english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Nederland en de Euroramp
Henk Ruyssenaars - Correspondent - 07.04.2007 13:35

De prijsstijging was veel groter dan U dacht of aan ons werd verteld. De figuren die het deden wisten hoeveel duurder het leven voor ons - niet voor hen - ging worden. Blijft de vraag: Waarom? Wie ging er dood, wie trok er profijt van, waarom moeten ze daarvoor bestraft worden en wat is de oplossing?

DOOR HET ASOCIALE BEWIND VAN BALKENENDE c.s. GROEIT DE ARMOEDE IN NEDERLAND - ÉÉN VAN DE ZES RIJKSTE LANDEN TER WERELD - MET ÉÉN PROCENT PER JAAR: NU IS HET 12%. (CBS) HOE KAN DAT?

Henk Ruyssenaars - Journalist

FPF - Amsterdam - April 7th 2007 - Eerlijk gezegd zit ik er ook mee, want Nederland staat volgens het blad Forbes als nummer zes op de lijst van 'rijkste' landen ter wereld. Maar, als ik na tientallen jaren in andere landen, nu in Nederland ben en zie wat er bij de gewone, doorsnee mensen leeft, dan vraag ik me toch wel meteen af: rijk? Hoezo dan? En voor wie dan? Het is ongelofelijk als je komende vanuit het buitenland, ziet hoeveel leugens je de werkende mensen in Nederland kunt verkopen. En Wim Duisenberg, de Centrale Bank Euro-man die de antwoorden betreffende de Euroramp kon geven, werd op de laatste dag van Juli in 2005 alleen en dood in z'n swimming pool aangetroffen. Er is toch niemand die eraan twijfelt dat het 'een natuurlijke dood' was? Of wél?*

Maar, het aantal Eiffeltorens en de hoeveelheid 'slangen-olie' die hier via de propaganda proleten van de alwéér helemaal 'foute' Telegraaf, het monopolie van de al even hard liegende NOS en de commerciële domheden van het industriële ANP en de TV kanalen verkocht kunnen worden, grenst aan het ongelofelijke. De spreuk uit de vorige eeuw: "Als U ze arm houdt, dan houd ik ze dom", heeft inmiddels en met glans z'n honderdjarige jubileum gevierd. En daarvoor moet men zich in Nederland collectief schamen omdat het anders kán.

De roofmoordenaars die Nederland - net zoals de overige EU landen - steeds meer tot een verloederde productie-eenheid terugbrengen die - voor hen - winst oplevert; die profijt-proleten moeten absoluut worden gestopt en bestraft voor hun wandaden. En landverraders zoals de door ons betaalde politici en creaturen zoals Wim Kok die U en Nederland verkopen om er zelf een beetje beter van te worden, moeten niet zoals Kok voor het verraad beloond worden met commissariaten bij mafia-multinationals zoals SHELL, ING, KLM etc. maar meteen strafrechtelijk worden vervolgd en zwaar gestraft voor het vuile verraad van de medemensen. Kok en zijn trawanten bleken bovendien de US/NAVO oorlogsmisdaden in het voormalige Joegoslavië op alle mogelijke manieren te steunen en moesten toen al gerechtelijk worden verhoord. Het zijn volgens internationaal recht en een aantal mede door Nederland geratificeerde conventies, zoals de Folterwet, allemaal schuldige Judassen, landverraders en oorlogsmisdadigers. - Url.:  http://tinyurl.com/662pp

En iedereen die in het steeds corrupter wordende Nederland rondkijkt, ziet bijvoorbeeld ineens wél weer een verdubbeling van de luchtvervuiling - die men liegend zegt te bestrijden - en de groei van de medicijnen verstrekking betreffende ademhalingsmoeilijkheden in de apotheken in het gebied rondom de luchthaven Schiphol - door de stilletjes aangekondigde verdubbelingen van het aantal vluchten. Weer méér luchtvervuiling en wéér meer miljoenen Euros winst voor de gewetenloze roofmoordenaars die toch al heel Nederland vervuilen en vernevelen. Meer winst voor dezelfde woekerende moordenaars die sinds decennia schuldig zijn aan een permanente zonsverduistering in Nederland waar je zelden nog een echt blauwe lucht ziet. Maar de hoestende en zieke kinderen of andere mensen die amper kunnen ademhalen door hun vervuiling en millieu-bedrog horen ze niet. Nog niet. Maar, dat komt heus nog wel. Geen van de grote vervuilers betaalt, zoals het zou horen, maar het wanbeleid en de collaboratie van Balkenende c.s. laat nu wéér de belastingbetaler ongewild en ongewenst voor alle kosten opdraaien. Dat is ook roofmoord.

ONZE STRANDEN ZIJN VÓÓR 12 UUR 's-MIDDAGS 'DICHTGEVLOCHTEN': WÉG ZON!

Maar we gaan de namen en gezichten van de roofmoordenaars en hun propaganda proleten goed onthouden want 't ligt echt niet aan ons, de gewone eerlijke mensen. Want de vervuilers of politici trekken er zich absoluut niets van aan, of het nu om de aan Frankrijk verpatste KLM of de Brits/nederlandse Corus/Hoogovens gaat, dat als U of ik ergens in Nederland op het strand gaan liggen - dat al die stranden vóór twaalf uur 's-middags al 'dichtgevlochten' zijn met de uitlaatgassen van de honderden vliegtuigen die met goedkope kerosine brandstof - anders komen ze niet, en maakt SHELL op Schiphol geen belastingvrije winst - landen en opstijgen. Schiphol is heel érg ongezond voor alle mensen: het is een dodelijk kankergezwel in Nederland en zou subiet dicht moeten. Schiphol bezorgt heel veel mensen kanker, en samen met andere winstmakende millieu-verziekers hebben 'ze' nu bereikt dat doodsoorzaak nummer 1 in Nederland kanker is.

NEDERLAND: 1 OP DE 2 MANNEN, 1 OP DE 3 VROUWEN STERFT AAN KANKER

Eén op de twee mannen, en één op de drie vrouwen gaat er in Nederland dood aan kanker. Dat bevestigen ook de oncologen van het kankercentrum van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Maar nu de moordende multinationals dit dodelijke peil hebben bereikt en hun vervuiling niet meer kunnen ontkennen proberen ze de mensen zélf de schuld te geven door op 't roken te wijzen. Het roken van tabak is trouwens door deze winstmakers zélf verslavend gemaakt, maar daar hoort men hun PR propaganda proleten niet over. Want de grote tabaksfabrikanten werden schuldig bevonden aan het uitroeïen en ziek maken van miljoenen mensen en veroordeeld tot een boete van 64 (vier-en-zestig) miljard (!) VS dollars wegens de illegale rotzooi die ze willens en wetens maar stiekum - ze wisten dus dat ze meer winst gingen maken over emfyseemzieken en lijken - sinds tientallen jaren aan de tabak hebben toegevoegd om de mensen nog meer verslaafd te maken en hun omzet, d.w.z. de winst, te vergroten. Dat gebeurde dus allemaal met het bsef dat het bloedgeld van de winst ten koste van miljoenen mensen ging die zwaar hebben geleden en stierven. En dat terwijl naderhand bleek dat deze moordende tabaksmafia niet hoefde te betalen omdat hun vriendjes de mede door hen betaalde politici, rechters en president van de VS zijn.

Dat wij als fatsoenlijke mensen dit nooit zullen kunnen begrijpen en het heel erg vinden wat ze met de mensheid doen, daar trekken deze 'mensachtigen' zich absoluut niets van aan. Nooit of te nimmer. Deze kwalijke groep in Londen* die ook miljarden verdiende aan de eeuwenoude verslaving van tabak, en ook wat dat betreft de verslaving aan drank en voedsel in de hand werkte en werkt om hun winst te vergroten ten koste van de andere mensen en hun leven - diezelfde groep is altijd weer te vinden als de bron van de huidige oorlogsellende. Deze oorlogshetzende en zichzelf 'Lord' titulerende roofmoordenaars in London zijn de grootste plaag die de mensheid ooit heeft geteisterd.* Maar een schurk blijft een schurk, ook al noemt hij zich 'Lord' of soortgelijks.

VVD IS EEN AFKORTING VAN 'VERENIGING VAN DIEVEN'

Zij zijn er via hun VVD-achtige 'lage lonen = hoge winsten' politiek in Nederland in dit geval ook schuldig aan, dat ik, om maar iets te noemen, heel weinig mensen zie die na de vijftiende van de maand nog vlees of kip kunnen kopen. En dat, ondanks het afschuwelijke feit dat hier in Nederland - en zonder het duidelijk te maken - goedkope, genetisch gemanipuleerde rotzooi op de levensmiddelenmarkt wordt gegooid en uitgeprobeerd. Maar ik zie wél mensen, en de cassière ziet ze ook, die honden- of kattenvoer kopen terwijl we weten dat ze geen hond of kat hebben. Daarom alleen al zou ik de horige Balkenende, zijn medeplichtige bazen etc. voor 1 keer in het koor van het Vatikaan willen zien zingen. Met van die hele hoge door pijn gestimuleerde stemmetjes, voor ze hun levenslange straf gaan uitzitten.

Want kijk toch 's wat die misdadige kliek heeft gedaan: we zijn in Nederland niet alleen het afvoerputje, maar ook het Petri schaaltje voor hun experimenten en eigenlijk zou iedereen al lang hebben moeten verhuizen. En net zoals ik: snel! - [ http://tinyurl.com/2rkhxz] - Wat gemanipuleerd eten betreft weet ik wat goed eten is en ik kan goed koken. Maar ik vind het erg als 70% van de snacks paardenvlees blijkt te bevatten of onduidelijke varkens- of wat men vleesproducten noemt. Als mensen er bijvoorbeeld uitslag van krijgen wordt er gezegd dat dat het hun eigen schuld is, en zijn de mensen ongewild gedwongen geneesmiddelen te kopen van dezelfde pharmaceutische industrieën die hun eten verziekt heeft. Die de rotzooi overal ter wereld maakt waar de mensen ziek van worden of dood gaan.

Maar veel van die multinationals die ik - gebaseerd op ervaring als gruwelijke roofmoordenaars beschouw - die moordenaars gaan, hoe ongelofelijk en onmenselijk dat ook mag klinken, gewoon door met over onze lijken winst te maken. Neem bijvoorbeeld Monsanto dat één van de ergsten is en bijvoorbeeld zaad maakt dat maar één keer gebruikt kan worden. Dan moet er bij de criminelen van Monsanto nieuw pootzaad worden gekocht. Als ze aan verhongeren geld kunnen verdienen zullen ze dat zonder meer doen. [ http://tinyurl.com/2yj9ky] - Voor deze streepjespak criminelen snijdt het mes dat in de mensheid gestoken en rondgedraaid wordt aan twee kanten: ze maken hoe danook winst, hoe het ook loopt. En zelfs aan onze begrafenissen en verzekeringen verdienen hun banken. U bent in veel gevallen winstgevend voor hen, van de wieg to het graf, om als 'n Kleenex te worden gebruikt en weggegooid.

HOE DE EURO EEN RAMP WERD

De prijzen in Nederland zouden dan volgens de economen en politici niet idioot gestegen zijn, maar een schoenendoos met oude kassabonnen bewees voor HP/De Tijd al het tegendeel in 2003. Er werd een uitstekende en informatieve voorpagina-reportage aan gewijd, die uitstekend gedocumenteerd was en die meteen uit alle schappen en boekhandels verdween. Ik zeg niet dat 'zij' voor die verdwijning verantwoordelijk waren, maar het leek er wel degelijk op. Waarna HP/De Tijd zoals gebruikelijk werd bestraft en als journalistiek product ook volledig verdween. De HP/De Tijd redactie moest zich aanpassen of oprotten, en zoals de meesten in de media werden ze voor de keuze gesteld: heulen met de beulen, of... Het laatste nummer bewijst alweer dat de verloedering nu vrij permanent en alom is en dat dit weekblad zelfs niet meer op het toilet gebruikt kan worden. Koop 't dus niet, het is gewoon te slecht voor woorden.

Maar, wat de Euro betreft: alle mensen die ik vraag of ken zeggen dat bijna alles veel duurder is geworden. Ik zie overal de gestegen kosten van levensonderhoud nu ik in Nederland ben, en ik heb het sterke gevoel dat 't in Nederland volledig aan rechtvaardigheid en eerlijkheid ontbreekt. En zoals velen blijf ik van mening dat de asociale roofmoordenaars die nu het land 'runnen' en leegroven - en die voor de huidige onmenselijke koers verantwoordelijk zijn - dit niet met mensen mogen doen. Nooit of te nimmer en nergens! En dat we ze daarom te vuur en te zwaard moeten bevechten want dat doen ze met ons om - als ze dat nodig vinden - winst te maken over onze lijken. We moeten ons dus allemaal tegen hun onmenselijke praktijken verzetten.

Want in veel andere landen waar ik gewoond en geleefd heb tijdens de afgelopen veertig jaar, als correspondent voor de BBC, CBS, STERN, FOCUS en meer internationale en Nederlandse media, in veel landen zouden ze dit nooit met mensen durven te doen want dat zou wel eens erg pijnlijk voor de daders kunnen worden. Maar, hier is het anders: blijkbaar zijn alle media in Nederland door de vervuilers en moordenaars opgekocht, en jammer genoeg hebben vrijwel allemaal mijn vroegere collegae zich ook - en érg laf - zélf helemaal verkocht. Kijk: dat had ik van sommigen echt niet verwacht. Maar, in de nood en het verzet tonen zich de vrienden. Eerlijk gezegd vind ik het vreemd dat hun partners, vrouw of kinderen hen niet subiet ter verantwoording roepen, en via Internet laten zien wat ze zelf ook weten: dat ze medeschuldig zijn aan oorlogsmisdaden op grote schaal. Dagelijks.

Dat ze zoals bijvoorbeeld een meeloper als Freriks in het staats Journaal op TV een rol als collaborateur vervullen uit pure lafheid. Als deze Wittemannen en Pauwen ook maar een greintje fatsoen of 'n ruggengraat hadden, dan zouden ze nooit voor de moordenaars werken maar juist tégen het beulswerk protesteren, wie het ook doet. Je kunt wat betreft zo'n creatuur dat zichzelf heeft verkocht; dat heult met de beulen en steunt dat er onschuldige mensen zoals jij en ik bij de miljoenen kapot worden gemaakt, voor zo'n verrader van ons medemensen kun je toch geen greintje respect opbrengen? Die moeten toch juridisch worden aangepakt?

DE HEULENDE 'NVJ TOP' EN HET LAFFE 'COLLEGE VAN HOOFDREDACTEUREN'

Daar zullen deze zich toch binnenkort - zoals de heulende NVJ 'top' en veel laffe leden van het College van z.g. Hoofdredacteuren etc. die allemaal medeplichtig zijn - voor de oorlogstribunalen voor moeten verantwoorden en hun hopelijk levenslange gevangenisstraf met dwangarbeid als propagandisten van de massamoorden gaan uitzitten. Alleen al in Irak zijn ruim een miljoen mensen de laatste twee jaren door hun ondersteunende leugens en het verdoezelen van de waarheid vermoord. Levenslange gevangenisstraf hebben al deze NSB'ers (Nederland Steunt Bush) dus ruimschoots verdiend.

De huidige gelogen en bedrogen gang van zaken gaat de roofmoordenaars - die verantwoordelijk zijn voor de Euroramp - namelijk behoorlijk opbreken. Maar, de vraag die onmiddelijk bij mij rees was danook: waarom worden de mensen die door hen belazerd worden niet meer kwaad? Waarom staan er geen boze boeren op om deze liegende idioten aan de hooivork te rijgen? Of tenminste ermee te dreigen? En dan kijk ik om me heen, en zie de hersenspoeling door de propaganda proleten: bij de mensen kweken ze alleen maar laag-bij-de-grondse interesse voor voetbal, vrijen, vreten en zuipen. Maar niet noodzakelerwijze in die volgorde. Wél met een sausje van stompzinnige middeleeuwse monarchie sprookjes en de verziekte en misbruikte krijgsmacht er overheen. Te stupide om waar te zijn, maar die proleten doen 't. Wat een 'vernederende opdracht' is en dat je die kunt weigeren weten ze allang niet meer: ze bukken zich voorover en vragen: Wat wenst U?

En dan zit zij dus daar als huisvrouw met de kinderen die geen behoorlijke opvoeding of opleiding meer krijgen, die arm en dom worden gehouden, of de andere buren zitten als man/vrouw op kantoor. En die zitten er ook maar mee. Zij weten amper beter, want ze hebben als ze naar hun werk gaan in de auto, trein, tram, of soms thuis nog even op de buis of via zo'n gratis krantje wat info gezien. Maar of ze het begrepen hebben is een tweede, want het meeste is propaganda van de persproleten en hun leugens hebben absoluut niets te maken met de werkelijkheid buiten Nederland. Dat ziet elk mens met 'n gezond verstand.

Die zien zoals zoveel mensen dat de informatie ergens niet klopt. Het wringt. En daar hebben ze gelijk in want ze denken na: in deze moderne tijden gebeurt voor de mensen die dat willen in Nederland de zaken niet meer 50 jaar later. En ze willen niet belogen worden. Niet door het ANP, niet door het politieke personeel, niet via de eenheidsworst van de NOS of de leugens van alle andere commercieële propaganda riolen.

WIJ MOETEN ZES MAANDEN PER JAAR VOOR DE DIEVEN WERKEN

Zij, net zoals ik, houden hun hart vast voor de toekomst. En waarom? Omdat - zélfs als ze met z'n tweeën werken en verdienen, ze amper de rekeningen kunnen betalen. Wij in Nederland betalen samen met Zweden de absoluut hoogste belastingen ter wereld. Dat is nergens voor nodig, maar wel winstgevend voor de mensachtigen die hiervan enorm profijt trekken. Dus eigenlijk werken we de helft van onze tijd - zes maanden per jaar - voor het personeel en hun roofmoordende baasjes. Dat is eerlijk gezegd uniek in deze wereld en te gék voor woorden. En elders zitten ze op hun yacht of in dure clubs en restaurants het 'klootjesvolk' uit te lachen, of het nu in Port Banus is, in hun met gestolen poen betaalde huis op de Bahamas of in een villa in Sidi Bou Said is: ze lachen zich rot wat betreft de onnozelheid van 'het plebs'. En U maar doorwerken...

We weten dat het 'Centrale Bureau voor Statistiek' van hun 'staat' is, dus de cijfers zullen ongetwijfeld zijn opgeleukt. De feiten - zoals bij het Forensisch Instituut, TNO, peilingen etc. worden dus altijd aangepast aan de leugens die men wil verbreiden. Want die slaafjes bij het CBS bijvoorbeeld, die willen net als de anderen hun hypotheek, huisje, boompje, beestje en baan ook houden en zeggen dus wat hun bazen willen horen. Ze kunnen blijkbaar niet de morele moed opbrengen om niet met de beulen te heulen, en dat is erg. Dat is een schande waarvan bijvoorbeeld Wim Kok een van de meest liederlijke voorbeelden is. Wim Kok is een landverrader pur sang, die als Judas alle vakbonden kapot heeft gemaakt in opdracht van zijn bazen. Dus macht hebben de mensen via hun vakbondsleiders amper nog. Dat was danook de bedoeling van de moordenaars die ongestoord willen kunnen roven. Wim Kok is nu de rijkelijk beloonde Judas bij de SHELL, KLM. ING/ABN/AMRO-Rothschild mafia etc. Maar, één-en-zestig procent van de werkende mensen in Nederland ligt wakker omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen. En al helemaal niet meer na de Euroramp, de ongevraagde invoering van de Euro door de banken van de roofmoordenaars.

DE KOSTEN VAN LEVENSONDERHOUD VERDUBBELD

De kosten van levensonderhoud zijn eerlijk gezegd - en dat zeggen zeer waarschijnlijk ook al Uw buren - érg hoog geworden. En de multinationals - waar de meeste z.g. ministers (ons personeel) commissaris of lid van de Raad van Bestuur zijn en die Nederland runnen - ons personeel blijft liegen dat alles hooguit een paar procent duurder is geworden en bovendien 'om alles veiliger te maken voor ons' - zeggen ze. Dat is absoluut niet waar: zij plegen roofmoord op ons en de rest van werkend Nederland die volgens hen niet 'ons soort mensen' is.

Het weekblad HP/De Tijd schreef in ieder geval één van de weinige - en waarschijnlijk laatste journalistiek verantwoorde en onderzoekende artikelen over de Euroramp die de kwaadwillenden over ons hebben afgeroepen. Dat werd zo - en erg goed - gebracht door journalisten (géén NOS of andere commercieële propagandisten) in één van de laatste onafhankelijke media, Kleintje Muurkrant:

"PRIJSSTIJGING 49% - De afgelopen vijf jaar zijn prijzen op kassabonnen gemiddeld met 49 procent gestegen, volgens HP/De Tijd. Dagelijkse boodschappen stegen met 25%, lichamelijke verzorging 61%, vervoer 36%, horecabezoek 42%, de nominale ziekenfondspremie 261%, de Albert Heijn bezorgservice 150%, een telefoontje naar KPN inlichtingen 167%, een vaasje bier 52%, een Vietnamese loempia 76%, pindakaas 50%, een strippenkaart 21%. Na 2000, in de aanloop naar de euro stegen de prijzen sterker (Telegraaf 27 mei 2003).

Volgens het CBS (jaja...we kennen die leugenaars - HR) bedroeg de algemene prijsstijging de afgelopen vjf jaar slechts 16 procent (Parool 17 jun 2003). (Alle grote kranten - zoals ook het Parool en andere media in Nederland - waren op dat moment en tot Maart 2007, in handen van de Londonse woekerfirma ('durfinvesteerder'?) APAX, van 'Lord' Cohen. - HR) - Amsterdam steeg sinds vorig jaar vijftig plaatsen op de lijst van duurste steden ter wereld (Telegraaf 16 jun 2003)." - [ http://www.xs4all.nl/~jeroenvu/overig/markt4.htm]

De prijsstijging was dus toen in Mei 2003 al 49% - en iedereen die iets anders of een lager percentage presenteert of aanhoudt, is óf dom, óf hoort bij de groep criminelen die ons bestelen en die profijt trekken uit de Euroramp.

Maar - zo vragen sommigen zich af - heeft de Euroramp bijvoorbeeld ook een nadelig effect gehad op de kinderen? Zeker! Na alle jaren met het 'christlijke' bewind van de leugenachtige Balkenende en zijn medeplichtigen schreef het ANP in 'n industriebericht op 3 Maart jongstleden hoe slecht het gaat en hoe Balkenende's bende alles verder en met voorbedachte rade laat verloederen voor z'n baasjes. ANP: ''Meer kinderen groeien op in achterstandswijken - Den Haag - In 2005 zijn bijna 595.000 kinderen opgegroeid in achterstandswijken in Nederland. Dat is een toename van circa 20.000 kinderen in vergelijking met het jaar daarvoor. In 2004 woonden 574.575 kinderen in achterstandswijken." [einde ANP citaat] - En men kan er rustig van uit gaan dat ook deze cijfers zijn 'aangepast aan de gewenste werkelijkheid'.

Kort en goed: de geforceerde invoering van de Euro eenheidsworst heeft tot onbeschofte zelfverrijking door de banken en voor ingewijden geleid, maar ook tot sterk verhoogde armoede in Nederland. Dit blijft door Balkenende's asociale beleid elk jaar met zeker één procent groeien.

Balkenende en zijn medeplichtigen zijn uitermate strafbaar en zulen zodra dit mogelijk is voor een eerlijke rechtbank worden gebracht en veroordeeld wegens de moord en doodslag waar ze nu al aan schuldig zijn.

Het zijn alleen maar de zichzelf verkocht hebbende propaganda proleten die U op het TV scherm ziet, op de radio hoort en kunt lezen in de onbetrouwbare propaganda bladen. Deze propgandisten zijn momenteel de enige collaborateurs die in de massamedia zijn toegelaten. Ze zijn allemaal - zonder enige uitzondering - medeschuldig en zullen voor hun verraad en hun heulen met de beulen bestraft worden. Net zoals de politici die zich blijven prostitueren. De doorsnee-prostitue heeft zeer zeker meer fatsoen alleen al in haar pink dan de politici, hun multinational-baasjes en alle propaganda proleten in hun hele lichaam.

De Euro bleek een ramp: het huidige door de propagandisten verkochtte beleid ook. Dus moeten de verantwoordelijke roofmoordenaars en alle collaborateurs onmiddelijk worden gestopt en berecht.

Hoe dan ook. Dat is een gedeelte van de oplossing.

En de rest komt ook aan de beurt.


Henk Ruysenaars


FPF/HR - Referenties/links:

* IN NEDERLAND IS DOOR BALKENENDE C.S. SEDERT 1 JAN. 2006 APARTHEID INGEVOERD - Er werd ons één groot en vrij Europa beloofd waarin we zelfs zonder paspoort zouden kunnen reizen. Het was allemaal gelogen en ze blijven ons bedriegen. - Url.:  http://www.no2id-handf.org.uk/dutchfpf.htm

* HOE BEOORDEELT IEMAND DIE 40 JAAR IN HET BUITENLAND HEEFT GEWERKT ALS JOURNALIST/CORRESPONDENT HET NEDERLAND VAN NU? - Google selectie van items HR & Nederland - Url.:  http://tinyurl.com/25syoo

* DE EURORAMP - Voor alle duidlijkheid: het HP nummer betreft de uitgave van 30 Mei 2003 (Het is nu April 2007) Jaargang 14, week 22, en 'De Euroramp' werd geschreven door o.a. Marente de Moor & Ricci Scheldwacht, met foto's van Leo Potma.

* WIM DUISENBERG - Euro banker found dead in his pool - Monday August 1, 2005 - The Guardian - Url.:  http://www.guardian.co.uk/euro/story/0,,1540164,00.html

* 29-01-2007 - "Burger weer duurder uit" - ANP/AD - Url.:  http://www.ad.nl/binnenland/article1035657.ece?service=print

* De prijspolitie bewees hoe iedereen in Nederland werd belogen en bdrogen door het personeel in Den Haag, de politici, en hun bazen die de banken runnen - Url.:  http://www.hpdetijd.nl/prijspolitie.php?editie_id=25&q=&searcharchive=&page=0

* 'KONINGIN' BEATRIX ALS GROOT AANDEELHOUDSTER VAN DE CRIMINELE SHELL IS OOK VAN DE PARTIJ: WHAT IS THE BILDERBERG GROUP PLANNING CONCERNING YOU? - You can read more here at the web site of Daniel Estulin the expert. What he doesn't know about Bilderberg and your future isn't worth knowing. - Url.:  http://danielestulin.com/?op=inicio&idioma=en

* HOEZO? ZOU DIEZELFDE GROEP HITLER HEBBEN GEFINANCIERD? VIA EEN BANK IN NEDERLAND? DAT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN? THE BUSH FAMILY AND HITLER: THE DUTCH CONNECTION - Url.:  http://www.rense.com/general26/dutch.htm

* WIE VERDIENDEN ER AAN DE EURORAMP? - WHERE DOES ALL THE WEALTH GO? - Url.:  http://tinyurl.com/y6xmed

* THE BOARD OF DIRECTORS OF THE 'EVIL EMPIRE' REVISITED - Url.:  http://tinyurl.com/hcrg7

* THROW OUT WAR PROPAGANDISTS LIKE THE BBC, FOX, CNN ETC.! - Url.:  http://www.cemab.be/news/2006/07/1632.php

* The Dutch author this far has lived and worked abroad - never in an English speaking country - for more than 4 decades for international media as an independent foreign correspondent. Of which 10 years - also during Gulf War I - in the Arab World and the Middle East. Seeing worldwide that every bullet and every bomb logically breeds more resistance against the US/NATO junta's war machine and its global terrorism!

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://liimirror.warwick.ac.uk/uscode/17/107.html

* BEROEPSVERBOD EN ACHTERGROND HENK RUYSSENAARS IN HET NEDERLANDS - Url.:  http://tinyurl.com/2betsx

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/gpr4j
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-



 

 

 






































Website: http://tinyurl.com/gpr4j
 

Lees meer over: europa G8 globalisering media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.