Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
pitbull 
hans - 07.01.2007 19:26




de pitbull is in america een erkend ras, echter hij is niet erkend door de fci (de internationale honden club) en zo dus ook in nederland geen erkend ras, net als de boerboel en de american bulldog.

helaas kan volgend de wetgeving een pitbull achtige in beslag genomen worden en inderdaad vermoord worden.

alleen een zgn hondentester kan beslissen of de hond voldoet aan de kenmerken van een pitbull, dit zijn ze dus verplicht om te doen.

of je dit soort honden wel of niet moet fokken is een ander verhaal, maar sinds wanneer laten wij ons bepalen door de wetgever of een bepaalde hond wel of niet gefokt mag worden.
het is in wezen een puur rascistiese maatregel

er is met geen enkele zgn vechthond is aan de hand als de baas er maar mee weet om te gaan.

zelf heb ik hier 4 american bulldogs, 6 volwassen cane corso,7 cane corso pups.

ook deze twee rassem worden onder de gevaarlijke hondenrassen gezien, echter als je je honden goed ken gebeurt er weinig, sommige moet je gewoon niet bij elkaar laten.

sommige herdersachtige kunnen ook niet bij elkaar hoor omdat ze vechten.

niet het ras of bepaald type hond is de schuldige maar de baas die zijn hond niet opvoedt.

als honden zich echt agressief gedragen tav van mensen moeten er maatregelen worden genomen, maar niet op raskenmerken maar puur op de agressie van de individuele hond

voor mijn is groningen is te ver vanuit brabant, maar wens jullie veel succes en strekte

groetend hans de kok

E-Mail: sarko@lycos.nl
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.