Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
de wet? 
nn - 29.01.2007 09:07

ter informatie: de politie is hierarchisch, luistert blindelings naar bevelen van bovenaf, gebruikt geweld om mensen te dwingen tot bepaalde handelingen, gebruikt angst om mensen te onderdrukken, draagt uniformen, is racistisch en deporteert mensen. Verwachten dus niet van deze fascisten dat ze de nazi's zullen stoppen. Dat moeten we zelf doen.
En nog een andere onduidelijkheid in het bovenstaande: Dat nazi's veroordeeld zijn, maakt niet uit. Het gaat erom wat ze gedaan hebben. Je geloofwaardigheid aan de rechterlijke macht te verlenen, maakt je juist ongeloofwaardig.
geen probleem.... tuurlijk niet. 
j. polak - 31.01.2007 19:54

quote stentor artikel:
Een 79-jarige man wil een demonstrant, die een Runeteken op z’n achterhoofd heeft, te lijf gaan - en onmiddelijk staat er een haag agenten om hem heen. ‘Niet doen - het is het niet waard’, zegt een vaderlijke brigadier. De stoet trekt verder - de man staat letterlijk na te trillen op z’n benen. ‘Ik heb de oorlog meegemaakt, de Duitsers hielden me als jongen twee dagen in het Gestapo-hoofdkwartier aan de Euterpestraat vast om te vertellen waar m’n vader was. Die hebben ze toen opgepakt en in Kamp Amersfoort gestopt. Ik ben weer onder behandeling van een psycholoog. En nu marcheren ze hier dus weer.’

politie 
linkserd - 29.01.2007 12:16

Niet dat ik een grote fan van de politie ben, maar ik vind het wel makkelijk om hun overal de schuld van te geven en ze daarom fascisten te noemen.... het is de rechterlijke macht die dit soort demonstraties toestaat, daar zou dus iets aan moeten veranderen.
Vrijheid van Meningsuiting 
A Koedink - 31.01.2007 12:01

Het is goed dat dit soort acties onder toezicht van de politie gebeuren. We leven in een land waar vrijheid van meningsuiting geldt. Dus ook als iemand foute denkbeelden heeft, moet daar ruimte voor zijn.
Men pleegt geen strafbare feiten. Men bezet niet illegaal gebouwen, men sloopt geen dingen. Er wordt een wandelingetje gemaakt en ook agent kijkt mee. Geen probleem mijns inziens.


E-Mail: akoedink@gmail.com
Website: http://www.sp.nl
 
vrijheid van meningsuiting 
ja natuurlijk - 31.01.2007 20:31

Natuurlijk is vrijheid van meningsuiting belangrijk. Maar het heeft wel zijn grenzen. Dat deze mensen geen strafbare feiten plegen bestrijd de eerste foto al. Het maken van een Hitlergroet is verboden en dus een strafbaar feit. Dat is echt geen vrijheid van meningsuiting meer. Dat is in de grondwet vast gelegd. Als de gemeente echt zoveel problemen heeft met die nazi's door hun stad, begrijp ik niet waarom ze dan niet optreden zodra ze verboden tekens dragen, nazileuzen roepen en dergelijke. Ze hadden (als ik het goed begrijp) hier meer dan voldoende reden voor. Maar daarvoor in de plaats kijken ze liever de andere kant op en laten ze het maar gebeuren.
wist ik dit maar  
ikkes - 29.01.2007 17:12

had ik maar geweten dat deze demo was had ik bij de anti demo kunnen staan met aardig wat mensen ik baal er echt van.
ik woon in het oersaaie apeldoorn en vind dit echt niet kunnen ik geloof zelfs dat de omwonende niet gewaarschuwd waren en dus ook geen idee hadden wat er gebeurde.
ik hoop dat dit nooit meer gebeurt de leuzen die geroepen zijn kunnen niet en de liederen al helemaal niet denken deze mensen (als ze dat zijn) niet aan de overlevenden van de tweede wereld oorlog?
het aller ergste vindt ik dat volgens mijn berekeningen de stoet langs een ouderen inrichting is gegaan ik kan me alleen maar voorstellen hoe erg deze mensen zijn geschrokken.
dit is niet op pure feiten gebasseerd, meer iets wat ik ff kwijt moet

groetjes ik.


E-Mail: dreadsnotdead@hotmail.com
W nu weer 
evil Eej - 02.02.2007 22:54

ze gaan zich nu toch niet organiseren he?*van dis-hoop

E-Mail: somethingsomething(khoopnietdatdieooknogbestaat)@hypocrisy.org
kritiek 
nn - 29.01.2007 11:42

zeer opbouwend

E-Mail: fuckthis@fuckit.nl
Website: http://zeerfuckingopbouwend.nl
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.