Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
tegen G8? 
huh? - 08.05.2007 18:16

De titel van dit gebeuren is misleidend. De meeste clubs die aan die top van onderop deelnemen zijn helemaal niet met de G8 bezig, en zijn er ook niet tegen. Ook de coordinatiegroep die het geheel organiseert heeft zich (daarnaar gevraagd door dissent-nl) niet voor of tegen de G8 uitgesproken. De gebruikelijke slappe ngo-hap dus, die ook nog eens voor een groot deel de neoliberale kapitalistische ellende goedpraat (met workshops als 'Liberalisation Yes, but with safety nets'). Verder kun je er genieten van een vet IS-sausje die overal mannetjes ingepropt heeft die gaan roepen dat het allemaal wel goed zal komen als we maar op een of andere politiek partijtje gaan stemmen... Dat zal de G8 echt aan het wankelen brengen.
Top van Onderop breed gesteund 
andersglobalist - 08.05.2007 20:02

Hierboven in de aanvulling "tegen G8" wordt een verkeerd beeld van het Nederlands Sociaal Forum gegeven. In het forum werken 260 organisaties samen. Daarbij zitten zowel hele kleine radicale actiegroepen als ook grote NGO's. Zij hebben de genoemde coordinatiegroep, waarin ook van alles zit, democratisch gekozen (wie heeft eigenlijk de woordvoerders van Dissent gekozen?). Of de Top van Onderop de G8 zal laten wankelen is de inderdaad de vraag. Maar het zal waarschijnlijk wel de grootste actie rond de G8 in Nederland worden. Van de Dissent-fietstocht afgelopen weekend is in ieder geval niemand gaan wankelen... Wat overigens niet wegneemt dat dat ook een prima actie tegen de G8 was! Dus laten we vooral onze tijd besteden aan nog meer acties tegen de G8 in plaats van te zeuren over andere symphatieke initiatieven!


Edin 
nn - 09.05.2007 10:04

Wie de uitzending bekijkt ziet dat Salah Edin zegt dat hij als Marrokkaan niet steeds over de Holocaust gevraagd wil worden en daarom geen mening heeft. Dat is toch iets anders dan wat Premtime er hierboven van gemaakt heeft.

Over de moord op Van Gogh zegt hij dat hij geen begrip heeft voor de moord (zelf kiest hij liever voor dialoog) maar wel begrip heeft voor de frustaties die ertoe geleid hebben.


hmm 
nn - 09.05.2007 03:10

80.000 euro voor wat? Gezellig met zijn allen babbelen over hoe goed we wel niet met zijn allen bezig zijn? Weet ej wel hoeveel je zou kunnen doen met zoveel geld voor "echt" goede doelen.

En hoe kan je zoveel geld bij elkaar krijgen? Alleen maar door veel NGO's die vooral de G8 willen "vragen" voor verandering uit te nodigen. Ik denk dat actie's toch echt meer zin hebben dan even praten en dan met zijn allen spandoeken erbij en vragen of we alsjeblieft niet even wat mag veranderen?

Slappe hap dus: meer feel good dan ook echt een alternatief!
Salah Edin 
Karel - 09.05.2007 09:11

Ah ook een optreden van de bekende rapper Salah Edin. Kijk bij omroep.nl naar uitzending gemist naar Premtime van 8 mei. En huiver :

Fijn gezelschap!

"Maandag 7 mei kwam de nieuwe cd van Salah Edin uit, waarin hij zeer uitgesproken teksten ten gehore brengt. Salah verplaatst zich in de huid van Mohammed B. en gebruikt geluidsfragmenten van de achtervolging op de moordenaar van Theo van Gogh ter illustratie van zijn eigen frustraties over Nederland. Volgens Salah Edin moet je in Nederland alles kunnen zeggen wat je denkt. Zo vindt hij dat Bin Laden stalen ballen heeft en twijfelt hij aan de Holocaust"

Lekker meedissen met Salah, Groen links en SP! Veel plezier!


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.