english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Bajesboten wederom geblokkeerd
Werkgroep Stop Deportaties - 02.01.2007 05:54

Vandaag, 2 januari 2007, blokkeert Werkgroep Stop Deportaties opnieuw de poorten van de bajesboten in Rotterdam. Want het is maar een doekje voor het bloeden dat mensen er volgens een recente rechterlijke uitspraak ‘maar’ zes maanden mogen worden opgesloten (en nóg zitten er mensen veel langer). En het is een doekje voor het bloeden als justitie toezegt een paar dingen te verbeteren.

Eerdere blokkade bij de bajesboten
Eerdere blokkade bij de bajesboten

De pijn blijft: de bajesboten, en al die andere ter deportatie ingerichte gevangenissen, zijn een onmenselijk instituut, ingericht door laffe bestuurders ten behoeve van een racistisch beleid.
Het is niet voor niets dat bezoekgroepen van justitie een geheimhoudingscontract moeten tekenen, want de waarheid, daar wil de overheid het deksel op.

NIEUWJAARSWENS: STOP DEPORTATIES!

Nieuw jaar, nieuwe kansen? Het is de (nieuwjaars)wens van Werkgroep Stop Deportaties dat iederéén in het nieuwe jaar een kans krijgt op een menswaardig bestaan! Werkgroep Stop Deportaties neemt zich in het nieuwe jaar voor zich blijvend hiervoor in te zetten, want migranten krijgen in het Europa van opgetrokken muren, in het Neederland dat niet voor niets het woord apartheid uitvond, niet de gelegenheid om zich iets voor te nemen of te wensen, omdat zij het recht niet krijgen om een beter leven op te bouwen en onschuldig worden opgesloten.

OPEN DE GRENZEN, ZODAT ALLE MENSEN EEN BESTAAN KUNNEN OPBOUWEN

Werkgroep Stop Deportaties wil een welkom voor migranten, in plaats van ‘Ga weg!’. Gelijke rechten voor iedereen. Juist voor migranten, vluchtelingen, de zogenaamde ‘vreemdelingen’, die worden afgeschilderd als crimineel of terrorist om de vernederende behandeling, de mishandelingen en psychische folteringen, te rechtvaardigen.

Maar de ware bedrijvers van terreur zitten in Den Haag en heten niet alleen Rita Verdonk. Met het vertrek van de tiran Verdonk van de post ‘vreemdelingenzaken’ zullen wellicht een aantal mensen in dit land kunnen blijven. Maar wat gebeurt er met de mensen die onder de nieuwe door de PvdA’er Job Cohen gemaakte vreemdelingenwet vallen? Wat gebeurt er met hen die de gelegenheid niet eens krijgen om hun verhaal te vertellen, die ‘gelukzoekers’ worden genoemd? Geluk zoeken? Dat mag je alleen maar als kolonist, als uitbuiter, als welvarende westerling, ook al heeft ieder mens er recht op.

De blokkade actie van vandaag is de eerste van 2007. Werkgroep Stop Deportaties zal de uitvoering van dit apartheidsbeleid dwars blijven liggen, door zich vast te ketenen aan de machinerie die deportaties mogelijk maakt.
Het blijft nodig, want ook onder een volgend kabinet zullen in Neederland de grenzen gesloten blijven voor velen, blijven mensen worden geïllegaliseerd, rechteloos gemaakt, opgesloten, ge’klinkerd’ en dan weer van voren af aan.

SLUIT DEPORTATIE GEVANGENISSEN, MAAK RUIMTE VOOR (GAST)VRIJHEID!

Werkgroep Stop Deportaties 2-1-07

- E-Mail: stopdeportaties@yahoo.com Website: http://stop_deportaties.mahost.org/
 

Lees meer over: europa globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
Aanvulling 
NN - 02.01.2007 12:48

Volgens de eerste berichten, zijn er een aantal mensen (6?) met een spandoek op het parkeerterrein opgepakt. 4 mensen in lock-ons zitten nog steeds vast. De politie schijnt besloten te hebben, niet in te grijpen, amar te wachten tot ze hun actie zelf stoppen
pers 2 
eironeia - 02.01.2007 16:15

Vreemd genoeg, want vanochtend vroeg (8 uur of 9 uur) was het wel op het radio bulletin: Radio 1; een goed item met teksten die herkenbaar van Stop Deportatie kwamen.
pers 3 
eironeia - 02.01.2007 16:31

In aanvulling met het eerder geschrevene post ik hierbij de website waar de nosjournaal uitzendingen beluisterd kunnen worden. Ik kan het niet aan de praat krijgen en dus niet afluisteren. Iemand anders wel? Het 6-, 7- of 8uurjournaal.  http://www.nos.nl/nosjournaal/beeld_en_geluid/index.html

Website: http://www.nos.nl/nosjournaal/beeld_en_geluid/index.html
 
media 
linkerd - 02.01.2007 16:42

geen aandacht van de pers? en Indymedia dan...?

hierbij enkele snel gevonden links:
 http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/01/art000001C72E39B0AE1B15.html
 http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article588056.ece/Bajesboten_in_Rotterdam_geblokkeerd
 http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/132758/
 http://news.google.nl/news/url?sa=t&ct=nl_nl/0-0&fp=459aadf86d5e13bf&ei=YH6aRfmTJcWwwQHe2c20BA&url=http%3A//www.nu.nl/news/931506/12/Bajesboten_in_Rotterdam_geblokkeerd.html&cid=1134552039
 http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=41185

overigens melden deze media dat de actie met de arrestatie van degenen die zich aan het hek hadden vastgeklonken snel is beëindigd.
Overzicht 
Werkgroep Stop Deportaties - 02.01.2007 20:28

Vanochtend om kwart voor zes blokkeerden vijf actievoerders met lockons de toegang tot de bajesboten Rotterdam. De centrale buitenpoort werd door vier lockers, die aaneengeschakeld met beide armen een cirkel door het hek heen vormden, afgesloten. Een vijfde locker sloot de toegang tot de parkeerplaats af.
De politie was binnen een half uur ter plaatse en vroeg mensen te vertrekken, wat natuurlijk geweigerd werd.

Op de binnenplaats stonden vier mensen met een groot wit spandoek met de tekst: "No borders, No nations, Stop Deportations!" en een megafoon waarmee contact gelegd kon worden met de mensen in de bajesboot "Bibi Stockholm".

Vele auto's van werknemers en bedrijven wilde al graag naar binnen, maar konden niet naar binnen en reden er weer vandoor. Een steeds groter wordende groep werknemers van de bajesboten verzamelde zich al rond de ingang. Om zeven uur knipte de politie het vlechthekwerk aan de zijkant open om al deze mensen toch naar hun werk te kunnen laten gaan. Auto's van bedrijven konden echter nog steeds niet naar binnen.
Nu er een toegang was voor personen om op het terrein van de bajesboten te komen werden de vier mensen op de binnenplaats gearresteerd en werden megafoon en spandoek in beslag genomen.

De hele tijd stond er een groep van zeven sympathisanten buiten bij de ingang met een spandoek met de tekst "Alle migranten welkom en vrij!". De sympathisanten hebben evenals de mensen binnen met de megafoon gelukkig weer contact kunnen leggen met de 'geillegaliseerde' asielzoekers. Er werden kreten gehoord als "Fuck the police" en verder werd er door veel gevangenen met licht geknipperd en op muren gebonsd. Een flinke stap als je je bendenkt dat veel van deze 'overtreders' van de orde in de bajesboot hier een week voor de isolatie ingaan. En de mensen die niet reageren, die worden braaf beloond aan het einde van de dag met een kopje ranja en een koekje... Gelukkig nieuwjaar!

Om kwart over acht kwam de brandweer met een personenwagen aan om te vragen of de lockers zich snel konden verwijderen in geval van nood. Hiervan overtuigd verliet de brandweer het strijdtoneel.

Ondertussen had de levende blokkade het de hele dag hevig te verduren van de regen en de harde wind. Ook was het een erg koude dag en zat bijvoorbeeld de eenzame locker bij de parkeerplaats met zijn kont in een plas met water. Enige hulp die wij hem wilde geven werd geweigerd door de politie met de reden dat dan de actievoerders alleen maar langer zouden blijven zitten. Dat het onmenselijk zo lang buiten in de kou in water te zitten was voor hun geen argument: "Jullie hebben hier toch zelf voor gekozen?"

Wat later kwamen er in totaal nog drie (!) busjes van Dienst Justitiële Inrichting (DJI) langs. Deze busjes worden vooral veel gebruikt voor het uitvoeren van uitzettingen. Deze bleven een tijd staan langs het hek maar konden het terrein nog steeds niet op en reden even later weer weg. Het is dus heel goed mogelijk dat de actie van vandaag enige uitzettingen heeft verhinderd!

Rond tien uur werd de ongemakkelijke positie en de kou toch te gevaarlijk voor de eenzame locker en besloot deze los te laten na een zitting van vier uur op de koude grond middenin een plas. Hij werd meteen gearresteerd.

Om kwart over twaalf, na een blokkade van zesëneenhalf uur besloten de overige vier lockers dat de boodschap duidelijk genoeg was: "Alle deportatiecentra dicht! Niet open maar slopen!". Het viertal besloot de blokkade op te heffen en werd meteen door de twee volle politiebusjes agenten gearresteerd.

Bij de arrestatie heeft de politie zich weer van hun gewelddadige kant laten zien en heeft deze de pols van een actievoerder wel erg ver en in een rare houding gebogen om deze op de grond te krijgen.

---

In totaal zijn er dus 9 mensen gearresteerd. Van een politieagent hebben we vernomen dat hoogstwaarschijnlijk de aanklacht gaat worden voor allemaal: "Artikel 184: Het negeren van een ambtelijk bevel"

Meer nieuws over de arrestanten zal nog volgen...

E-Mail: stopdeportaties@yahoo.com
Website: http://stop_deportaties.mahost.org
 
Alle arrestanten vrij 
Werkgroep Stop Deportaties - 02.01.2007 21:01

Alle negen arrestanten komen op dit moment vrij. Zover bekend is alleen artikel 184: "niet opvolgen van ambtelijk bevel" ten laste gelegd.

Dit is voor het eerst dat vrijlating zo snel gebeurd. Hoera!
zoveelste rechtszaak Stop Deportaties 
stop deportaties - 02.01.2007 23:18

Vanavond om 9 uur zijn alle arrestanten vrijgekomen. Alle mensen die zich bevonden op het terrein tussen de beide hekken hebben een aanklacht van het zich niet identificeren. Alle lockers hebben de aanklacht niet opvolgen van een bevel van een ambtenaar in functie.

De rechtszaken zullen plaatsvinden op 23 en 26 februari 2007 vanaf 09:00 in het gerechtsgebouw Rotterdam op Wilhelminaplein. Meer info hierover volgt nog.

Hiervoor hebben enkele activisten in januari rechtszaken over de blokkade in Alphen aan den Rijn (data volgen nog) en 27 februari een rechtszaak over de blokkade van Schiphol Oost.

Ondanks dat justitie met haar hete adem in onze nek hijgt, zijn wij geenszins van plan met deze acties te stoppen. Wat ons boven het hoofd hangt is niets vergeleken met wat de mensen in de bajesboot of in andere uitzetcentra meemaken of nog te wachten staat. Daarom zullen wij ook in 2007 doorgaan.

De bajesboten moeten dicht!
De uitzetcentra moeten dicht!
Want
Geen mens is illegaal!

Werkgroep Stop Deportaties

E-Mail: stopdeportaties@yahoo.com
Website: http://www.stop_deportaties.mahost.org
 
Deportationboats blockaded by Werkgroep Stop  
Werkgroep Stop Deportaties - 03.01.2007 18:33Today, January 2 2007, The Werkgroep Stop Deportaties blockaded again the gates of the Deportationsboats in Rotterdam. This is only a drop in the sea for the people who recently heard by the judge that they now 'are only allowed to lbe locked up for six months' (And still people are sitting there much longer). And it still stays a drop in the sea as the police are saying they are going to improve things.

The pain stays: The deportationboats and all the other prisons made specially for deportations. They're an inhumane institution, designed by cowardly people for a racist policy.
There is a reason that visitor groups for the detainees on the boat need to sign a contract saying they will keep their mouth shut, because the government doesn't want the truth to be heard.


The New Years wish: Stop the Deportations!

New year, new chances. It's the (new years) wish of Werkgroep Stop Deportations that everybody is able to live a forfilling and happy life.
Werkgroep Stop Deportaties will struggle for this during the newyear, while migrants in Europe are faced with Fortress Europe, with it's high walls and prisons. It's not a surprise that the word Apartheid was founded by the Dutch people. Migrants here are not given the opportunity to build up a new and better life, instead they are being innocently locked up.

OPEN THE BORDERS, SO THAT EVERBODY CAN LIVE A FREE LIFE!

Werkgroep Stop Deportaties would like a big 'Welcome' for migrants, instead of 'Go away!'. The same rights are for everyone, especially migrants, refugees, or the so called 'aliens'. These people are called, and treated as, criminals or terrorists, to justify their humiliation, abuse and psychological torture.

But the true creators of this terror are sitting in The Hague and they are not only Rita Verdonk. With the departure of the Tirant Verdonk as the minister of 'foreign affairs', there is hope that some people can stay in this country.
But what happens with the people who are treated by the new laws of the Labour party member Jop Cohen? What happens with them who don't got the possibillaty who're not able to tell their story? Who're called 'happiness seakers'? Happiness seaking? You're only be allowd to do that if you're a colonist, a profiter, a rich person out of the west, even as everybody has a right on it.

The blockade action of today is the first of 2007. Werkgroep Stop Deportaties, will contineu to sabotage this apartheidpolicy's. By chaining themsels on the machins who make deportations possible. It's stay's nessary, because even under a new parlement, the borders will be closhed for many, still people are illigalished, lawless, lockedup and then everything starts from the beginning again.

SHUTDOWN THE DEPORTATION JAILS, MAKE SPACE FOR HOSPITALITY

Werkgroep Stop Deportaties 1-2-07


Report from the action itself:

this morning about 15 to six, five actisist blockaded the gates of the deportationboats in Rotterdam. The central outside gate has been locked by four lockers. Who chained themselfs together by both arms to make a circle trough the fence and closhed it. A fifht locker closhed the gates of the parkinglot. The police arrived within a halfhour and asked the people to remove themselfs, ofcourse this was refused.
Op de binnenplaats stonden vier mensen met een groot wit spandoek met de tekst: "No borders, No nations, Stop Deportations!" en een megafoon waarmee contact gelegd kon worden met de mensen in de bajesboot "Bibi Stockholm".

Vele auto's van werknemers en bedrijven wilde al graag naar binnen, maar konden niet naar binnen en reden er weer vandoor. Een steeds groter wordende groep werknemers van de bajesboten verzamelde zich al rond de ingang. Om zeven uur knipte de politie het vlechthekwerk aan de zijkant open om al deze mensen toch naar hun werk te kunnen laten gaan. Auto's van bedrijven konden echter nog steeds niet naar binnen.
Nu er een toegang was voor personen om op het terrein van de bajesboten te komen werden de vier mensen op de binnenplaats gearresteerd en werden megafoon en spandoek in beslag genomen.

De hele tijd stond er een groep van zeven sympathisanten buiten bij de ingang met een spandoek met de tekst "Alle migranten welkom en vrij!". De sympathisanten hebben evenals de mensen binnen met de megafoon gelukkig weer contact kunnen leggen met de 'geillegaliseerde' asielzoekers. Er werden kreten gehoord als "Fuck the police" en verder werd er door veel gevangenen met licht geknipperd en op muren gebonsd. Een flinke stap als je je bendenkt dat veel van deze 'overtreders' van de orde in de bajesboot hier een week voor de isolatie ingaan. En de mensen die niet reageren, die worden braaf beloond aan het einde van de dag met een kopje ranja en een koekje... Gelukkig nieuwjaar!


Reageerbuis Filmpje van de axie 
Reageerbuis - 04.01.2007 14:41

Op www.reageerbuis.com is 'n filmpje te zien over de axie

Directe link:

 http://www.reageerbuis.com/?entry=58

E-Mail: dereageerbuis@gmail.com
Website: http://www.reageerbuis.com
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.