english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
5 MEI FIETSDEMONSTRATIE TEGEN DE G8 IN UTRECHT
Dissent Utreg - 03.05.2007 15:31

Andersglobalisten organiseren op bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, een fietsdemonstratie in Utrecht. Samen met de internationale fietskaravaan die vanuit BelgiŽ op weg is naar de G8-top in Heiligendamm in Duitsland, zal er een tocht door de stad gefietst worden. start 14u. Jaarbeursplein.

Persbericht, Utrecht 27 april
5 MEI FIETSDEMONSTRATIE TEGEN DE G8 IN UTRECHT

Andersglobalisten organiseren op bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, een fietsdemonstratie in Utrecht. Samen met de internationale fietskaravaan die vanuit BelgiŽ op weg is naar de G8-top in Heiligendamm in Duitsland, zal er een tocht door de stad gefietst worden. Onderweg zal er op een ludieke manier aandacht gevraagd worden voor het ondemocratische gehalte van het G8-overleg. De tocht zal om 14.00 uur vertrekken vanaf het Jaarbeursplein en de verwachting is dat er vanuit het hele land deelnemers op af zullen komen.

Fietskaravaan
Halverwege april is er in Gent in BelgiŽ een internationale (anti-G8)fietskaravaan op weg gegaan naar de G8-top in Duitsland. Tientallen plaatsen in BelgiŽ, Nederland en Duitsland zullen de fietsers bezoeken om hun onvrede over de G8-top kenbaar te maken en om in discussie te gaan met mensen over hoe we de wereld zelf vorm kunnen geven zonder de huidige wereldleiders die achter gesloten deuren alles voor ons uit willen maken.

Activiteiten in Utrecht
Vrijdag 4 mei komt de fietskaravaan in Utrecht aan en om iedereen welkom te heten vindt er vanaf 20.30 uur een feest in de ACU (Voorstraat 71) plaats, met als thema Girlzzz power. Met optredens van: The Tommies, AlldWays (Italie), Lushus, De Fatwa's en Suicidal Birds.

Zaterdag 5 mei zal de fietstocht rond 14.00 uur vertrekken vanaf het Jaarbeursplein. Diverse organisaties hebben zich bij deze tocht aangesloten. Naast de aandacht die er aan de G8-top besteedt zal worden zullen deze organisaties een verhaal houden over actuele themaís. Deze zullen in het verlengde liggen van de toespraak over vrijheid die minister-president Balkenende om 12.00 uur op het Domplein zal verzorgen. De organisatie van de fietstocht wil echter een stapje verder gaan en uitleggen dat bijvoorbeeld het verplicht dragen van je identiteitsbewijs geen vrijheid oplevert en alleen maar ongelijkheid in onze samenleving creŽert. En uiteraard zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan 'ware' vormen van vrijheid.

Kamp Zeist
Zondag 6 mei gaat de fietskaravaan op weg naar Nijmegen. Eerst zal echter nog een massaal bezoek aan Kamp Zeist in Soesterberg afgelegd worden. Kamp Zeist is een tijdelijke gevangenis waar mensen zonder verblijfsvergunning zonder proces voor onbepaalde tijd worden opgesloten. De fietsers zullen samen met sympathisanten trachten de mensen die daar zitten hun medeleven te betuigen door onder andere een lawaaidemonstratie te houden. Voor deze actie wordt er voorverzameld bij de Woudenbergseweg 43 in Zeist.

mail:  dissentutrecht@yahoo.com
web: www.dissent.nl


- E-Mail: dissentutrecht@yahoo.com Website: http://www.dissent.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme europa feminisme G8 gentechnologie globalisering kunst, cultuur en muziek media militarisme natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis wonen/kraken

aanvullingen
poster 
fietser - 03.05.2007 15:47
Stap op je fiets en laat je stem horen!!!Website: http://www.dissent.nl
 
GETUIGENIS VAN EEN SLACHTOFFER OP 5-5-2007 ZI 
luisa - 12.05.2007 17:36

Onderstaand het relaas, getuigenis en tevens aanklacht van een vriendin die op 5 mei zonder enige overtreding te hebben begaan, als een zware criminele door de politie werd be(mis)handelt.

Waarschuwing vooraf: Onderstand bevat passages die associaties kunnen oproepen met met praktijken uit de Tweede Wereldoorlog en door sommige mensen als schokkend worden beschouwd.


''Onder toeziend oog van de politie werd ik zaterdagmiddag om 15.19 uur door twee mij onbekende mannen in lichtgekleurde gestreepte of geblokte overhemden op de Oudenoord te Utrecht, ter hoogte van het spoorviaduct hardhandig beetgepakt en gedwongen om tegen een politiebus te gaan staan teneinde gefouilleerd te worden. Hoewel ik niets misdaan had en tot op dat ogenblik veronderstelde dat ik derhalve dan ook niet gearresteerd kon worden, was het duidelijk dat toen de ME de fietsoptocht inclusief de gemeentepolitie had omsingeld en dat verzet tegen de onrechtmatige arrestatie niet verstandig was.
Hoewel de overhemd-mannen niet als arrestatiebevoegde wetshandhavers te herkennen waren, was duidelijk dat zij in opdracht van de politie, de mensen moesten afvoeren. Vandaar dat ik toen zij me toevoegden ''meekomen jij'', terwijl ze me al vastgegrepen hadden. Ik zei dat ze niet zo hoefden te knijpen omdat ik heus wel mee zou lopen zonder verzet. Toch gingen ze door met me zo nodeloos te knijpen dat ik op dit moment (4 dagen later) hun vingerafdrukken nog als blauwe plekken op mijn arm heb staan. Dit acht ik pure mishandeling. Maar erger was dat ze onderwijl mijn polsen pijnlijk hard dubbel vouwden. Toen ik zei dat zeer deed en vroeg of ze daar mee op wilden houden bleven ze me pijn doen. Toen ik vervolgens vroeg of ze in ieder geval mijn linkerpols minder hard wilden dubbelknakken omdat die net aan het genezen was van een recente breuk gingen ze gewoon door. Na fouillering werden mijn polsen hardhandig met hard plastik wurgbanden op mijn rug geboeid. Hierdoor werd mijn pols anderhalf uur in een verkeerde stand gefixeerd. Ik acht dat moedwillige mishandeling en het gevolg is dat ik sindsdien mijn pols niet meer goed kan gebruiken.

- De dreiging van een cordon zwaarbewapende ME in samenspel met politie en overhemdbrigade, waarvan niemand antwoord wilde geven op wat de bedoeling was, verergerd door de intimidatie dat de politie mensen ging slaan, van de fiets trapte, en een fiets kapot begon te trappen, acht ik geestelijke mishandeling.

- Dat ik een uur geboeid in een hete stadsbus, met stationair draaiende motor, werd vastgehouden lijkt me een twijfelgeval tussen slechte en mis-handeling.

-Intimidatie door mensen als vee tussen een cordon ME door een bunker kelder in te drijven onder het gerechtsgebouw, alwaar we als in een concentratiekamp in rijen moesten gaan wachten op de dingen die komen gingen, waarbij af en toe ook nog met donderend geraas een rolluik eerst boven ons en later naast ons naar beneden kwam, kwalificeer ik ook als onnodige intimidatie en pesterij, hetgeen in een situatie van gewapende machthebbers tegenover weerloze mensen, noem ik onmenselijke mishandeling.

- Dat ik uren opgesloten heb gezeten terwijl we al waren voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en voorzien waren van een voorlopig PV en kwalificatie ''afgehandeld''
is (zelfs als de arrestatie rechtmachtig zou zijn geweest) een kwalijke vorm van mishandeling en intimidatie.

Ik heb vervolgens urenlang met 14 en deels met 18 a 20 mensen samen opgesloten gezeten in cellen van naar schatting 2 bij 2,50m. Er werd niet geventileerd. Het was zo heet en benauwd dat iedereen vreselijk dorst had, hoofdpijn kreeg en uiteindelijk naar adem snakte. De situatie verergerde door het feit dat we gedurende 6 uur slechts 1x een klein beetje water te drinken kregen. Eten heb ik helemaal niet gehad. Toiletbezoek was maar enkelen gegund, ikzelf ben niet een keer in de gelegenheid gesteld om van het toilet gebruik te maken.

Mensen onder deze omstandigheden vasthouden is absoluut verboden en ook gevaarlijk, ikzelf kreeg niet alleen hoofdpijn en hartkloppingen maar raakte zo onwel dat ik languit op de vloer zakte, niet meer goed kon kijken en niet meer overeind kon komen.


Daarbij dient aangetekend dat de eerste uren af en toe de deur nog werd geopend, omdat de bewaking reageerde op kloppen of bellen voor toiletbezoek, maar dat er de laatste uren eerst niet meer gereageerd werd op verzoek voor toiletbezoek en ook niet op gebonk en roepen of de deur even open mocht om wat zuurstof binnen te laten. Er werd die laatste uren ook niet meer door het luikje gecontroleerd. De bewakers hoorden ons geroep om zuurstof en melding dat er iemand onwel was geworden. Hun antwoord was; ''we komen zo'' maar de deur bleef potdicht.
De situatie werd zo benauwend dat wie het meeste ademnood had, bij de deur lag omdat er nog iets van lucht onder de gepantserde deur door kwam. Toen er ten langen lesten iemand open deed werd er niet naar me om gekeken alhoewel duidelijk was dat het foute boel was.


De bewaker wapperde enkel een paar maal met de deur waarna die onverbiddelijk weer dicht ging. Kennelijk is er toen overleg gepleegd, want een poosje later ging de deur weer open en stond er iemand boven me te schreeuwen dat ik overeind moest komen. aangezien dat niet lukte ben ik aan mijn armen de gang op gesleept waarna een bewaker me aan mijn armen overeind probeerde te sjorren terwijl een ander op hem in pratte dat zo niet mocht en ik zelf overeind moest komen.

Met enig gedoe ben ik weer overeind geholpen en onder mijn arm gesteund met de lift naar beneden gebracht. In de betonnen bunkerkelder was het eindelijk koeler maar kreeg ik nog een hyperventilatieaanval. Al met al was mijn gezondheidssituatie zorgwekkend genoeg dat besloten werd me niet zelfstandig te laten gaan maar me onder politie begeleiding naar huis te brengen.


Ik vind gezien bovenstaande dat ik niet alleen onheus ben behandeld maar dat er daadwerkelijk sprake was van mishandeling. wat betreft de urenlange opsluiting zonder voldoende zuurstof neemt deze mishandeling zelfs de vorm van marteling aan. De omstandigheden tijdens de opsluiting in het gerechtsgebouw op Bevrijdingsdag riep onvermijdelijk associatie op met de gaskamer: ook een betegeld hok waar mensen, die niets strafbaar hadden gedaan in waren gedreven en waar uit het ventilatierooster geen zuurstof kwam. Ik heb er nachtmerries van.

Hoewel ik ruim 56 jaar oud ben, heb ik nog nooit een bekeuring gekregen. Dat ik nu wegens verkleed fietsen en het uiten van mijn recht op vrije meningsuiting op deze wijze ben gearresteerd en mishandel door politiepersoneel, wat geacht wordt mijn vrijheid te helpen beschermen, ben ik zowel uiterst verbaasd als ontzettend boos over.
Ik vind het angstwekkend om aan den lijve te ondervinden dat wetshandhavers in dienst zich menen te kunnen veroorloven om zich boven de wet te stellen door mensen te provoceren, ze verdacht te maken, te mishandelen en te criminaliseren.
Dat dit overduidelijk met voor opgezet doel en in opdracht gebeurde vergroot de angst. Ook het demonstreren van dit moedwillig machtsmisbruik wat afgedekt wordt door leugens van de politiewoordvoerder acht ik mishandeling.

Naar waarheid opgetekend, Utrecht 9-5-2007

De definitie van martelen is: Het opzettelijk van overheidswege toebrengen van ernstige pijn of ernstige leed, lichamelijk dan wel geestelijk....

Mishandeling is: Psychisch of fysiek lastigvallen, bedreigen, aanvallen of oplichten.

MENSONTEREND: niet te verenigen met de menselijke waardigheid!


aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.