Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
naar ruispagina a.u.b. 
el - 23.01.2007 16:54

kunnen deze loze aantijgingen van 'NN' verplaatst worden naar de ruispagina? het is gebaseerd op oude en achterhaalde informatie en bedoeld om verdeling te veroorzaken... geen zinvolle aanvulling in elk geval!
Meer informatie gewenst 
Muis - 23.01.2007 10:56

Volgens verschillende bronnen zijn er extreem-rechtse krakers van Vrijbuiter! actief in Doel. Voor Vrijbuiter, zie ook  http://www.gebladerte.nl/11066f68.htm. De auteur van het artikel in Ravage, die naar eigen zeggen maar heel kort in Doel is geweest, ontkent dat er een probleem met extreem-rechts in het dorp is. Een Vlaming die wel goed op de hoogte lijkt te zijn beweert in de ruispagina precies het tegenovergestelde. Het lijkt me dat deze situatie opgehelderd moet worden. Heeft Vrijbuiter nog steeds een ontmoetingsruimte in Doel gekraakt/in beheer? Deze zou door een aparte vzw (stichting) zijn overgenomen. In hoeverre zijn er dan banden tussen die vzw en Vrijbuiter? Is Wim van Acker van Vrijbuiter nog steeds opbouwwerker in Doel? Belegt Vrijbuiter bijeenkomsten in Doel? Wonen er nog Vrijbuiters in Doel? Kortom, allemaal nuttige vragen waar Ravage geen antwoord op geeft en wat velen toch zeer interesseert.

Graag reacties van mensen die enigszins weten waar ze het over hebben, en dan het liefst over de huidige stand van zaken in het dorp. En misschien kunnen wat interessante aanvullingen uit de ruispagina weer terug naar deze pagina. Het lijkt me namelijk niet de bedoeling om eventuele extreem-rechtse activiteiten in Doel uit de geschiedschrijving te halen.
Aanvulling 
Muis - 23.01.2007 11:01

Op krakenpost staat de volgende informatie:

"Voor je een oordeel velt op basis van een aantal internetartikels zou je er goed aan doen je eens te vergewissen van de situatie ter plekke.

Vrijbuiter is sinds ik in Doel woon, nu anderhalf jaar ongeveer, altijd al een marginaal clubje geweest. Zij waren de eerste krakers ja, en ze hebben idd op één of andere manier van de gemeente (als énige) een soort
gedoogstatus voor hun pand gekregen. Ik ken persoonlijk géén vrijbuiters
meer die nu nog in doel zouden wonen (het zijn er trouwens nooit veel
geweest, denk je nu echt dat veel Vlaamsnationalistische jongeren van hun
ouders een pand mogen kraken? :) ), Het pand wordt nu beheerd door VZW
effort die met heel dat eco-rechtse gedoe niets te maken heeft.
Het is jammer dat een paar verdoken fascisten erin geslaagd is Doel te
misbruiken om er zelf beter van te worden en het gevolg zie je tot op de dag van vandaag, overal wordt je als verdacht beschouwd als kraker uit Doel.

Het is heel erg dat de gemeente plots in actie schoot toen er een grote
groep roma's zich in doel kwamen vestigen, duidelijk dat men vooral geen
krakers met een ander kleurtje in deze streek wou. Of dit op aanstoken van vrijbuiter is gebeurd betwijfel ik, het zijn vooral de plaatselijke media die hier een rol in speelden denk ik. Veel doelenaars hebben geprobeerd deze roma op alle mogelijke manieren te helpen maar tegen bruut politiegeweld valt ook niet veel te beginnen. Het zou al veel helpen als we hier gewoon met meer 'mensen van goede wil' waren, it's the numbers that count in dit sooort situaties.

Dus voor de laatste keer: stop met op ons te kappen en help godverdomme eens een handje in de strijd tegen het grootkapitaal!"


Ga er eerst eens langs 
PPP - 22.01.2007 15:46

Ga er eerst eens langs, voordat je een oordeel velt. De krakers die er nu zitten zijn veelal niet jong, lang niet allemaal Belg (hoog Nederlandergehalte tegenwoordig in Doel) en zeker niet rechts!
Invloed Vrijbuiter marginaal 
Thomas - 22.01.2007 14:26


Supergoed artikel, ik hoop op veel actie en reactie van mensen die iets voor dit dorpje kunnen betekenen, of beste mensen kom gewoon zelf s kijken naar de huidige toestand.

En trek je niet te veel aan van die discussies over Vrijbuiter, die mensen betekenen uiteindelijk 3 x niks voor de dagelijkse gang van zaken in het dorpje en hebben vooral geluk gehad dat ze met hun vrij marginale clubje erin geslaagd zijn van de gemeente een gedoogstatus voor het schooltje te krijgen dat ze gekraakt hebben. Maar dat wordt ondertussen uitgebaat door een VZW die geen banden met Vrijbuiter heeft.

En wat de Roma's betreft, het is pas na hun komst dat de gemeente in actie is geschoten tegen de 'krakers'. Het zijn ook, toevallig waarschijnlijk :W , zij die als eerste werden opgepakt/uitgezet. De gemeente Beveren kon het al niet goed hebben dat hier alternatieve/arme mensen kwamen wonen laat staan mensen met een ander kleurtje. Dus ja als je geen papieren hebt is Doel momenteel niet je voorkeursbestemming denk ik, maar anders... een klein paradijs
ook in Nederland? 
nn - 23.01.2007 12:08

Op de krakenmailinglijst las ik over dit onderwerp: "Dat stelletje rechtsextremisten heeft, overigens zonder succes, geprobeerd
zich een plaats te veroveren binnen de linkse actiebeweging in belgië,
vooral in de kraakscene en in eco-actiekampen zoals het lappersfort en het
hoppebos. Nu proberen ze het in nederland."


Waar en wanneer zijn er dingen in nederland gebeurt. Weet iemand dat?
ruis? 
pclkb - 23.01.2007 00:45

zeg de aanvullingen over rechtse krakers worden wel heel makkelijk geruisd. ik zou het juist erg interessant vinden om te lezen hoe het uiteindelijk zo ver heeft kunnen komen en hoe het weer "goed" is gekomen. ik begreep dat nog lang niet iedereen daarvan overtuigd was. extra informatie kan dan geen kwaad lijkt me.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.