Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Achterlijk 
SNIX - 14.10.2006 17:36

Als je meningen ventileert moet je niet verbaast zijn dat anderen daar op reageren. Alle religieuze fundamentalisten zijn even achterlijk. Daarnaast vind ik ook "gematigde" religie gewoonweg dom.
!!!!!!!!!!! 
maria magdalena - 14.10.2006 13:39

Historie is niet je sterkste kant, henk. terwijl de oude kerk de macht van de mannen verstevigde door te bepalen dat vrouwen niet het ambt mochten bekleden, vond Paus Pius de zoveelste het in de 5de eeuw noodzakelijk, mijn evangelie in de ban te doen en de fabel rond te strooien als was ik een prostituee. Dit omdat de mannen binnen de christelijke kerk vonden dat vrouwen niet belangrijk waren en geen eigen mening mochten hebben. Vrouwen als ik werden in de ban gedaan omdat we onze mond bleven open houden, zelfstandige, krachtige vrouwen werden door het kerkbestuur als gevaarlijk beschouwd.
Dus misschien moet je zelf maar in de spiegel kijken. De "kerk" in die tijd van Jezus, moest helemaal niets van ons vrouwen hebben en verklaarden jezus voor gek dat hij wel serieus met ons omging. (lees thea de boer over mij Maria Magdalena
feiten 
g - 14.10.2006 13:55

Er staan een boel fouten in het bericht van 'krijtje'. Nu even de feiten:

- De gereformeerde gemeenten in Nederland zijn NIET gelieerd aan de SGP. Allicht zullen gereformeerden vaak SGP stemmen, maar dat is geen reden om ze lastig te vallen. Ga je ook alle laagopgeleiden lastig vallen omdat ze onevenredig vaak Wilders stemmen?

- De gereformeerde gemeente Leiden heeft geen verleden van seksistische uitspraken. De ger. gemeente Leiderdorp (van je vorige actie) ook niet.

- Kerkgenootschappen hebben bijna nooit een politieke kleur die bindend is voor alle leden. De gereformeerde gemeente is dan ook NIET extreem-rechts.
vnv - 14.10.2006 13:44

Ik maar denken dat ze hem gekruisigd hadden. Jezus Christus, lees je sprookjesboek toch is wat beter...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.