Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Achtergrond andersluidende bericht? 
MM - 29.03.2007 17:32

Sterkte en bedankt voor de toelichting.

Hoop wel dat er in het hier & nu een poging tot analyse gedaan kan worden, waar de andersluidende berichten *origineel* vandaan komen; de exacte context en hoe eventuele misverstanden ontstaan kunnen zijn.

Bijvoorbeeld:

 http://www.destentor.nl/binnenlandstn/article1256862.ece
"...De verdachte heeft zijn motief neergeschreven in een dagboek, dat in een opslagruimte is gevonden, aldus bronnen bij politie en justitie.
Tien jaar geleden zou de verdachte door toedoen van Sévèke uit de Nijmeegse krakersbeweging zijngegooid. Volgens ingewijden beschuldigde Sévèke hem er destijds van, infiltrant te zijn van de inlichtingendienst. In het dagboek zweert hij hiervoor ooit wraak te zullen nemen. Het dagboek werd bij toeval gevonden door agenten van de politieregio Hollands-Midden (Leiden), dat onderzoek deed naar bankovervallen.
Uit het dagboek blijkt ook dat de verdachte op 15 november 2005 gedurende het tijdstip van de moord in Nijmegen was. De verdachte zocht voor de moord onder de schuilnaam Edmund Dantes nog internetcontact met Louis Sévèke. De man zou in de jaren negentig meerdere gewapende bankovervallen hebben gepleegd. Hij vermeldt in zijn dagboek ook verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op de vestiging van BASF in Arnhem op 16 april 1996. ..."

Men beroept zich daarbij op politiebronnen. Eerste vraag is of de politie die berichten onjuist heeft weergegeven c.q. verdraaid gelekt? Tweede vraag is of De Stentor het precies zo heeft weergegeven als dat men het doorkreeg?
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.