Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Hoezo broodfokken? 
Willem - 04.03.2007 14:35

Volgens mij gaar het stuk helemaal niet over broodfokken. Het gaat over het beginsel tegen discriminatie. Discriminatie van de Partij voor de dieren. (agressie is RAS gebonden, agressie is waarneembaar aan de hand van een foto)

Dit kunnen we in Nederland toch niet toe staan!
NN Erg kortzichtig! 
Willem - 03.03.2007 18:28

Beste NN,

Deze mensen doen juist iets tegen een Fascistische wet.!
Daar gaat het allemaal om!

Het gaat erom dat de overheid agressie verbind met ras!

Misschien kun je beter afgeven op het systeem en meehelpen. De genoemde organisaties zijn helemaal niet Recht's! Integendeel!

Beter lezen dus!

Willem
tsja 
A - 03.03.2007 18:28

Wat een onzin. De mensen van cookievrij trekken vage ongefundeerde conclusies hier die ik niet terug vind in de teksten.

Volgens mij heeft de PvdD het juist goed begrepen en ook bedoelen ze zeker niet dat dieren maar afgemaakt moeten worden enzo omdat er pitbulls bestaan. Wel zie ik dat ze de RAD snel willen evalueren... kortom discussie erover. Met mogelijkheid tot verandering.. wat dus juist goed kan zijn voor de dieren.

Ook zegt men in het bericht dat er nog nooit een pitbull is geboren. Pak anders even het woordenboek erbij. Dan snap je waarvoor die term is. En dan is het ook goed dat fokkers die pitbullachtige dieren fokken en deze dus extra agressief fokken, aangepakt worden. Net als de bezitters.

Goede verlichting aan de mensen geven over de RAD plus over honden die onder deze wet vallen is iets wat nodig is om op dit moment hondenleed te voorkomen.

Mijn conclusie... de mensen van cookie vrij hebben veel te verwerken gekregen. Hun emoties en woede zijn nog niet bekoeld (begrijpelijk). En dat reageren ze nu zelfs tegen mensen van een politieke partij die staan voor een versnelde evaluatie van de RAD. Kortom tegen diervrienden.

Ik snap jullie even echt niet...
veel groter probleem met gezelschapsdieren 
X - 04.03.2007 12:28

Vooropgesteld, ik ben GEEN voorstander van het afmaken van honden omdat ze afgaand op bepaalde uiterlijke kenmerken gevaarlijk zouden zijn.

Je kunt jezelf echter afvragen in hoeverre het hele verschijnsel van het '(brood)fokken' in de eigen belangen van dieren is. Zoals de situatie nu is veroorzaakt het onnoemelijk veel leed. Daarbij stoor ik me aan de grenzeloze hypocrisie van velen die zich enkel met dit soort gevallen bezighouden. Degenen die zo hard schreeuwen dierenvrienden te zijn omdat ze een hond 'hebben' (die ze bovendien bij een broodfokker hebben 'gekocht') zijn vaak totaal niet begaan met het lot van dieren in de bio-industrie, proefdiercentra, etc. Plekken waar dieren zelf veel erger te lijden hebben.

Ook wat betreft gezelschapsdieren hebben ze vaak weinig oog voor de werkelijke eigen belangen van dieren (dus de belangen die los staan van wat ze voor mensen kunnen betekenen). Iedereen die koopt bij broodfokkers draagt automatisch bij aan het schrijnende leed van dieren in overvolle asiels. Dieren die afgedankt worden en op marktplaats 'te koop staan' of verwaarloosd of zelfs fysiek mishandeld worden. Daar ligt een veel groter probleem voor de dieren.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.