english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
SEGI-woordvoerder in Amsterdam
Baskenland Informatie Centrum - 05.03.2007 23:35

Woordvoerder Baskische jongerenorganisatie SEGI bezoekt Nederland

*** Zondag 11 maart, Vrankrijk, Spuistraat 216, Amsterdam. 21.30 zaal open. 22.00 begin. Voertaal Engels***


Woordvoerder Baskische jongerenorganisatie SEGI bezoekt Nederland

Amsterdam – De Baskische jongerenorganisatie SEGI komt op zondag 11 en maandag 12 maart naar Nederland om steun te zoeken bij Nederlandse organisaties in haar strijd tegen de repressie in Spanje en Baskenland. Op zondag 11 maart is er een informatie-avond in Vrankrijk, Spuistraat, Amsterdam. Zie onderaan voor details.

*** Zondag 11 maart, Vrankrijk, Spuistraat 216, Amsterdam. 21.30 zaal open. 22.00 begin. Voertaal Engels***

SEGI is de grootste en meest radicale linkse jongerenorganisatie van Baskenland. Op door hen georganiseerde politieke festivals komen, ondanks tegenwerkingen van de Guardia Civil, jaarlijks minstens 20.000 jongeren af, en de club is actief op allerlei sociale en politieke terreinen, zoals antimilitarisme, dienstweigeren, milieu, feminisme, werkloosheid onder jongeren, arbeidsrechten, recht op zelfbeschikking van Baskenland, tegen marteling, etc.

SEGI is op 27 december 2001, met instemming van de 15 Europese lidstaten, waaronder dus ook Nederland, in de groepenlijst van terreurorganisaties in Europa, opgenomen. Op het moment dat die lijst werd bekendgemaakt, was SEGI echter niet verboden. SEGI is altijd in volledige openheid opgekomen voor de rechten van de jongeren in Baskenland. Op 5 februari 2002 besloot de Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón om SEGI dan toch per decreet te verbieden in Spanje.

SEGI zou deel uitmaken van het ‘de wereld van ETA’, de beschuldiging die bijkans tegen iedereen die politiek kritisch tegenover het Spaanse staatsbeleid staat, gebruikt wordt en ETA zou de SEGI-jongeren recruteren voor de gewapende strijd. Uit onderzoek, dat ter sprake kwam in een uitzending van NOVA (naar aanleiding van het laatste bezoek van SEGI aan Nederland in 2003 (1)), bleek echter dat er nauwelijks sprake was van doorstroming van SEGI naar ETA.

Uiteindelijk worden na het proces in juni 2005 onverwacht 12 leden van SEGI vrijgelaten, al werden ze wel tot 4 jaar cel veroordeeld. Ze zaten echter al 4 jaar in voorarrest, niet ongebruikelijk in Spanje. Er waren geen bewijzen dat ze geweld hadden gebruikt en waren geen wapens bij hen aangetroffen. Wel wordt SEGI als ‘onwettige’ organisatie bestempeld, maar niet als ‘terroristisch’.

In november 2006 wordt dan, op aandringen van de aan de ultra rechtse Partido Popular gelieerde ‘Vereniging van Slachtoffers van het Terrorisme’ (AVT) het proces tegen SEGI heropend; het Spaanse ministerie van justitie was niet tevreden met de uitkomst van eerdere processen, waarin SEGI niet als terroristische organisatie en onderdeel van ETA werd weggezet. Nu zouden ze tot elf jaar gevangenisstraf moeten worden veroordeeld, aldus het ministerie in haar eis voor het Spaanse Hooggerechtshof.

Op 19 januari 2007 behandelde het Spaanse Hooggerechtshof het beroep van de ‘Vereniging Slachtoffers van het terrorisme’ (AVT) in de zaak tegen SEGI. Nu krijgt de AVT haar zin en worden de 3 organisaties (ook SEGI’s voorlopers Jarrai en Haika) als ‘behorend tot een terroristische bende, organisatie of groep’ definitief veroordeelt. Direct wordt tegen 23 jongeren een opsporingsbevel uitgevaardigd omdat ze nu tot 6 jaar gevangenisstraf kunnen worden veroordeeld. In de dagen na het vonnis worden Igor Ortega, Amaia Arrieta, Olatz Carro en Iker Frade opgepakt. Ook is er een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen leden van SEGI.

De situatie in Baskenland, met een haperend, zo niet dood vredesproces, verkwanseld door de PSOE-regering en opgeblazen door ETA, vraagt meer dan ooit om een politieke oplossing van het conflict; in de visie van het Baskenland Informatie Centrum het respecteren van het recht op zelfbeschikking van Baskenland. Onderdeel van het proces richting een politieke oplossing is in onze ogen het stoppen van de repressie richting de linkse Baskische onafhankelijkheidsbeweging. Daarnaast zullen er, zoals voorgesteld in de vredesbesprekingen, twee paden moeten worden bewandeld. ETA onderhandelt met de Franse en Spaanse regering over het inleveren van wapens en de overplaatsing van Baskische politieke gevangenen naar Baskenland, de politieke partijen vormen een ‘ronde tafel’ om een referendum over de politieke status van Baskenland voor te gaan bereiden.

Beide opties moeten nieuw leven worden ingeblazen. Vandaar dat het Baskenland Informatie Centrum ruimte geeft aan een insider in het conflict, in dit geval SEGI, om haar verhaal te vertellen en een politieke toekomst van Baskenland te schetsen en zo activisten in Nederland te interesseren in een politieke oplossing van het conflict. En om het initiatief van BIC, de petitie ter ondersteuning van het vredesproces, te steunen.

Voor meer informatie: www.baskinfo.org en www.vredesprocesbaskenland.nl

Baskenland Informatie Centrum (BIC)
Postbus 2884 3500 GW Utrecht  info@baskinfo.org

(1)  http://www.novatv.nl/index.cfm?fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=1797

Vervolging van SEGI

Op 6 en 7 maart 2001 worden 15 mensen van Haika gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld. Op 1 mei 2001 wordt Haika (en ook Jarrai) illegaal verklaard door onderzoeksrechter Garzon “als integraal onderdeel van dezelfde terroristische organisatie die de ETA leidt en die wordt gecomplementeerd door KAS-EKIN.” Belangrijk onderdeel van de bewijsvoering wordt bepaald door het feit dat ex-leden van deze jongerenorganisaties later gearresteerd worden op verdenking van betrokkenheid bij of actieve deelname aan aanslagen van de ETA en dat gewelddadige acties samen zouden gaan met bijeenkomsten van de organisaties. Op 16 juni 2001 wordt dan SEGI als Baskische jongerenorganisatie opgericht.

De voormalige Minister van Binnenlandse Zaken Rajoy verklaarde in oktober 2001 dat ETA, Batasuna en SEGI één en dezelfde groepering zijn. SEGI wordt gezien als kweekvijver voor ETA activisten en daarom beschouwt de Spaanse overheid SEGI als de jongerentak van de ETA. Het Spaanse openbaar ministerie verdenkt SEGI en voorheen Haika en Jarrai ervan de organisatorische kern te vormen van het straatgeweld (de Kale Borroka) door middel van het verstoppen van molotovcocktails, zwavelzuur en maskers in vuilniscontainers om deze tijdens feesten en manifestaties te gebruiken. Onderzoeksrechter Baltasar Garzon gaat zelfs een stap verder. Volgens hem is SEGI sinds eind 1999 toen de ETA een eind maakte aan een wapenbestand de ‘kraamkamer van de ETA’. Op 5 februari 2002 wordt SEGI bij wege van voorlopige maatregel verboden in Spanje, omdat de beweging een voortzetting zou zijn van de verboden organisaties Jarrai en Haika. En curieus, eerder al, op 27 december 2001 wordt SEGI met instemming van alle Europese lidstaten op de lijst van terroristische organisaties geplaatsts.

Openbaar Aanklager Enrique Molina van het Audiencia Nacional in Madrid eist op 4 januari 2005 bij elkaar 654 jaar gevangenisstraf voor de 42 aangeklaagde jongeren van Jarrai-Haika-SEGI. Volgens Molina zijn de jongeren, die allemaal openbare functies bekleedden bij hun organisaties, ‘leden’ of ‘medewerkers’ van ETA en dat leidt hij af uit het feit dat de organisaties dezelfde doelen hebben en zelfs een ‘financiële eenheid’ vormden.

Op maandag 7 februari begint in Madrid het monsterproces. Het proces moet in sneltempo worden afgeraffeld want in maart verloopt de 4-jaren termijn van voorarrest voor 6 jongeren. Negentien anderen zitten al 3 jaar in voorarrest. Tien jongeren hebben besloten, gezien de te verwachten straffen van tussen de 10 en 112 jaar, onder te duiken. De verdediging heeft door het tempo nauwelijks tijd om gefundeerd in te gaan op de stapels beschuldigingen die de openbaar aanklager heeft neergelegd. Absurd is het gegeven dat SEGI in het Franse deel van Baskenland nog altijd legaal opereert, dat Frankrijk de uitlevering van 3 leden van SEGI aan Spanje heeft geweigerd en dat de Spaanse overheid geen enkel bewijs kan leveren voor haar beschuldiging dat SEGI een onderdeel van ETA zou zijn. Kafka-esk is de situatie van Asier Tapia, die als het aan de Spaanse justitie ligt, voor 112 jaar gaat worden opgesloten. Hij had in maart 2001 op een persconferentie de arrestatie van 15 vermeende Haika-leden veroordeeld en opgeroepen om op de repressie te reageren. De Spaanse justitie heeft daarvan ‘aanstichting tot gewelddadige actie’ gemaakt en hem 22 acties met ‘terroristische schade’ in de schoenen geschoven. Als klap op de vuurpijl eist de Asociacion de Victimas del Terrorisme (AVT), een mantelorganisatie van de Partido Popular, die eind januari nog demonstreerden met leuzen als ‘Een verenigd Spanje kan nooit verslagen worden’ en ‘We zullen Spanje blijven volgen tot de dood’, enfin, deze organisatie dus, 336 jaar extra voor de jongeren vanwege een ‘daad van genocide’ tegen ‘iedereen die niet voldeed aan de nationaal-terroristische dictaten van Baskenland’. De advocaten van de jongeren klagen de gang van zaken aan bij de Baskische commissie voor mensenrechten, bij de Baskische minister van justitie, natuurlijk gaan ze in beroep bij het Hof zelf en ze hebben ook een beroep ingesteld bij de vereniging van Europese advocaten. Het proces gaat de hele week door en staat bol van onregelmatigheden, tot aan de tolk aan toe, die voortdurend verkeerd uit het Baskisch vertaald. De aangeklaagden zitten in een glazen kooi, wat het in mensenrechten vastgelegde recht van contact tussen advocaat en verdachte gedurende het proces onmogelijk maakt, er worden geen individuele aanklachten geformuleerd, ook zo’n peiler van de rechtsstaat. Er wordt voornamelijk geredeneerd in de trant van persoon A is van SEGI, SEGI is de opvolger van Haika, Haika was de voortzetting van Jarrai, Jarrai was op een gegeven moment één van de organisaties binnen KAS, en KAS werd zogenaamd gecontroleerd door ETA. Dus persoon A is van ETA, ook al was-ie nog niet eens geboren ten tijde van het bestaan van KAS.

Op 20 februari roept openbaar aanklager Enrique Molina dan wat getuigen op die zijn zaak moeten onderbouwen; zo had Imanol Iparragirre in 1995 tegen de Guardia Civil verklaard van zowel KAS als Jarrai lid te zijn geweest, daarmee Molina’s these van Jarrai’s gehoorzaamheid aan KAS onderbouwend. Ipparragirre echter verklaarde dat zijn getuigenis toentertijd onder folter van de Guardia Civil tot stand was gekomen en klaagde uitgebreid die praktijken aan bij de huidige rechter. Op 5 maart moeten dan Olatz Dañobeitia, Olatz Karro, Garazi Biteri, Ugaitz Elizaran, Igor Ortega en Garikoitz Etxeberria worden vrijgelaten omdat hun 4 jaar voorarrest erop zit. Het beroep van de openbaar aanklager die ze nog 126 dagen extra binnen wil houden, omdat de verdediging bewust vertraagd zou hebben, wordt afgewezen. De 6 moeten zich elke dag bij het politiebureau in hun woonplaats melden en mogen Spanje niet uit reizen.

Op 26 april worden onverwacht 12 mensen vrijgelaten. De meesten van hen zaten al 4 jaar vast, maar konden uiteindelijk niet veroordeeld worden. Het bleek dat het bewijs dat ETA Jarrai had opgericht voor een deel bestond uit documenten van 30 jaar oud en op illegale aftappraktijken van de telefoons van de kantoren van de jongerenorganisaties; bovendien verklaarden alle getuigen, inclusief Jose Luis Alvarez Santacristina, die ETA de rug toekeerde, dat Jarrai nooit onder ETA-gezag heeft gestaan. Eén van de belangrijkste documenten om de link tussen SEGI en ETA te onderbouwen, zou bij een huiszoeking bij hem in 1992 zijn gevonden. De datum op die documenten is echter uit 1993. En zo ging het maar door.

Op 20 juni wordt er dan door de vierde Kamer van het Spaanse Nationaal Gerechthof uitspraak gedaan. Ze besluit dat de jongerenorganisaties ideologisch wel dicht bij ETA staan, maar dat er geen wapens worden gebruikt en dat er dus van terrorisme geen sprake is. Wel worden 16 jongeren veroordeeld wegens lidmaatschap van een ‘illegale organisatie’ en krijgen 3,5 jaar cel, 8 jongeren 2,5 jaar wegens ‘actief lidmaatschap’, 4 werden vrijgesproken en 5 al eerder vrijgelaten. Omdat de uitgesproken straffen lager zijn dan hun voorarrest (sommigen zaten al 4 jaar), komen ze allemaal op vrije voeten, op Markel Ormazabal, Ibon Meñika en Igor Chillon na. Zij moeten mogelijk nog een straf uitzitten als de uitspraak definitief is, omdat hun straf hoger is dan hun periode van voorarrest. Er werd overigens bij geen van de veroordeelden een criminele daad vastgesteld, waardoor de uitspraken absurd blijven. Allen moeten de komende 20 maanden nog 5 euro per dag boete betalen en opdraaien voor de proceskosten. Ze verliezen ook het recht om kandidaat te zijn bij verkiezingen en mogen geen overheidsfuncties meer bekleden.

De voorzitter van de Partido Popular Mariano Rajoy draait de boel om als hij in een commentaar op de uitspraak zegt dat SEGI wel een terroristische organisatie is; ze staan immers op de EU-lijst voor terreurgroepen? Indertijd werd SEGI door toedoen van de PP op de lijst geplaatst; hiervoor is een enkel vooronderzoek in eigen land voldoende. Overigens blijft SEGI in Spanje een verboden organisatie.

Op 21 oktober gaan zowel het Openbaar Ministerie, de advocaten van de Jarrai-Haika-SEGI als de aan de PP-gelieerde vereniging ‘Slachtoffers van het Terrorisme’ in beroep tegen de uitspraak van de Audiencia Nacional, waarin de 3 jongerenorganisaties en hun leden als ‘niet-terroristisch’ werden bevonden. Het OM denkt dat de rechtbank zich ‘vergiste’ door een te ‘beperkte definitie van terrorisme te hanteren’, de verdediging van de Baskische jongeren claimt dat er ‘geen enkel bewijs is voor de veroordelingen’.

In november 2006; Het proces tegen SEGI wordt heropend; het Spaanse ministerie van justitie was niet tevreden met de uitkomst van eerdere processen, waarin SEGI niet als terroristische organisatie en onderdeel van ETA werd weggezet. De aangeklaagden kregen toen 4 jaar gevangenisstraf en moesten direct worden vrijgelaten, omdat ze al 4 jaar in voorarrest zaten. Nu zouden ze tot elf jaar gevangenisstraf moeten worden veroordeeld, aldus het ministerie vandaag voor het Spaanse Hooggerechtshof.

Op 19 januari behandelde het Spaanse Hooggerechtshof het beroep van de ‘Vereniging Slachtoffers van het terrorisme’ (AVT) in de zaak tegen de Baskische jongerenorganisaties Jarrai, Haika en SEGI, die in juni 2005 weliswaar als ‘onwettige’ organisaties werden bestempeld, maar niet als ‘terroristisch’. Nu krijgt de AVT haar zin en worden de 3 organisaties als ‘behorend tot een terroristische bende, organisatie of groep’ definitief veroordeelt. Direct worden tegen 23 jongeren opsporingsbevelen uitgevaardigd omdat ze nu tot 6 jaar gevangenisstraf kunnen worden veroordeeld. In de dagen na het vonnis worden Igor Ortega, Amaia Arrieta, Olatz Carro en Iker Frade opgepakt. Ook is er een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

EU-terreurlijst

SEGI zou plaatsing op de Europese afknijplijst, wat betekent dat de financiële tegoeden zijn bevroren, graag willen aanvechten voor het Europese Hof van Justitie, maar is verstrikt geraakt in een Kafkaiaanse juridische jungle. Want het zijn de ministers van Justitie van de (toen 15) lidstaten die SEGI op de afknijplijst hebben geplaatst middels een ‘gemeenschappelijk standpunt’. En over zo’n besluit heeft het Europees Hof van Justitie weinig te vertellen. Een rechtstreeks beroep tegen een gemeenschappelijk standpunt kan alleen worden ingesteld door de Europese Commissie of een lidstaat, niet door een persoon of organisatie. Die weg loopt dus dood. Het Europese Hof heeft inmiddels in niet mis te verstane bewoordingen gewezen op het juridisch gat dat hier ligt. SEGI startte bij het Hof een schadevergoedingsactie vanwege haar plaatsing op de lijst. SEGI kon het Hof immers niet vragen haar van de lijst te halen. Op deze manier probeerde SEGI op een indirecte manier toch een rechterlijk oordeel te krijgen over haar plaatsing op de lijst. Het Hof oordeelde echter dat het ook niet bevoegd was om over een schadevergoedingsactie te oordelen. ‘Het is nodig op te merken dat verzoekers waarschijnlijk over geen enkel effectief rechtsmiddel beschikken, of dat nu voor de nationale of de Europese rechter is, om inschrijving op de EU-lijst aan te vechten,’ stelde het Hof vast.

Baskenland Informatie Centrum, 5 maart 2007

Zondag 11 maart 2007

De linkse, autonome Baskische jongerenorganisatie SEGI komt steun vragen in haar strijd tegen de repressie in Baskenland. In januari werd SEGI tot ‘terroristische’ organisatie verklaard en moeten 23 van hen voor 2 tot 6 jaar de gevangenis in. Ook info over het vredesproces, de ETA-aanslag van december 2006 en de politieke toekomst van Euskal Herria. Met filmpjes van SEGI-acties, info-stand en Baskische regio-producten.

The left wing autonomous Basque youth organisation SEGI comes to ask for support in her struggle against repression in the Basque Country. In January SEGI was convicted as ‘terrorist’ organisation and 23 of them have to go to jail for 2 till 6 years. Also info about the peace-process, the ETA-attack of December 2006 and the political future of Euskal Herria. With films of SEGI-actions, info-stand and products from the Basque region.

Open: 21.30
Start: 22.00
Language: English

Vrankrijk, Spuistraat 216 Amsterdam
www.baskinfo.org
www.vredesprocesbaskenland.nl
www.vrankrijk.org




- E-Mail: info@baskinfo.org Website: http://www.baskinfo.org
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Parool 
Baskenland Informatie Centrum - 08.03.2007 11:56

Het Parool van vandaag;  http://www.parool.nl/nieuws/2007/MRT/08/ams1.html

E-Mail: info@baskinfo.org
Website: http://www.baskinfo.org
 
Ook de VVD bemoeit zich ermee 
Baskenland Informatie Centrum - 08.03.2007 16:52

VVD: komst jongeren ETA naar kraakpand Vrankrijk schande

De VVD-gemeenteraadsfractie gaat het College om opheldering
vragen over de komst van jongerenorganisatie Segi naar
Amsterdam. De terreurorganisatie, verbonden aan de Baskische
ETA, wil zondagavond een bezoek brengen aan kraakpand
Vrankrijk. Doel van dat bezoek is om 'steun
te zoeken bij Nederlandse organisaties in de strijd tegen de
repressie in Spanje en Baskenland'.
Gemeenteraadslid Bas van 't Wout: 'Het is een schande dat dit
soort organisaties een bezoek kan brengen aan Amsterdam om
steun te verwerven. Hier zie je het resultaat van het jarenlang
gedogen van kraakpanden. Van het College wil ik weten in hoeverre
het bezoek is tegen te houden.'

Segi staat op de zwarte lijst van terreurorganisaties van de
Europese Unie. Een recente uitspraak van het Spaanse
Hooggerechtshof heeft vastgelegd dat de organisatie aan ETA is
verbonden. Enkele leden zijn vervolgens door de Spaanse politie
opgepakt en tegen anderen is een internationaal opsporingsbevel
uitgevaardigd. Van 't Wout: 'Segi is een
aantoonbaar foute organisatie waarvan we de komst ook in
kraakpanden niet moeten gedogen. Als een imam in een moskee
radicale teksten uit, staan we met z'n allen terecht op onze
achterste poten. Het kan niet zo zijn dat dit bij een bezoek van een
terreurorganisatie in een kraakpand niet zo is. Ik verwacht
bovendien dat de politie zondagavond, als Segi toch komt, zal gaan
posten en waar mogelijk de internationale opsporingsbevelen
uitvoert.'

De vragen van de VVD aan het College:

1. Deelt het College de mening van de VVD dat de komst van Segi
naar Amsterdam zeer onwenselijk is?

2. Deelt het College de mening van de VVD dat de komst van Segi
waar mogelijk dient te worden voorkomen?

3. Is de komst van terreurorganisaties naar Amsterdam te
voorkomen? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet?

4. Is het College voornemens de komst van Segi te voorkomen? Zo
nee, waarom niet?

5. Deelt het College de mening van de VVD dat de politie, indien
Segi toch Amsterdam bezoekt, de komst goed kan aangrijpen om
het internationale opsporingsbevel uit te voeren? Zo nee, waarom
niet?

 http://www.vvdamsterdam.nl/artikel/3582.htm

E-Mail: info@baskinfo.org
Website: http://www.baskinfo.org
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.