english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Guusje ter Horst: Oplossing moord op Louis Sévèke?
Henk Ruyssenaars - Correspondent - 14.02.2007 17:57

De tot Minister van Binnenlandse Zaken benoemde voormalige burgemeester van Nijmegen, Guusje ter Horst, heeft uit hoofde van haar functie nu de mogelijkheid de moord op geheim dienst researcher en publicist Louis Sévèke snel op te lossen. Ze beschikt daartoe over alle wettelijke machtsmiddelen.



GUUSJE TER HORST: "EEN KOGEL BIJ DE POST - NOTA BENE EEN POLITIEKOGEL."

door Henk Ruyssenaars - Correspondent

FPF/Nederland - Nijmegen, 14 Febr. 2007 - De moord op de Nijmeegse researcher en publicist Louis Sévèke op 15 November 2005 kan nu snel worden opgelost. Mevrouw Guusje ter Horst (PvdA) de voortijdig vertrokken burgemeester van Nijmegen die er nauw bij betrokken was wordt minister van Binnenlandse Zaken. Zij is als zodanig o.a. hoogste chef van de Nederlandse politiekorpsen, de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst AIVD en dient toegang te hebben tot alle verzamelde documentatie over operaties etc.

Aangezien Minister ter Horst vanaf haar benoeming alle dossiers van de 'diensten' ter beschikking heeft staan, is het aannemelijk dat de schuldige(n) aan deze professionele liquidatie van Louis Sévèke - zoals Elsevier het omschreef de dag erna - én diens mogelijke opdrachtgevers gearresteerd en strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Hetgeen 1 jaar en drie maanden later - en met een geclaimde inzet van ruim vijftigduizend manuren door aanvankelijk minstens 31 (een-en-dertig) rechercheurs in het z.g. Bamboeteam - absoluut niets heeft opgeleverd. Uitgezonderd de verder toenemende indruk dat het weer om een politiek/economische afrekening op staatsniveau gaat.

Twee hoofdcommissarissen van politie in Nijmegen zijn ook eerder vertrokken, en in het politiekorps weigert men de verantwoording op zich te nemen voor iets dat in hun gebied en tijdens hun wacht gebeurde. Door ter zake deskundigen is het z.g. onderzoek als een 'klungelige cover-up' beschreven: niemand van het lokale korps mag er overigens ook maar iets over zeggen. Meer dan vijfhonderd getuigen zijn gehoord, SMS 'bommetjes' verstuurd, en er zijn 3-D en andere 'reconstructies' gedaan. Resultaat? Nul komma nul! De ooggetuigen van de moord die de schutter hadden gezien moesten tien dagen wachten voor de politie een paar gegevens vrijgaf. Zodat men wist dat het niet om een reus of dwerg ging maar om een blanke man. Terwijl anders een signalement meteen na het bekend worden ervan door de politie landelijk en soms internationaal wordt verspreid. Niet dus.

En alle foto's van de ooggetuigen, met hun mobieltjes gemaakt, de videofilms van alle bewakingscamera's: alles deed het niet of de kwaliteit was te slecht. Het bekende patroon: niets van het beeldmaterial waar de moordenaar op zou staan was bruikbaar liet het opsporingsteam weten. De mensen die het inleverden wisten niet wat ze hoorden...

'RADIOSTILTE' EN EEN NIEUWE ZWIJGPLICHT OPGELEGD

Docent in internationaal recht aan de Politie Academie te Apeldoorn, dhr. Floris Tas, werd als onafhankelijk en extern expert door de familie Sévèke verzocht het onderzoek te volgen, maar dit werd door het Openbaar Minsterie (OM) vorig jaar Maart al geweigerd. Docent Tas is nu schriftelijk door 'bevoegden' via de politie in Nijmegen een nieuwe zwijgplicht opgelegd. Ondanks het feit dat een rechter hem direct tevoren dit grondwettelijke recht op vrijheid van meningsuiting volledig toekende. Dit nadat docent Tas - die op straffe van ontslag niet mee mocht doen aan een Paul Rosenmöller programma op TV over de moord op Sévèke - betreffende deze onwettige beperking van zijn vrijheid van meningsuiting door deze ontslagdreiging een kort geding aanspande. Waarin hij natuurlijk gelijk kreeg.

Mensen die redelijk goed zijn ingevoerd in de heersende en zeer onfatsoenlijke machtskringen twijfelen er overigens sterk aan dat de moord ooit opgelost mag worden. Ze wijzen op de z.g. 'staats-veiligheid' die alles moet en lijkt te rechtvaardigen: het imago van de benevolentie moet de roofmoord blijven verhullen. Deze geheime staatsterreur werd door Louis Sévèke beschreven in een NRC artikel twee weken voor zijn dood toen hij verwees naar de staatsterreurbeweging die de AIVD heeft geïnfiltreerd en/of opgezet naar CIA voorbeeld: o.a. de z.g. Hofstadgroep. Met Internet web sites voor valse 'terreur eisen' en 'n infiltrant die door de AIVD van handgranaten werd voorzien om ''terreur'' uit te oefenen zodat de goegemeente bang blijft. (Zoals op Schiphol weer vandaag met extra controles etc.) Nietwetende politie-agenten kwamen door deze AIVD handgranaten in 't ziekenhuis terecht, en Louis Sévèke werd twee weken later op straat koelbloedig doodgeschoten.

POLITIEKOGEL

In haar toespraak* vorig jaar op 19 December - bij haar afscheid als burgemeester van Nijmegen zei ter Horst iets over het leefklimaat in de stad: "De frequentie van bedreigingen wordt alleen zichtbaar in anonieme onderzoeken of als het om doodsbedreigingen gaat. Ik prijs mij gelukkig dat ik alleen geconfronteerd ben geweest met beledigingen, verbale verwensingen, verbale bedreigingen, eieren tegen de ruit, een verfbom tegen mijn huis, sterke verdenking van vergiftiging van mijn poezen en een kogel bij de post - nota bene een politiekogel."

Geen wonder dat mevrouw ter Horst net als de politie commissarissen uit Nijmegen verdween. Zeker nadat Guusje ter Horst vier politie agenten van het korps wegens alcoholmisbruik geschorst had. Agenten van het politiekorps arresteerden daarop Korpschef ter Horst in de Vierdaagseweek omdat ze met een borrel te veel op achter het stuur van haar auto zat. Persbureau Novum meldde iets meer: "Ter Horst zou na de overtreding de Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje, het college van B en W en alle fractievoorzitters in de Nijmeegse gemeenteraad hebben geïnformeerd. De fractievoorzitters besloten volgens de omroep de boete niet naar buiten te brengen. Ze zouden het een privé-aangelegenheid vinden."*

''ONDER DE PET''

Het zou dus eerst ''onder de pet'' worden gehouden. Maar zoiets had de vroede burgermoeder ter Horst kunnen weten: toen het door anderen nodig werd geacht stond het nieuws ineens in de krant. En weg was ze. Frappant genoeg wees Guusje ter Horst er in een afscheids-interview met het dagblad De Gelderlander* op dat ''het vergroten van de veiligheid in de stad Nijmegen'' een van de goede zaken is die ze heeft bereikt.

Dat is trouwens niet in overeenstemming met de waarheid, maar zal misschien eerder worden geloofd als deze bewindsvrouwe ter Horst - nu ze de kans heeft als minister en met alle dossiers bij de hand - ze de moord op Louis Sévèke wél oplost. Of mag ze dat soms ook niet? "In het belang van..."?

Louis Sévèke mag dan wel dood en begraven zijn, maar een overtuiging kan men niet doodschieten.

Net zomin als gevoel voor rechtvaardigheid.


Henk Ruyssenaars


Referenties - links:

* Toespraak van burgemeester Guusje ter Horst bij haar afscheid van Nijmegen d.d. 19 december 2006 - Url.:  http://tinyurl.com/27uofq

* NRC (de verlogen 'Jerusalem Post' van Nederland) publiceert het Sévèke artikel op 3 November 2005: "Overheid moet eigen rol bij 'terreur' niet verdoezelen. Als een deel van de veronderstelde terreur op het conto van haar eigen medewerkers geschreven kan worden, moet de overheid absolute openheid van zaken geven, vindt Louis Sévèke. - Url.:  http://www.nrc.nl/opinie/artikel/print/1130997780702.html

* De met de CIA, BND, Mossad etc. samenwerkende AIVD registreert iedereen die deze site bezoekt: Louis Sévèke, Familie en vrienden site - Url.:  http://www.louisseveke.nl/taxonomy/term/8

* ELSEVIER: 'Moord op activist Sévèke is liquidatie' - Url.:  http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/print/asp/artnr/73847/index.html

Politie inlichtingendienst in Nijmegen onthuld: Operatie Homerus - Informant propageerde geweld - Url.:  http://www.antenna.nl/ravage/archief_1999/7699ar05.htm#

Google selectie Louis Sévèke + HR - Url.:  http://tinyurl.com/2so6hr

Dit artikel is ook gepubliceerd in Brussel - Url.:  http://www.cemab.be/news/2007/02/2996.php

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/gpr4j
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-
















Website: http://tinyurl.com/gpr4j
 

Lees meer over: globalisering media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.