english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
UTRECHT: Ludieke Clownactie mondt (weer) uit op arrestatie
clown maka KIKA - 05.07.2007 21:12

Vandaag was er weer een actie van het Clownelijk Loslopend Nederlands Leger (CloLoNeL). Deze actie was gericht tegen commercie en pro de weggeefwinkel in Hoog Catarijne, Utrecht. Binnen een half uur waren onze blauwe strijdkrachten ter plekke en beeindigden het feesje vroegtijdig.
Persbericht: Clowns doen weggeefspullen in de uitverkoop

De clowns van het Clownelijk Loslopend Nederlands Leger (CloLoNel) hebben vandaag, donderdag 5 juli, een nieuwe missie. Op koopavond vanaf 19:00 zullen zij in Hoog Catarijne de spullen van de weggeefwinkel in de uitverkoop doen, nog voordat deze winkel eventueel door de rechter ontruimd wordt. En zoals bij alle uitverkopen zijn de kortingen gigantisch. Die kunnen oplopen tot zo’n 80%. 80% van 0 euro, is toch al snel 0 euro! Daar zullen de mensen wel oren naar hebben.

Er zijn een heleboel spulletjes die dringend op zoek zijn naar een nieuw baasje. Deze spullen hebben al een baasje gehad, maar dat baasje vond die spulletjes niet meer mooi. Toch wilde het oude baasje niet dat de spulletjes zomaar op de grote afvalberg van Nederland zouden verdwijnen of een afschuwelijk lot te wachten stond in de crematoriumovens voor weggedane goederen. Het oude baasje wilde dat zijn of haar spulletjes opnieuw gebruikt werden, door andere mensen, want spulletjes zijn immers bedoeld om te gebruiken.

Nu hebben de clowns gehoord dat er in Hoog Catarijne, het centrum voor mensen met veel geld en zucht naar veel nieuwe dingen, een heuse winkel is voor gebruikte spullen. Het schijnt de weggeefwinkel te heten. En nog veel vreemder in deze geld-maatschappij, die winkel werkt zonder geld. Geen blinkende muntjes of ritselende papiertjes hoeven te worden ingeruild voor de spulletjes die je daar kunt krijgen. Spulletjes die iets extra’s hebben boven de andere spullen die je in Hoog Catarijne kunt krijgen; ze hebben namelijk een verhaal. En daarmee zijn ze meer waard dan alle dingetjes waarvoor je vreemd genoeg wel moet betalen.

De clowns willen de weggeefwinkel graag helpen om nieuwe baasjes te zoeken. Want zij zijn het beu dat er overal maar voor betaald moet worden en dat de trend is om meer en meer en meer geld uit te geven. En winkels je stimuleren om dit en dit en dit ook nog te kopen. Waarom moet je alles maar nieuw kopen, als er genoeg is wat je gratis kan krijgen, vragen zij zich af.

Tot grote schrik van de clowns willen machtige mensen de weggeefwinkel laten verdwijnen. De spullen en mensen willen zij op straat zetten. De rechter moet hierover uitspraak doen, wie er gelijk heeft, de grote machtige mensen of de vrijwilligers die in de winkel werken.

Maar wat zal er gebeuren als deze plek verdwijnt waar geld niet nodig is, waar je even kunt uitrusten van alle commercie, waar je gratis kunt internetten, waar je rustig een kopje koffie of thee kan drinken zonder weggestuurd te worden omdat je niks consumeert? De wereld heeft plekken zoals deze nodig, juist op een plek als Hoog Catarijne, om te laten zien dat het ook anders kan en misschien wel anders moet. De wereld is van iedereen en niet alleen van de mensen met geld en macht en winstmarges!

www.clolonel.nl

De weggeefwinkel bestaat al sinds 2003. Eerst zaten zij aan de Vredeburg in het gekraakte pand ‘de Dump’ en sinds 2005 aan het stationsplein 7. Corio, de eigenaar van het pand, wil de weggeefwinkel ontruimen en heeft daarom een bodemprocedure gestart. De rechter doet op 15 augustus uitspraak.

www.weggeefwinkelutrecht.nl- E-Mail: clolonel@linuxmail.org Website: http://www.clolonel.nl
 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
eerste clownts zijn in de frisse buitenlucht 
clown maka KIKA - 05.07.2007 21:51

Eigenlijk zou gisteren de weledele rechter zeggen of de weggeefwinkel op het stationsplein 7 wegmoet of niet. Maar zoals jullie lezertjes op indymedia al hebben kunnen lezen is die meneer of mevrouw zo aan het twijfelen dat de uitspraak is uitgesteld tot 15 augustus. Toch vonden wij clowns dit het goeie tijdstip om in HoogCatarijne de spulletjes van de weggeefwinkel in de uitverkoop te doen. Immers alle spulletjes zoeken een baasje en al die zielig eenzame spulletjes hunkeren naar aandacht.

Dus wij togen met z'n zessen met een heeeeeeele grote tas naar het winkelcentrum om daar papiertjes met tekst over onze goeie bedoelingen en allerlei gratis spullen weg te geven. Op koopavond zijn er immers heel veel mensen in Hoog Catarijne en die willen onze gratis spullen vast wel hebben.

Mensen waren inderdaad heel blij en verrast met ons iniatief. Verschillende spullen kregen een nieuw baasje en veel mensen waren geinteresseerd in onze papiertjes. Opeens werden we geconfronteerd met mensen in dezelfde kleren; ze hadden allebei een overhemd met streepjes aan en een grote V van verveling op hun borstzakje. Deze twee mannen waren ook erg blij ons te zien, want zo kwam er tenminste wat kleur in hun saaie dag. Ze vertelden ons verder het winkelcentrum in te trekken, zodat we nog meer mensen en spullen konden verblijden door hun elkaar te laten vinden. We trokken steeds meer bekijks en zelfs kwamen er een heleboel vrienden bij staan die ook dezelfde kleren aanhadden, maar dan blauw.

Eerst waren ze wat schuchter en durfden niet zo goed bij ons in de buurt te komen. Maar daarna vertelden ze ons dat we het best het winkelcentrum uit konden gaan. Buiten zijn immers nog veel meer mensen en die konden we allemaal verblijden met onze gratis spullen. We wilden eigenlijk rechtdoor lopen, maar ze adviseerden ons rechtsomkeerd te maken want de kant waar we naartoe wilden, was niet de kant van de meeste mensen op. Toen we dat deden raakte onze grote tas verstrikt om een paal heen per ongeluk en met heel veel trekken kwam hij nog steeds niet los. De aardige blauwe mannen wilden ons erg graag helpen en trokken de tas los, maar daarbij viel per ongeluk clown Elfie Tinkel om bovenop de tas en onder haar klapten een paar ballonnen. Alle mensen om ons heen schrokken wel van dit optreden, maar gelukkig snapten ze toch wel dat het eigenlijk ook wel heel grappig was. Onze nieuw gemaakte vrienden begeleiden ons naar de uitgang, omdat we niet meer zo goed wisten waar die was, maar halfverwege mochten we even uitrusten. We kregen mooie zilveren armbandjes om. Daarbij viel mijn tas op de grond, maar ik probeerde dat te zeggen tegen de blauwe mannetjes, maar die hoorden mij maar niet. En mijn portomonee zat er nog wel in. Bijna raakte ik in paniek maar gelukkig had ik toch genoeg vertrouwen dat onze blauwe vrienden er wel voor zouden zorgen.

Ondertussen mochten wij naar een feesje. We werden in een speciale disco bus geladen. Blij en in de feeststemming dansten we zo in de bus dat die van links naar rechts van links naar rechts meedanste. Daarna gingen we heel hard liedjes zingen. Ondertussen zoefden we over de weg, het was wel een beetje eng totdat we begrepen dat ze speciaal voor ons een achtbaan bus hadden gehaald. We reden een groot gebouw in en riepen om nog een ritje, maar dat kon helaas niet. Daarna werden we met z'n allen in een goed verlichte heel erg schone ruimte gezet. Dat was natuurlijk heel erg gezellig. Samen deden we spelletjes en keken naar de mensen die voorbij liepen.

Er was een vrouw die ons zo erg lief vond, dat ze de hele tijd bij ons in de buurt wilde blijven. Ze kon waarschijnlijk heel goed rappen, want ze had R A P T op haar schouder staan, maar ze was te verlegen om het voor ons te doen. We deden wat kunstjes voor haar. Zo deden ik en Minimo een gespiegelde radslag en dat werd beloond met veel applaus.
De spolitie haalde ons een voor een (en niet allemaal tegelijk) naar de gang waar ze ons hielpen ons te ontdoen van allerlei onhandige dingen, zoals veters waarover je kan struikelen en dingen in je zak die toch maar in de weg zitten. Daarna zagen we elkaar opnieuw maar dan in een hele kleine ruimte; ze wilden ons waarschijnlijk wat dichterbij elkaar brengen. Minimo had nog een ballon aan haar broek zitten en daarmee konden we leuk overgooien.

Maar de politie wist niet goed waar we nu het best tot ons recht kwamen met onze spelletjes, dus we werden weer teruggeplaatst in de grote ruimte. Toen werd er gevraagd of ik meekwam. In de gang zeiden dat het heel leuk was geweest, maar dat het feesje nu klaar was voor mij en dat ik maar naar huis moest gaan om eens lekker uit te slapen. Een clownsleven is immers zwaar. Maar ze zouden wel twee papiertjes opsturen naar mij met een blijk van waardering dat ik zo aardig was geweest. Dus toen ging ik maar. Ik was wel een beetje jaloers op mijn clownscollega's die nog langer mochten blijven, maar als je niet langer uitgenodigd bent is het natuurlijk onbeleefd om langer te blijven.

Ondertussen heb ik gehoord dat ook Elfie Tinkel en Minimo naar buiten zijn gekomen. De leukste clowntjes houden ze tot het laatst natuurlijk. Pukkie, tante Betje en Quatsj mogen nog wel meer feest vieren. Maar ik hoop wel dat ze het niet te laat maken, anders zijn ze morgen vast erg moe.

Nou, lieve lezertjes, dat was mijn verslagje van vandaag. Nu gaat dit clowntjes lekkere clownsdrankjes drinken. Mochten er nog meer clowntjes buiten komen, dan is het feesje waarschijnlijk echt afgelopen en natuurlijk zullen wij dit aan jullie laten weten.

Liefs,
Clown maka KIKA
skoeps eerste foto 
betrokkene - 05.07.2007 21:57

 http://www.skoeps.nl/index.php?module=Skoeps&func=show&id=15193
clowns met veel geweld opgepakt 
getuige - 05.07.2007 22:05

de clowns kwamen naar het winkelcentrum om flyers uit te delen en zo publiciteit te maken voor de weggeefwinkel, omdat die misschien wegmoet. ook hadden ze allerlei spullen om weg te geven aan de mensen. blijkbaar mag zelfs dat niet in onze 'recht'staat, dus werden ze allemaal gearresteerd. dat ging gepaard met veel geduw (clowns vielen om e.d.) en ook werden er armen omgedraaid. uiteindelijk zijn er nu 3 clowns vrij met een boete voor:
1. hinderlijk gedrag
2. het niet opvolgen van een ambtelijk bevel
het is belachelijk dat in een winkelcentrum als hoog catarijne (wat gewoon onder de openbare weg valt) een ludieke actie als deze al na een half uur beeindigd wordt. flyers uitdelen is niet verboden, alleen voor commerciele flyers moet men een vergunning aanvragen. dit is elke keer weer een probleem, en het moet nu maar eens ophouden dat beveiliging en politie vreedzame activisten lastig vallen alleen omdat ze geen zin hebben in acties; zelfs de wet ombuigen om mensen maar monddood te maken!

er zitten nu nog 3 clowns vast.
foto's 
getuige - 05.07.2007 22:37


Foto's clownactie en arrestatie
foto's 2 
getuige - 05.07.2007 22:382
vierde clown vrij! 
tante betje - 05.07.2007 22:53

Nadat mijn lieve clownvriendinnetjes weer naar buiten waren gegaan, moest ik samen met een ander meisje (die geen clowntje was en ik ook niet kende) wachten.
In de prive feestruimte naast mij zat mijn vriendje Pukkie. Hij had te veel blauwe vriendjes laten lachen, dus was zijn raampje afgeplakt met papier. Ik kon gelukkig door de muur heen verder met hem feestvieren!
Later mocht ik nog een keer mijn grote mensen naam geven, wat ik eerst niet wilde. Dat had ik maar gedaan, want zelfs clowns hebben verplichtingen.
Ik mocht iemand bellen en die kwam mij idefecatie ofzo brengen.
Het duurde nog best lang, maar toen mocht ik naar huis. Ze vonden me zo aardig dat ze een foto van me wilde maken dacht ik, want de blauwe vrind kwam met een fotocamera binnen. Ik ben een beetje verlegen, dus hoefde het niet.
Maar de camera was alleen voor pukkie, die net was gefotografeerd. Pukkie en Quatsj mogen zelfs blijven slapen, want zei willen hun grote mensen naam niet geven.

tante betje
hilarische clowns! 
sympatiserende omstander - 06.07.2007 00:23

Het was werkelijk hilarisch te zien hoe de clowns zich niet van de wijs lieten brengen door de in grote getale aanwezige politie, daar in Hoog Catharijne. En het was bizar te zien hoe geweldadig de politie optrad tegen deze uitermate vriendelijke clowns. Blijkbaar mag je in Hoog Catharijne alleen maar spullen kopen en niet weg geven zoals de clowns deden.
Voor wat ik heb meegekregen wisten de clowns op erg grappige wijze spullen uit de weggeefwinkel aan mensen te slijten die door HC liepen. Waar passerend publiek ook erg positief op reageerde. Zelfs een middenstander die de ludiekheid van de aktie kon waarderen. Totdat een paar bewakers opduiken, zich er perse mee willen bemoeien en vervolgens de hulp inroepen van de behoorlijk snel aanwezige politie. Op een vrij druk punt binnen HC besloot de politie in te grijpen op het erg vrolijke protest. Hoewel de clowns aanvankelijk rustig doorslenterde en voor weinig echte overlast zorgde, hield de politie hen op een vrij onhandig punt tegen. Respect voor de wijze waarop de clowns reageerden op de politierepressie. De politie begon met de geeikte vraag wie de leiding had, waarop alle clowns hun hand op staken. Daaropvolgend begonnen de ook te wijzen naar waterleidingen, stroomleidingen en andere leidingen die daar ergens liepen. Ook vroegen de clowns wie van de politie de leiding had. Daar kregen ze echter geen antwoord op. Vervolgens wilde de politie hun aandacht krijgen om ze iets mede te delen. Op subtiele wijze wisten de clowns hierbij het publiek actiever te betrekken waardoor deze ook bleven stil staan, en verontwaardigd waren over het politie optreden. Des te meer dank zij de ontwapende humor van de clowns. Op de reaktie van politie of ze even stil konden zijn, betrokken de clowns het publiek door hen te vragen om ook stil te zijn, omdat de politieman iets wilde vertellen. Dit werkte bij menig omstander op de lachspieren, en zelfs bij enkele agenten. De agent maakte duidelijk dat de clowns lastig waren en daarom weg moesten. Dit vertaalde de clowns naar het publiek dat de agenten hun (dus het publiek) lastig vond en daarom HC moesten verlaten. En zo volgden er nog meer van dit soort dialogen.
Het was schandalig te zien hoe geweldadig de politie de clowns vervolgens richting uitgang duwden, terwijl de clowns al bezig waren die kant op te gaan. Door het duwen van de politie leek het juist alleen maar langer te duren. Totdat de politie het blijkbaar genoeg vond en de clowns begon aan te houden. Dit tot nog grotere verontwaardiging van het publiek. Enkele omstanders wilden zich er mee bemoeien, maar dreigde ook aangehouden te worden. Massaal werden filmpjes en foto's gemaakt met mobieltjes en de bewaking maar vertellen dat dit niet mocht. En dat terwijl de regels van de openbare weg gelden, dus dan ook voor het filmen...
Nou ja, hoe dan ook, de politie Utrecht heeft zich opnieuw van zijn meest belachelijke kant laten zien. En Hoog Catharijne ook.....
Bedankt! 
Weggeefwinkel Utrecht - 06.07.2007 14:10

Lieve clowntjes,
bedankt voor deze mooie aktie! Jammer genoeg lijkt HC echt niet verder te kunnen kijken dan haar bankrekening lang is, maar wij gaan door voor een wereld zonder zinloos geld! Ik hoop dat de laatste twee arrestanten ook snel weer op vrije voeten zijn.

Als dank mogen jullie allemaal dinsdag en/of donderdag gratis spulletjes komen uitzoeken bij de Weggeefwinkel!

E-Mail: weggeefwinkel@pusii.nl
Website: http://www.weggeefwinkelutrecht.nl
 
Skoeps filmpje 
Skoeps - 06.07.2007 16:12

Filmpje:  http://www.skoeps.nl/index.php?module=Skoeps&func=show&id=15260
nog 1 clown vast 
arrestantengroep - 06.07.2007 16:31

Zojuist mochten wij Pukkie verwelkomen. Quatsj zit nog steeds vast, maar komt hopelijk vanavond ook vrij.
Beide zijn in vreemdelingendetentie geplaatst om achter hun identiteit te komen!!!!! Voor meer info hierover zie:  http://www.indymedia.nl/nl/2007/07/45918.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.