Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Laatste reactie. 
Deentje - 29.11.2006 18:36

Een reactie en dan laat ik het erbij.

Ik weet dondersgoed wie het meisje met de rode haren is. Ze is vlak voor de capitulatie vermoord door de nazi's. In november dat jaar ize door Wilhelmina uitgeroepen tot een van de grootste verzetstrijdsters.
Wat ik ook weet, is dat er een organisatie is met vrijwiliggers en niet gesteund door communisten, die zich hard maken voor deze herdenking. Zij hebben ook dit jaar de herdenking laten plaatsvinden.

Wat ik totaal niet snap, is de nieuwswaarde van dit bericht.
Communisten stonden ook bij de herdenking bij het beeld en zijn naar Bloemendaal geweest. Dat is wat het bericht mij verteld. Ja en? Wil je nu complimentjes hebben?

Er staat verder niks in het bericht dat er wordt ingespannen voor behoud van monument of dat de communisten eindelijk zich gaan inspannen bij het onderhoud van het monument. Of iets van nieuwswaarde van de over de herdenking.

Als je trots bent dat ze een communist is, heb dan het lef om dit open en bloot te zeggen in het bericht. En heb dan ook het fatsoen om überhaupt mee te doen aan de organisatie of te steunen zoals de FNV.
Of zeg gewoon dat ze vandaag herdacht is en knip die communistenspam er uit, en maak het bericht ook compleet met melding van o.a. de kerkdienst en de toespraken. Want dit is gewoon spam over de ruggen van andere mensen heen.

En mocht je dit alles niet snappen, dan mag ik hopen dat jullie nooit de macht in Nederland krijgen.
meerwaarde? 
Delano - 29.11.2006 16:42

Dat voor jou de verzetsheldin hannie schaft niks betekend, betekend niet dat jouw mening representatief is voor alle indymedia lezers. Indymedia is een plaats waar vooral de linkse mensen komen. Waarbij de communisten zeker in die groep ook behoren.

Het stukje is klaar en duidelijk, kort maar krachtig. Het maakt duidelijk dat de burgelijke herdenking dienst steeds meer de ware hannie schaft verzwijgt. Ze was een communiste en lid van de ouwde CPN, dat is een feit. Ze streed tegen het fascisme, en stierf in die strijd. Die moet je herdenken.

Hannie Schaft mag nooit vergeten worden, vergeet je haar dan laat je ook een gedeelte van de geschiedenis vallen en het principe van het vechten voor vrijheid. Ze is en blijft een symbool voor het verzet, vergelijkbaar met Che Guevara in Latijns Amerika. Dat een afdeling van de NCPN haar wilde herdenken hoe ze echt was, heb ik geen proberen mee.. Ik ben er juist helemaal voor. Als ik zou sterven zou ik ook willen dat mijn familie en vrienden mij zouden herdenken zoals ik echt was.

En trouwens.. de NCPN stond wel op de uitnodiging, al jaren...

Ook de betreffende afdeling ging wel naar de kerk en nam deel aan de burgelijke dienst. Maar daarna ging het naar de Erebegraafplaats in Bloemendaal om haar zelf te herdenken. Dat staat ook zeer duidelijk in het stukje.

Als jij het stukje niks vind Deentje, dan kan je het negeren. Als jij er niks in ruikt wat er niet is, dat is jou mening. Laten wij gewoon elkaars mening respecteren en het daarbij laten.

E-Mail: redrebelgo@hotmail.com
uhm 
tim - 29.11.2006 22:19

nieuwswaarde is dat er een Hannie Schaft herdenking is geweest en dat we haar en de strijd tegen het fascisme nooit moeten vergeten. Probeer alleen niet door middel van een herdenking je eigen organisatie zo in het licht te zetten dat kan beter op een andere manier, los van het feit of er wel een geen organisatie van de herdenking vanuit de NCPN/CJB is gekomen. Dus volgende keer meer informatief en geen partijreclame tussendoor, dat doe je maar bij verslagen van acties die echt helemaal alleen op het konto van je eigen organisatie geschreven kunnen worden (wat hier dus niet het geval is)

nooit meer fascisme.
reactie op reactie 
Delano - 29.11.2006 20:37

Naar mijn weten hebben al verschillende NCPN'ers getracht om actief te zijn in de organisatie rondom de Hannie Schaft herdenking. Wat ik niet weet is of dat ook daadwerkelijk is gelukt om actief te zijn (niet met absolute zekerheid dan). De communisten waren en zijn nog steeds de mensen die de herdenking van Hannie Schaft in leven willen houden. Juist betreffende de 'Hannie Schaft stichting' zijn er veel geluiden dat de organisatie de herdenking zal staken. Dat hoorde ik zelf ook van verschillende mensen die aanwezig waren op de herdenking in de kerk (ook niet communisten btw). En natuurlijk zal de NCPN de fakkel overnemen als ooit wordt geprobeerd de herdenking te stoppen. In de tussen tijd zal van zelfs sprekend voor ons communisten de steun aan de herdenking van Hannie Schaft blijven. Zoals het altijd al geweest is. Ook in directe financiële steun gaven niet enkel de volwassenen van de NCPN geld in de collectebus bij het monument, maar zelfs zowat alle jongeren van de CJB. De CJB heeft zelfs foto's gemaakt van de herdenking van vorig jaar voor de stichting. Wat je duidelijk kunt zien op de site van de Hannie Schaft Stichting.

Trouwens als naar jou mening het stukje onvolledig is, kan je ook kijken op de site van de jongeren beweging van de NCPN... de CJB.
 http://www.cjb.nu/pages/hannieschaft2006verslag.htm
Hier staat een goed en best uitgelicht verslag van de herdenking. Het stukje die hier gepubliceerd was, is van één NCPN afdeling. Bedoelt om bericht te geven aan de leden (in NHN), algemeen geïnteresseerden en de lezers van de site van NCPN NHN, wat de bezigheden en kijk op het geheel waren op de herdenking van de delegatie NHN. Daarmee in combinatie met de vele foto's die zijn gemaakt door een lid in de afdeling, is het voor ons ook heel belangrijk om onze ouderen op de hoogte te houden van die dag. Waarvan vele niet konden komen. Hannie heeft voor hen ook een heel grote betekenis. Een gedachtegang waarvan de jongeren in de partij veel hebben overgenomen. Nogmaals, Hannie Schaft moet niet verzwegen worden en ook nooit vergeten!

Over je advies om een uitgebreid verslag (dus uitgebreider stuk ipv een kort stukje) te maken over de herdenking zal ik mee nemen naar de volgende afdelingsvergadering. Over een korte tijd dan is die mogelijkheid er ook voor ons makkerlijker beschikbaar, dan krijgen wij een echte site. Nu heeft de afdeling Noord-Holland Noord nog maar een tijdelijke weblog.

vreselijk 
Delano - 28.11.2006 22:25

Dat is ook heel vreselijk... dat is ook een voorbeeld waarom de strijd van Hannie Schaft toen, nog steeds de strijdt van nu is. Weg met Fascisten! Strijd niet voor verdeeltheid onder volkeren, maar voor sociale rechtvaardigheid en solidariteit.. dus strijdt voor socialisme!

Website: http://www.ncpn.nl/noordhollandnoord
 
Wat wil je nu zeggen? 
Deentje - 29.11.2006 16:20

Dus dit hele bericht gaat alleen over dat de communisten bij een herdenking aanwezig waren? Ja und? Wat is de meerwaarde van deze informatie?

Wat wil je überhaupt zeggen?

Dat jullie het monument niet steunen; ik zag jullie naam niet op de uitnodiging bij de 'dragers'.
Dat ze een communist was; wees dan recht door zee.
Dat jullie niet naar de kerk gignen; waar de officïele herdenking was na de kranslegging.

Wazigheid ten top dit bericht waar ik enkel een slinkse wijze voor reclame in ruik.

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.