english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Opsluiting & Uitsluiting actief in Zaandam
Bas - 07.10.2006 18:12

De Dienst Opsluiting & Uitsluiting was vandaag actief in Zaandam.
Een verslag volgt.


De dienst sluit op en sluit uit.
De dienst sluit op en sluit uit.

De Dienst Opsluiting & Uitsluiting was vandaag actief in Zaandam.
Met folders en een maquette werd de bevolking van Zaandam op de hoogte gebracht van de nieuwe aanwinst voor de stad: Detentie te Water.
Een verslag volgt.

- E-Mail: info@allincluded.nl Website: http://www.allincluded.nl
 

Lees meer over: europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Verslagje 
zep - 08.10.2006 15:27

uitleg bij de maquettes van de bajesboten
uitleg bij de maquettes van de bajesboten

Zaterdag 7 oktober werd in het kader van de Internationale Actiedag voor vrijheid van beweging de koopgoot van Zaandam bezocht door een delegatie van de Dienst Opsluiting en Uitsluting. De dienst presenteerde aan de Zaanse bevolking de gevengenisboten die binnenkort daar in gebruik genomen zullen worden. Deze bajesboten dienen om migranten, wiens enige misdrijf is dat zij niet over de juiste papieren beschikken, op te sluiten. Het zgn linkse college van Zaanstad (Pvda, GL en SP) heeft tot nu toe verzuimd de gory details over de drijvende gevangenissen te geven. Streker nog, Zaandam heeft zelfs bij monde van wethouder Egberts (PvdA) flink aan de criminalisering van migranten bijgedragen, door keer op keer te pretenderen dat alleen 'criminelen' op die boten opgesloten zullen worden.

De medewerkers van de Dienst Opsluiting en Uitsluiting hebben dan ook voor een middagje de voorlichtingstaak van gemeente Zaanstad overgenomen. Ze wezen de bevolking op de bijzondere details van de boten. Zaken als brandveiligheid werden toegelicht middels bouwtekeningen van systeembouwer Ursem, die ook het uitzetcentrum te Rotterdam heeft gebouwd. De maat van de cellen (14m2 voor twee gevangenen) werd o.a. toegelicht. Geduldig werd uitgelegd dat dit alles zeer kostenbesparend voor de overheid is, en dat de beloofde werkgelegenheid veelal een gotspe is, aangezien op de boten vnl slechtbetaalde uitzendkrachten zullen worden ingezet: geen echte werk dus.

Het publiek bleek tot nu toe slecht geinformeerd te zijn geweest. Er heerste ook veel verwarring over de toekomstige “klanten” van de gevangenissen: zijn het nou vluchtelingen of misdadigers? Of zijn illegalen per definitie criminelen? En hoe kan het dan dat ondanks harde taal van wethouder Egberts (“als er in Zaadam een uitzetcenrtum komt, dan ben ik weg”) nu toch een gevangenis komt, waar ook uitgeprocedeerde asielzoekers opgesloten zullen worden?

Met sommige toeschouwers kwam het ook tot langere inhoudelijke discussies over het bestaan van dit soort gevangenissen in Europa en in Nederland. Veel zaankanters zijn geschokt dat het inhumane beleid van oplsuiten van onschuldigen in hun gemeente zal plaatsvinden, nota bene met medewerking van GroenLinks en SP. Er blijkt veel behoefte te zijn om van ideeen te wisselen over het huidige repressieve klimaat ten opzichte van migranten en vluchtelingen. Veel mensen die in beginsel solidair zijn met deze groep medelanders blijken toch een beetje in twijfel te geraken door alle negatieve propaganda die politici uitkramen om stemmen te winnen. Er moet telkens veel worden uitgelegd over de praktijk van het opsluiten, het feit dat uiteindelijk veel van de gevangenen weer op straat worden gezet, de flagrante schending van mensenrechten die de opsluiting inhoudt, enz. Ook de extra wreedheid van de 'sober regime' op die boten kwam ter woord: opgesloten terwijl je niets hebt misdaan, met de knagende onzekerheid dat je niet weet voor hoe lang je moet zitten, en of je uitgezet gaat worden of weer hier op straat belandt...

Dezelfde dag zijn in Zaanstad 20 000 flyers van de Dienst Oplsuiting en Uitsluiting huis aan huis verspreid. Dat zal ongetwijfeld een aantal verzoeken om wat meer informatie van de gemeente Zaanstad opleveren, gezien de reacties van het winkelpubliek op dezelfde flyer. Gemeente Zaandam en overheid hebben nog heel wat om uit te leggen!


Geen mens is illegaal.

Website: http://www.allincluded.nl
 
Cellen = 10 m2, niet 14m2 ... 
zap - 08.10.2006 15:59

Misschien een onbelangrijk detail maar toch: als ik het goed heb zullen de cellen 10 m2 voor twee gedetineerden zijn, en niet 14 m2 zoals hierboven gezegd. Ik weet het, het maakt niet zoveel uit, waar het om gaat is dat deze mensen uberhaupt niet gedetineerd zouden moeten worden, maar het is natuurlijk wel zaak om ook in de details correcte informatie te geven. Het blijft onvoorstelbaar dat omdat deze mensen geen strafbare feit hebben gepleegd, en dus niet in een normale strafgevangenis kunnen worden gezet, zij dan terecht komen in gevangenissen die nog erger zijn. Het normale gevangenis regime is al onder Donner flink verslechterd ("versoberd" heet dat officieel). Nu blijkt dus dat het gevangen zetten van "illegalen" wordt gebruikt om alvast te experimenteren met nog slechtere detentie-regimes. Justite zegt dan bijv. tegen asiel-advocaten dat het niet zo erg is omdat het "verblijf" in die gevangenissen maar van korte duur is, maar ondertussen komen steeds meer verhalen naar boven van mensen die 3, 6 of zelfs 12 maanden in die drijvende doodskisten hebben gezeten, om daarna alsnog op straat gedumpt te worden...

Ook in Evil zijn er gradaties, en het aantal vierkante meters van zo'n cel is typisch zo'n graadje erger.


No borders no nations

fotoverslag 
bas - 08.10.2006 17:03

zie fotoverslag bij
 http://www.indymedia.nl/nl/2006/10/39405.shtml
leugens over alles 
JK - 09.10.2006 17:00

klopt; cellen zijn 10 vierkante meter, staat in de bouwtekeningen;
Ursem, de bouwer, beweert 12 vierkante meter op hun site

het is echt heel klein, zelf gezien ;-), de feitelijk loop- cq leefruimte is niet meer dan anderhalf bij twee-en-eenhalf meter, schat ik.
de meters en de flyer 
es - 09.10.2006 21:06

er is veel meer te vertellen over de boten en over de actie van laatste zaterdag, maar voor nu even een reactie op de vierkante meters van de cel. op de bouwtekeningen zie je 10m2 cel plus 2m2 sanitair, dus dat is samen 12m2 wat per twee gedetineerden als cel gerekend kan worden. deze bouwtekening en de bewuste flyer die op 7 october met duizenden verspreid is staan op de all included website, direct link:

 http://www.allincluded.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=78&Itemid=

en over de flyer: deze bleek bij de manifestatie al tot veel verwarring te leiden. winkelende burgers vroegen bijvoorbeeld aan iemand hoe het kon dat een paar meter van elkaar mensen van de gemeente flyers uitdeelden over hoe goed de boten waren en andere mensen vertelden hoe afschuwelijk dit allemaal was. of ze kwamen ons na het lezen van de flyer naar ons toe om te zeggen dat wij (zijnde in dat geval de dienst opsluiting en uitsluiting) echt te ver gingen, dat je dit soort dingen niet mocht zeggen...en natuurlijk waren er ook mensen die het allemaal maar wat ok vonden die boten.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.