitelijke gebeurtenis, maar door het monopolie van de kranten op de nieuwsvoorziening werd dat vroeger door het grote publiek niet opgemerkt.
Maar nu met het internet erbij begint het op te vallen.


De Keizer Heeft Geen Kleren

Door Hans de Jonge
 http://www.visie.tk
Incl.: The New Media Sets A New Tone


De meeste politici hebben geen benul van de invloed van het internet op het denken van het kiezersvolk. Er wordt vaak door politici neerbuigend beweerd dat honderd procent van wat er aan onderzoek en opinie op het internet verschijnt onzin is. "Die mening of dat feit komt zeker van het internet?" Pas als het in de gevestigde gedrukte pers verschijnt (een artikel in het Algemeen Handelsblad) is het volgens deze politici waar en moet er serieus rekening mee worden gehouden, of moet er op worden gereageerd. Op het web is inderdaad wel erg veel sex, commercie en ander entertainment, maar onafhankelijke en onbaatzuchtige media zijn ook volop aanwezig. Wie zoekt kan op het internet veel meer relevante en feitelijke informatie vinden dan in de krant of op tv. Natuurlijk zijn ook kranten aktief op het internet, maar dat betekent meestal geen extra informatie. Vaak wordt niet meer dan wat in de krant staat op het internet geplaatst. Wel handig als archief, maar niet meer achtergrondinformatie. Daar zouden de kranten misschien tóch mee kunnen scoren.
Nu, 5 jaar en vele tienduizenden doden later zou wel eens de vraag gesteld kunnen worden of de aanslag op de Twin Towers in 2001 als begin van de "War On Terror" wel echt zo gegaan is als het verhaal van Bush ons liet geloven.

Op de één of andere manier is sinds enkele jaren een enorme kloof ontstaan tussen de "oude" media en het internet. In de kranten en op het journaal lijken halsstarrig gekunstelde waarheden te worden gecultiveerd. Dat is natuurlijk altijd al zo geweest, want soms als je persoonlijk bij een gebeurtenis aanwezig was blijkt een heel ander verhaal in de krant te staan. De waarheid is in de fantasie van de journalist vaak niet in overeenstemming met de feitelijke gebeurtenis, maar door het monopolie van de kranten op de nieuwsvoorziening werd dat vroeger door het grote publiek niet opgemerkt.
Maar nu met het internet erbij begint het op te vallen. Er zijn dagelijks tientallen voorbeelden te noemen van feiten die wel worden uitgezocht op het internet, maar die nooit in de krant komen. Het vak onderzoeksjournalist is uit de krant en uit het journaal verwijderd. Is dat genre te duur of komt het niet gelegen om te wroeten in de gedicteerde "feiten"? In welke krant staat nu nog een ongebiast achtergrondartikel over terrorisme? De oorzaak is de concentratie en bundeling
van de media. Kranten zijn samengevoegd tot grote concerns. Op zich zou daar niets mis mee zijn als deze bundeling
op louter practische gronden plaatsvond: gezamenlijke drukkerij, verspreiding, faciliteiten etc. Maar het blijkt in de
praktijk te leiden tot zeer éénzijdige berichtgeving omdat de persbureaus, waar de media hun nieuws van aftappen in
handen zijn van grote concerns, bijvoorbeeld Reuters en het APB zijn totaal niet onafhankelijk. Het resultaat is dat
het nieuws in de wereld anno 2006 nog erger wordt gecensureerd dan in de voormalige Sowjet-Unie.
Wat mij dus erg bevreemd heeft is dat niemand in de gevestigde media echt heeft uitgezocht waarom in de USA in 2001 vier vliegtuigen ongehinderd gedurende soms meer dan een uur van hun koers konden afwijken en zelfs geheel van de radar verdwenen en dat in het meest beveiligde luchtruim van de wereld. Niemand heeft onderzocht waarom de
vermeende terroristen OVER een atoomcentrale (2 reactoren en een enorme opslagplaats met atoomafval:
Indian Point) gevlogen zijn om bovenin de twintowers te eindigen in plaats van onderin, waardoor ze de kans
misten dat de torens waren omgevallen met de enorme schade en het veelvoud aan slachtoffers van dien.
De torens vielen echter precies gecontroleerd in het fundament. De terroristen hielden op miraculeuze wijze de schade
beperkt. Het Pentagon werd ook grote schade bespaard door precies dat deel te treffen waar bouwvakkers aan het
werk waren in plaats van Rumsfeld met zijn kornuiten. De slachtoffers waren dus voornamelijk bouwvakkers. Van de
inzittenden van het vliegtuig werd vreemd genoeg niets teruggevonden.
Analogie
Niemand heeft onderzocht waarom er zoveel politie aanwezig was tijdens de moord op Pim Fortuin. Niemand heeft uitgezocht wat Mohammed B’s informant-zijn van de AIVD te maken had met de moord op Theo van Gogh. Niemand heeft uitgezocht waarom die Twin Towers en het WTC gebouw 7 zo gecontroleerd instortten. Nergens staat een onafhankelijk achtergrondartikel over de aanslagen op Bali, in Madrid, in Londen en nu weer “dreigende aanslagen” op vliegtuigen. In elke krant lees ik hetzelfde napraten van overheidsdiensten. Zou er verband bestaan tussen de door de P2 loge georganiseerde aanslag in Bologna op 2 augustus 1980 met 85 doden en latere terroristische aanslagen? Er is blijkbaar niemand in de gevestigde media die mag uitzoeken wat de rol is van geheime genootschappen. De media zwijgen als de tombe van Skull & Bones op het terrein van de Yale universiteit en als de "werkplaatsen" van de
vrijmetselaars en rozekruisers. Deze media houden ons een schijnwereld voor om de mensen te verhullen die in de
echte wereld aan de touwtjes trekken. Zowel de journalist als de wetenschapper zou rusteloos op zoek moeten zijn naar de waarheid, helaas zijn zij aan handen en voeten gebonden aan de koersen van de aandelen en subsidiestromen.

Misschien is de overheid zelf wel een filiaal van deze P2 loge.
Dat niemand iets mag uitzoeken is dan te verklaren.

Alle nieuwsvoorziening die werkelijk van belang is, is te vinden op het internet, gebracht door
onafhankelijke internet-journalisten.
Op het internet wordt volop getwijfeld aan de berichtgeving in de kranten en van de overheid. Er is bij mensen, die meer zoeken dan datgene dat in de kranten staat, meer en meer overtuiging aan het ontstaan dat er op regeringsniveau op een groteske manier wordt gelogen. De enigen die deze leugens braaf optekenen zijn de gevestigde media.
Iedereen die nadenkt en wel eens op het internet onderzoek doet, weet anno 2006 zeker dat de hele 9/11
actie onmogelijk kan zijn georganiseerd en uitgevoerd door een stelletje ongeoefende moslims en dat je met
een paar uur oefenen in een éénmotorig toestelletje niet zo perfect drie moderne lijntoestellen in de Twin
Towers en in het Pentagon kan sturen. Iedereen weet dat, maar daarvan niets in de media van Nederland.

Dat op de passagierslijsten van de gecrashte vliegtuigen geen enkele kaper voorkomt
deert blijkbaar niemand van de gevestigde media!

Iedere constructeur weet dat gebouwen niet zo maar instorten, zeker gelaste moderne stalen gebouwen niet.
Nergens staat een deskundig artikel van iemand van de Technische Universiteit Delft om dat uit te leggen.
Ikzelf als civiel technicus en constructeur kan onmogelijk aantonen dat het instorten van de torens op enige
logica stoelt. Nu laat Zembla van 10 september 2006 enkele studenten bouwkunde zonder constructief
bewijs zeggen dat het instorten mogelijk is en zonder explosieven nog wel.
Het is nog nooit eerder gebeurd. De toekomst is dat gebouwen worden gesloopt met vliegtuigen? Of door
middel van een brandje op één of andere verdieping? Ongetwijfeld veel goedkoper en met minder risico
dan maanden sjouwen met explosieven en detonators.
Kunnen de studenten ook verklaren waarom gebouw 7 zo keurig is ingestort?
We kunnen uit talloze ongerijmdheden en videoverslagen veilig concluderen dat in de liftschachten op elke
verdieping van de Twintowers springladingen zijn aangebracht. Gebouw 7 was op de klassieke manier
ondermijnd teneinde de bewijslast te vernietigen van de radiografische besturing van de detonators vanuit
de bunker van de burgemeester van New York. De bewijzen zijn overal op het internet te vinden maar
de `oude media` zwijgen in alle talen.

Het hele circus van 9/11 2001 is dus een macaber doodvonnis voor tienduizenden onschuldige bewoners van New York, Afghanistan en Irak in de wetenschap dat het merendeel van de mensheid geen weet heeft van de constructieve eigenschappen van een wolkenkrabber. De Bush-kliek heeft ongestraft 5 jaar lang sprookjes kunnen vertellen aan een onwetende mensheid in exacte navolging van Josef Goebbels van het Hitler-regime: "als je een aantoonbare leugen vaak genoeg herhaalt, wordt die door de grote massa altijd op termijn als waarheid aangenomen". Dit is precies gebeurd met de kranten en de tv. Alleen hebben de oplichters zich vergist in de uitwerking van het internet. Het theaterstuk is allang doorzien.

De meeste nieuwsberichten in de krant en op de tv zijn dus totaal verschillend met wat ik lees en hoor op internet. Daarom denk ik dat binnen niet al te lange tijd òf de kranten worden ingekrompen tot het formaat huis-aan-huisbladen en dat het echte nieuws alleen nog maar te vinden is op het internet tenzij het internet wordt gecensureerd net zoals dat nu gepoogd wordt in China. Het nieuws in de kranten gaat in de westerse wereld trouwens onafhankelijk van de naderende politiestaat vanzelf steeds meer gecensureerd lijken omdat er door de media overwegend rekening moet worden gehouden met de kijkcijfers, aantallen lezers, advertentieopbrengsten en vooral de aandeelhouders.
Ikzelf krijg steeds meer de drang om alle kranten maar op te zeggen en alleen nog maar te googelen. Daar vind je nog echte achtergrondartikelen die niet zijn geredigeerd en gecensureerd en waarin alles dat van werkelijk belang is wordt vermeld. Het is daardoor vaak veel minder slaapverwekkend om te lezen.
Voor politici en de liegende pers is het als in het sprookje van Andersen: zij hebben door de transparantie
van het internet allang geen kleren meer.

18 september 2006

Hans de Jonge

Amsterdam  info@visie.tk  http://www.visie.tk

The New Media sets a new tone

What was put on display on 9/11 was intended to bring about a traumatic experience. Any other terrorist would have gone about his work much more efficiently - he wouldn't have flown over a nuclear reactor, but instead right on top of it. He wouldn't have veered his airplane away from the section of the Pentagon where the leadership was situated and then go around and crash into a part that was unoccupied due to recent renovations, so that most of the dead ended up being construction workers. It wouldn't have taken much of a terrorist to take the laws of nature into account and topple the three WTC towers onto the surrounding area in highly concentrated Manhattan for greater effect, instead of arranging a complicated controlled demolition of the buildings directly into their own footprint. Instead of attacking a city's subway system with a 'dirty bomb' for example, the terrorists gave the biggest kid on the block a mere slap in the face - neither astute nor logical. Unless of course the attacks were made for TV and designed only to achieve maximum effect. This effect has also had its influence on the media. So while we have 'appointed' the media to go out and uncover the truth that is kept hidden by influential interests, this same media has positioned itself squarely behind those interests and has thereby neglected its duty, and worse yet, it has done damage to the truth. With the possibilities that the internet offers to a curious public, that public has caught up with the Old Media. Now we're waiting for the street cleaner to cross over the center line. It will do that on it's own, but don't sit around waiting for it. In the meantime stay curious, and stay informed.
 http://www.deepjournal.com/p/7/a/en/51.html

- E-Mail: info@visie.tk Website: http://www.visie.tk
 

Lees meer over: zonder rubriek

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
neeeee 
pieter - 18.09.2006 19:50

o jee, we hebben weer iemand met 'visie'....

Lul, die studenten uit Delft ken ik toevallig, ik heb hun onderzoek gelezen, en het is een wetenschappelijk onderzoek. Dat betekent dat criteria als validiteit, betrouwbaarheid en falsificatie gehanteerd zijn. Kortom: het hele onderzoek is gebaseerd op bewijs. Dat is nou wetenschap. Sorry dat dit niet in je politieke straatje past.
presentatie TUD studenten 
sjaakie - 19.09.2006 01:33

Ik heb toevallig net de hele presentatie gezien van de studenten over de technische aspecten van de 11 september aanslagen. (volg de link) De totale presentatie is een zeer goed verhaal. In ieder geval een stuk beter dan de indruk die ik ervan had gekregen via de Zembla documentaire. Hoewel ik gebouw 11 wel erg vreemd vond instorten had ik nooit zo'n problemen had met het instorten van de torens. De energie beschouwing had ik eerder zelf wel eens gemaakt en dezelfde conclusie getrokken. Zelfs het verhaal van het verpulveren van beton heb ik wel eens zo geformuleerd.

Naar mijn mening is op correcte wijze een overtuigend verhaal neergezet. Een aantal technische beweringen, die maar door weinig mensen konden worden gecontroleerd, zoals bijvoorbeeld beweerde onmogelijk van de bocht van het vliegtuig dat zich in de Pentagon boorde, zijn duidelijk ontkracht.de link: 
sjaakie - 19.09.2006 02:06

de link:

 http://tinyurl.com/m6n6u


Website: http://tinyurl.com/m6n6u
 
Terroristische aanslag in Bologna 1980 
Leontien - 19.09.2006 14:00

Terroristische aanslag in Bologna van 2 augustus 1980

Op 2 augustus 1980 werd de stad Bologna opgeschrikt door de zwaarste na-oorlogse aanslag in de Italiaanse geschiedenis.

Om 10u25 ontplofte in het treinstation van Bologna, het belangrijkste treinknooppunt van Italië, een koffer met 18 kg nitroglycerine en T4. Hierdoor stortte het dak van het gebouw in en kwamen 85 personen om het leven. Meer dan 200 raakten gewond.

De aanslag werd opgeëist door het extreem-rechtse en met de P2-loge verbonden Nuclei Armati Rivoluzionari (NAR). De twee daders, Roberto Fiore en Massimo Morsello, vluchtten naar Groot-Brittannië. Margaret Thatcher weigerde hen uit te leveren.

Na eerst vrijgesproken te worden, werden beiden tot levenslang veroordeeld.

In 1999 keerde Roberto Fiore terug naar Italië, nadat hij in 1997 in ballingschap de Italiaanse partij Forza Nuevo oprichtte en er nationaal secretaris van werd. In deze laatste extreem-rechtse partij is de kleindochter van Benito Mussolini ook actief.

Op 5 augustus 1980 werd een algemene staking gehouden om de onvrede met het bloedvergieten uit te drukken. Het publieke leven in Italië viel 2 uur lang stil.

Jaarlijks worden vertegenwoordigers van de regering uitgejouwd tijdens de herdenkingsplechtigheden, uit onvrede met het feit dat de opdrachtgever(s) nooit gevonden werd(en) en omdat de stukken van de rechtszaak nog steeds niet vrijgegeven zijn.
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Terroristische_aanslag_in_Bologna_van_2_augustus_1980
 http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/august/2/newsid_4532000/4532091.stm
Niet wetenschappelijk 
Maarten - 19.09.2006 14:10

Je hebt niet goed geluisterd blijkbaar, want de studenten van de TU Delft
zeiden zelf dat het niet wetenschappelijk was, wel dat het onderbouwd was.
En met een simulator kan je niet de bewering ontkrachten dat het vliegtuig onmogenlijk zo'n bocht kon maken, want er kan dan geen rekening gehouden worden met flinke winden en andere natuurlijke omstandigheden.
Ik hou het er op dat die piloot deskundig genoeg is om dit voor onmogelijk te houden.
Dat de twee WTC-torens ingestort zouden zijn door de belasting van knooppunten van de constructie en dat die lichten die je ziet geen explosies zijn maar breuken lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. En verder wordt er geen enkele poging gedaan om andere zaken te ontkrachten waardoor de complottheorie overeind blijft.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.