english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Problemen bij extreemrechtse Niuew Rechts stapelen zich op
AFA-Nederland - 16.01.2007 14:04

Raadszetel Michiel Smit onzeker - Problemen bij extreemrechtse partij stapelen zich op
Gepubliceerd op maandag 15 januari 2007

De problemen bij Nieuw rechts, de extreemrechtse partij van Michiel Smit, rijzen de pan uit. Na juridische procedures, onbetaalde rekeningen, afgesloten websites en kaderleden die de partij verlieten, verloor de partij haar raadszetel in thuisbasis Rotterdam. De partij won wel een raadszetel in Ridderkerk en recentelijk nog een in herindelinggemeente Lansingerland, maar ook deze twee raadszetel zijn alles behalve zeker.

Raadszetel Michiel Smit onzeker - Problemen bij extreemrechtse partij stapelen zich op
Gepubliceerd op maandag 15 januari 2007

De problemen bij Nieuw rechts, de extreemrechtse partij van Michiel Smit, rijzen de pan uit. Na juridische procedures, onbetaalde rekeningen, afgesloten websites en kaderleden die de partij verlieten, verloor de partij haar raadszetel in thuisbasis Rotterdam. De partij won wel een raadszetel in Ridderkerk en recentelijk nog een in herindelinggemeente Lansingerland, maar ook deze twee raadszetel zijn alles behalve zeker.

De zetel in Ridderkerk wordt bezet door Martin Dijkhuizen. Dijkhuizen wil een minder extreme koers gaan varen en heeft hierbij meerdere malen flink in de clinch gelegen met andere kaderleden. Deze ruzies werden, tot groot vermaak van tegenstanders van de partij, deels per internet gevoerd. Op dit moment is het nog maar de vraag hoe lang het duurt voor Dijkhuizen definitief de partij verlaat.

De zetel in Lansingerland is momenteel nog onbezet. Michiel Smit wil graag raadslid worden in Lansingerland, maar de kieswet verplicht dat raadsleden woonachtig zijn in de gemeente waar ze vertegenwoordigd zijn. In alle stress rondom de verkiezingscampagne is Michiel Smit vergeten te verhuizen. Op 2 januari 2007 werden alle nieuwe raadsleden in de gemeente geïnstalleerd, behalve de in Rotterdam woonachtige Smit. Inmiddels begint de tijd voor Smit flink te dringen. Vandaag vond een gesprek plaats tussen Smit en burgemeester Eenhoorn. De uitkomst van dit gesprek is op het moment van schrijven nog niet bekend. Mochten de twee er niet uitkomen, dan gaat de zetel aan de neus van Smit voorbij en wordt politiek lichtgewicht J. Hoogeveen raadslid.

Wat er aan vooraf ging…
Sinds oprichting van Nieuw Rechts in 2003 heeft partijleider Michiel Smit ruimschoots bewezen een volstrekt incapabele partijleider te zijn. De nog korte carrière van Michiel Smit bestaat uit een opeenstapeling van problemen...

De problemen beginnen begin 2003 wanneer toenmalig Leefbaar Rotterdam-raadslid Michiel Smit uit de fractie wordt gegooid wegens zijn racistische uitlatingen en voortdurende contacten met extreemrechtse partijen. Michiel Smit gaat als eenmansfractie verder, niet veel later omgedoopt tot Nieuw Rechts.

Net als alle andere partijen heeft Nieuw Rechts recht op fractievergoeding: €24.990 per jaar. Anders dan andere partijen verzuimt Nieuw Rechts hier verantwoording over af te leggen. Wanneer het jaar hier op, 2005 opnieuw geen verantwoording wordt afgelegd is voor de gemeente Rotterdam de maat vol. De fractievergoeding wordt stop gezet en de gemeente start een – nog lopende - rechtszaak om het geld terug te krijgen. Totale eis: €45.000.

Ondertussen heeft Nieuw Rechts het aan de stok gekregen met de provocerende website Geen Stijl. De ‘shocklog’ publiceert enkele uitermate genante foto’s van een totaal bezopen Smit en Smit zittend voor een vlag met de tekst “White Pride World Wide”. Daarnaast roept Geen Stijl haar lezers op om zoveel mogelijk bestanden van de Nieuw Rechts website te downloaden. Het doel hiervan is zoveel mogelijk dataverkeer te creëren om zodoende de internet rekening voor Nieuw Rechts op te krikken. Met succes! De partij kan de kosten van haar website niet langer betalen en haar.nl domein wordt afgesloten door de provider.

Inmiddels heeft de partij een nieuwe website met een Eu extensie. Wie in de eerste week van 2007 de site bezocht kreeg enkel het bericht “Deze website is tijdelijk afgesloten wegens het misbruik van scripts”. Nu de site eindelijk weer online is, is de telefoonlijn van de partij weer afgesloten. Daarnaast nemen de geruchten over een alcoholprobleem van Michiel Smit toe.

Website: http://www.afanederland.org
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme zonder rubriek

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.