Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Beledigend 
NN006 - 21.10.2006 11:30

Het benoemen van antifascisten als "zwarthemden" is lomp, beledigend en provocatief. De organisatie van de Spreeksteen getuigt niets te willen weten van de geschiedenis van het fascisme, nee beter, men geeft zelfs ruim baan aan het fascisme en haalt antifascisten door het slijk. Wie zaait zal oogsten.
bla 
bla - 21.10.2006 12:35

Als die zgn. antifascisten weer in een pavlov-reactie dat debat gaan verstoren, is dat weer extra publiciteit en aanhang voor Michiel Smit. Dankzij jullie acties komt hij als beschaafde en normale underdog over. Begrijp dat nou eens!

Jullie zijn heus niet de enige antifascisten, de meeste mensen zijn tegen fascisme... maar wel voor de vrijheid van meningsuiting. Gek hè?

Maar goed, nu zal ík wel een fascist zijn, 40-45, etc, geschreeuw, weinig wol...
zwart-wit denkende pubers? 
161 - 21.10.2006 17:40

hoezo denkt anti-fa niet in nuances?

MS krijgt als extreem rechtse populist al een beduidend coulantere behandeling dan echte neo-nazi's. Kusters of Teijn was dat park niet ongedeerd in en laat staan uit gekomen.

antifa denkt best in grijstinten.
antifascisme? 
nn - 21.10.2006 12:39

Misschien tijd dat we met wat anarchisten/activisten bij elkaar gaan zitten om het probleem van de AFA/antifa te bespreken?

Om bijvoorbeeld een alternatief op te zetten: antiracisme op een geweldloze manier, met respect voor de vrijheid van meningsuiting? Geen zwart-wit denkende pubers meer!
De zwarthemden 
NN - 21.10.2006 10:30

De zwarthemden zullen er weer zijn en zullen niet naar de regeltjes van de spreeksteen luisteren.

Racisme is geen mening!
Geef geen vrijheid voor facisten, want als zij aan de macht komen, zal je geen vrijheid meer hebben!

Micheal Smit zal hier alleen maar kunnen lopen als de halve stad word overgenomen door de smeris, anders zetten we hem weer fijn op de trein naar Rotterdam Zuid.


"De Vrijheid Van Meningsuiting" 
Uitingsvrijheidsstrijdertje - 21.10.2006 16:44

[ Indymedia.nl is dan wel geen discussieforum en geen debatplek, maar ik wil hier toch graag even mijn mening uiten, ook al wordt deze misschien maar kort publiekelijk bewaard omdat men er niet genoeg nieuwswaarde in zou kunnen zien. Indymedia heeft tenslotte geen 'meningsbewaarplicht'. ]


De organisatoren van De Spreeksteen moeten waarschijnlijk nog veel leren over "De Vrijheid Van Meningsuiting". (Dit is helaas wel nieuwswaardig)

M.S. heeft zat plekken om zijn vuil te spuien. Als zijn haatzaaierij op 1 openbaar plekje overstemd word door meningen van anderen heeft dat niets te maken met aantasting van de vrijheid van meningsuiting, integendeel. Dat zou pas het geval zijn als het hem door de STAAT belet wordt om wat dan ook te schrijven, spreken en publiceren (op internet of waar dan ook)

Geweldloze, maar lawaaiige uitingen op de openbare weg door anti-fascisten vallen wel degelijk ook onder de vrijheid van meningsuiting. Ook lawaai maken is een (creatieve) vorm om een mening kenbaar te maken. Moet kunnen dus op een openbare publieke plek zoals in het Oosterpark.

Dat dit echter niet creatief/ludiek genoeg is (want veel te humorloos) en niet altijd zo heel erg tactisch is om te doen, omdat velen (inclusief de pers, media) dit niet zullen begrijpen, is een heel ander verhaal. Want M.S. krijgt hierdoor alleen maar meer aandacht en dus meer plekken om z'n vuil te spuien. Dit zal vast ook zijn strategie zijn, die zielepiet zou anders niets voorstellen.

Sowieso is M.S. slechts een totaal onbelangrijke clown die leuk de aandacht afleid van het wel degelijk allang aanwezige staatsfascisme van de huidige machthebbers.

Als de Speelsteen organisatie zo graag een debat wil alleen op de manier zoals zij willen, laten ze deze dan organiseren op een plek (offline en/of offline) die geen openbare weg is, waar ze alle controle en moderatie in eigen hand kunnen nemen en zich dan ook "Debatsteen" noemen" ofzo.




"Vrijheid van meningsuiting is de vrijheid van burgers om hun overtuigingen kenbaar te maken, zonder voor vervolging door de STAAT te hoeven vrezen."

Website: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting
 
Vrijheid 
NN006 - 21.10.2006 13:46

De laatste actie tegen Smit bij de Spreeksteen was juist een geweldloze. En sinds wanneer is de vrijheid van meningsuiting 100% heilig!? Het ontkennen van de Holocaust, racisme en aanzetten tot haat zijn altijd nog strafbaar volgens ondermeer Artikel 137c Wetboek van Strafrecht.

Smit & vrijheid v mening, alleen de zijne 
boos - 21.10.2006 13:44

figuren als Smit misbruiken de vrijheid van meningsuiting om hele bevolkingsgroepen zwart te maken, mensen met de dood te bedreigen, door de straten te marcheren met rhunetekens, hakenkruizen etcetera en dan gaan mensen over antifascisten zitten zeiken, het is te ziek voor woorden, dit!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.