english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Nederlandse clowns in vreemdelingendetentie!
eerdere arrestant - 06.07.2007 16:29

Twee van de zes clowns die donderdag werden gearresteerd zaten vanochtend nog vast. Vandaag bereikte ons het bizarre bericht dat ze in vreemdelingendetentie waren geplaatst. En dit terwijl ze vloeiend Nederlands spreken...

Donderdag werden wij opgepakt in Hoog Catarijne omdat we hinderlijk zouden zijn en een ambtelijk bevel niet zouden opvolgen. Wij waren daar bezig met een ludieke actie die geen mens kwaad deed. (zie ook:  http://www.indymedia.nl/nl/2007/07/45885.shtml) Omdat 4 van ons een soort van ID bij ons hadden, werden wij de eerste dag vrijgelaten met de mededeling dat we twee boetes thuis konden verwachten. Twee clowns (Pukkie en Quatsj) moesten echter blijven omdat zij niks bij zich hadden en geen naam wilden geven.

Vandaag kregen we het schokkende bericht dat zij in vreemdelingendetentie zouden zijn geplaatst. Een van de clowns had ons gebeld met de vraag om zijn paspoort omdat hij gedreigd was met overgeplaatst te worden naar een detentiecentrum. Enkele uren later volgde de tweede. Op dit moment is de eerste vrijgelaten en is de verwachting dat de tweede vanavond nog zal volgen.

Het is natuurlijk belachelijk dat mensen in vreemdelingendetentie worden geplaatst enkel en alleen om hun naam te achterhalen. Dit is niet de eerste keer in Utrecht. Ook bij de fietsdemo van 5 mei jl. is dit gebeurd. In vreemdelingendetentie mag je pas geplaatst worden als er een vermoeden is dat je niet de Nederlandse identiteit bezit. Het strafrechtelijk onderzoek wordt eerst afgerond en daarna kom je onder de Vreemdelingenwet vast te zitten. Dit is veel heftiger dan 'gewoon' in verzekering gesteld te worden. Je rechten als arrestant worden een stuk minder, de fouillering wordt een stuk strenger, en zij mogen veel meer middelen aanwenden om je id te achterhalen. Vervolgens mogen ze je overplaatsen naar Vreemdelingendetentie waar je maandenlang (tot 1 jaar) mag worden vastgehouden in detentiecentra/bajesboten met een zeer sober beleid, hele slechte voorzieningen en weinig tot geen contact met de buitenwereld. Voor wie wil weten wat vreemdelingendetentie inhoudt, kijk vooral verder op Indymedia. Er is genoeg over te vinden en niet voor niets zijn er regelmatig acties tegen detentiecentra.

Dat deze mensen, wiens enige 'fout' het niet opgeven van hun naam was, die vloeiend nederlands spreken, in vreemdelingendetentie worden gezet is te bizar voor woorden. Is dit nieuw beleid? Gaan alle NNers dit proces tegemoet? Dit grof misbruik van bevoegdheid; ook wel detournement de pouvoir genoemd, is een schending van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur, genoemd in de algemene wet van bestuursrecht.

Het is nog steeds je recht als arrestant om niets te zeggen. Het is nog steeds je recht als arrestant anoniem te blijven. Ze kunnen je langer vasthouden, ze kunnen je vingerafdrukken en je foto nemen, ze kunnen hun straffen en boetes op je vingerafdrukken en foto zetten. Ze hebben middelen zat om hun repressie op je schouders te leggen. Dat ze nu de vreemdelingenwet zelfs gaan gebruiken tegen mensen die overduidelijk nederlands zijn is te triest voor woorden. Het is illegaal, het mag niet, het is een teken dat Nederland steeds meer een politiestaat is, waar niemand meer veilig is, waar niemand meer op de wet kan vertrouwen en zeker niet op de uitvoerders hiervan.

Er zal zeker een klachtenprocedure volgen, eventueel tot aan de Nationale Ombudsman. Maar dit is niet het enige wat we hieraan moeten doen. We moeten hier ruchtbaarheid aangeven via alle kanalen die we tot onze beschikking hebben, de pers, de politiek en dergelijke. Hierover moeten uitspraken gedaan worden, hiertegen moet geprotesteerd worden. Dit kan niet, dit mag niet, genoeg is genoeg!

 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Actie! 
N-N- - 06.07.2007 17:11

De overheid wilt dat er naar haar geluisterd wordt. Blindelings! met 100% vertrouwen en zonder vraagtekens te stellen bij wat zij doet.

De overheid maakt hierin geen onderscheid tussen demonstranten, kritische burgers, vluchtelingen, krakers, etc.
Zij passen niet in het boekje omdat zij niet passief aan de zijlijn staan en zich onderwerpen aan het kapitalistische - op uitbuiting van de meerderheid - gebaseerde systeem.

Vluchtelingen zijn mensen die hun eigen land ontvluchten, een betere toekomst willen weg van oorlog of weg van een land dat uitgebuit wordt door instanties als de wereldbank of het IMF. Weg naar bijvoorbeeld Nederland. Nederland die haar welvaart opgebouwd heeft over de ruggen van haar bevolking en over de ruggen van "de ander": kolonialisme en slavenhandel, imperialisme en uitbuiting. Nu noemen we het "ontwikkeling".
Dit belachelijke systeem blijft nog steeds in stand en van de grote verliezers komt en enkeling - als ze de tocht overleven - naar ons land hopend op een beter leven.
Maar hey! Dat wilt Nederland niet weten, dat mag de bevolking niet zien. Deze mensen zijn "illegaal" weg ermee! gecriminaliseerd, opgesloten en gedeporteerd!

Deze inhumane behandeling treft nu ook het lot van ID-weigeraar. Hij of zij werkt niet mee met de staat en is dus ook "de ander", gevaarlijk, onbetrouwbaar, of misschien zelfs illegaal. Want je hebt toch de plicht je ID bij te hebben, als je niets te verbergen hebt? Het kromme is dat de overheid nu juist ALLES te verbergen heeft. Zij wil haar vuile was liever binnenhouden. Daarom worden demonstranten meer en meer gecriminaliseerd en komen er steeds meer wapens tegen "de ander". Cameratoezicht, ID-plicht, oplsuiting, criminalisering, illegale ontruimingen, illegaal oppakken zonder reden, geweld, en dan nu in het rijtje:
vreemdelingendetentie!

De overheid snapt niet dat dit beleid alleen maar averechts werkt: steeds meer is duidelijk te zien hoe Nederland een politiestaat aan het worden is (of het eigenlijk altijd - maar meer verdekt - al "was").

Je hoeft maar te denken aan de discussie in de 2e kamer of er misschien toch geen gebiedsverbod opgelegd kan worden voor direrecht-activisten (ipv te kijken waar ze tegen strijden en wat er nu zo fout aan is - de mishandeling van dieren);
Er worden activisten in elkaar geslagen bij betogingen tegen deportatiecentea, buiten vastgehouden in de kou, geïntimideerd en steeds hardere straffen toebediend (in plaats van te kijken waartegen er gestreden wordt en iets te doen aan de inhumane behandeling van mensen - Niet illegalen, maar mede-Mensen)
Kraakpanden worden keer op keer tegen de wet ontruimt.
Etcetera Etcetera Etcetera...

Dit kunnen wij niet zomaar laten gebeuren!

We moeten dit moment oppakken als een moment om samen de strijd te voeren tegen dit systeem van criminalisering. Dit vraagt voor KEIHARDE actie!!!
Getuigenverslag van de Utrechtse Nazistaat 
de 1e vrijgelaten "illegaal.." - 06.07.2007 17:42

Vandaag heb ik de schrik van mijn leven gehad. Ik zat in de cel (das nog niet zo schokkend), en rond lunchtijd kwam de agent die het onderzoek tegen ons uitvoerde mij melden dat het strafrechtelijk onderzoek was afgerond. Maar, vertelde hij mij, "omdat we je identiteit nog niet hebben kunnen achterhalen, word je nu aan de vreemdelingenpolitie overgedragen." Ik schrok me natuurlijk rot. Vervolgends hoorde ik hoe hij dit zelfde aan mijn collega clown melde.
Toen wij daarna onze lunch geserveerd kregen kon ik even snel een paar woorden wisselen met mijn collega clown. Als "straf" daarvoor kreeg ik geen eten.
Niet veel later kwamen 2 rechecheurs van de vreemdelingenpolitie mij uit mijn cel halen. Ik werd mee genomen voor foto's en vingerafdrukken, en mij werd het volgende verteld:

"het strafrechtelijkonderzoek is nu afgerond. Daarom val je nu niet langer onder het strafrecht, maar onder de vreemdelingenwet. Als gevolg hiervan mag je niet langer anoniem blijven, je bent verplicht om mee te werken aan het vaststellen van je identiteit. En als wij vanavond om 7 uur je identiteit niet hebben kunnen vaststellen, dan word je overgeplaatst naar een detentie-centrum."

Ik kreeg eventjes de tijd om te bedenken wat ik wilde doen. Omdat ik niet veel zin had om naar Zeist of een andere detentie-hel overgebracht te worden, besloot ik de mij aangebode telefoon te gebruiken, om contact op te nemen met de arrestantengroep. Aan de AG heb ik mijn verhaal vertelt, en gevraagd of ze mijn paspoort langs konden komen brengen. Een paar uur later werd ik (met 2 gele papiertjes op zak) op straat gezet.

DIT IS WEER EEN BEWIJS VAN DE FASCISTISCHE POLITIESTAAT WAARIN WIJ LEVEN!!!!

Dit is niet de eerste keer dat dit in utrecht gebeurt, en ook in andere delen van het land word de vreemdelingenwet steeds vaker toegepast op activisten!! Het is puur fascistisch machtsmisbruik om activisten op deze manier te dwingen om hun anonimiteit op te geven!!!

DIT IS ILLEGAAL, in Nederland heb je het recht om anoniem te blijven!!!
MAAR DEZE BLAUWE NAZIS ZIJN NOG NIET VAN ONS AF!!! DIT GAAT NAAR DE NATIONALE OMBUDSMAN, DIT GAAT NAAR DE POLITIEK, DIT KOMT VOOR DE RECHTER!!! WIJ GAAN VECHTEN VOOR GERECHTIGHEID & ANONIMITEIT!!!
laatstse clowntje nog steeds vast 
AG - 06.07.2007 17:57

Het laatste clowntje zit nog vast (onder de vreemdelingenwet). Hij heeft contact met ons opgenomen en om zijn paspoort gevraagt.
Wij kunnen niet bij zijn paspoort komen op het moment. Het limiet van 7 uur naderd(zie vorige bericht). Ze hebben zijn naam een aantal pasjes waar zijn naam opstaat, maar ik vrees het ergste.....
Latere aanvullingen volgen.
Precedent 
michel - 06.07.2007 18:16

Dit "middel" wordt tegenwoordig wel vaker gebruikt door de overheid:  http://indymedia.nl/nl/2007/03/43054.shtml.
lawaai? 
WGW/AG - 06.07.2007 18:39

wie in is voor een Clown & ondiep combi-lawaaidemo, 21.00 stationsplein 7 (weggeefwinkel/puscii)?
Rondvraag commissie 
Pepijn Zwanenberg - 06.07.2007 20:51

Inderdaad wederom een buitensporige actie van de politie. Ongelofelijk. Gelukkig is iedereen nu vrij maar dat had nogal wat voeten in de aarde en heeft veels te lang geduurd. Wat een treurnis. Gaat waarschijnlijk een rondvraag worden van de SP en GroenLinks samen. Aanstaande week is namelijk nog een commissie bestuur en veiligheid.

Website: http://urbancowboy.hyves.nl/blog
 
lessons from history 
Martin - 06.07.2007 21:16

As Martin Luther King said, "at first they will ignore you, then they will laugh at you, then they will fight you, then you will win".
nog een lawaaidemo? 
NN - 06.07.2007 23:26

Ook ik heb van dichtbij moeten meemaken dat er tijdens verhoor is gedreigd met het overplaatsen naar vreemdelingen detentie, mocht de identiteit niet opgegeven worden. Ook hier betrof het een normale, hollandse staatsburger.
Uit verschillende bronnen heb ik nu vernomen dat dit norm begint worden. NORM! Het is een pressiemiddel dat zonder twijfel buiten de Nederlandse rechtsvorm zou moeten worden gehouden. Zoals al eerder gezegd, dit is een zaak waar groots tegen geprotesteerd zou moeten worden. Ik stel daarom ook voor om hier een groot punt van te maken. Komende week zal dit onderwerp besproken worden? Wij zouden daarom in grote getalen aanwezig moeten, zijn tijdens deze bespreking in Den Haag om onze ergenis, boosheid en onvrede te uiten. Er worden de laatste paar maanden al te veel precedenten gezet!
Doormiddel van een Lawaai? Spandoeken? Clowns? WHATEVER!
Dit is een van de punten waar de Nederlandse burger en politiek aan de noodrem _moet_ trekken. Wij accepteren dit niet!!! Nederland Politiestaat!

Geen identiteit! Geen vrijheid?!?
Geen woorden maar daden 
Autonoom en Boos - 07.07.2007 00:30

Geen woorden maar daden!
Tuurlijk moeten we ook vragen stellen over het hoe en waarom, maar dit kan alleen gepaard gaan met EISEN! Wij als burgers eisen dat de overheid zich aan haar eigen regels houd en niet de recten van mensen met de voeten treed.

Wij eisen hiervoor ene verklaring van de politiek, maar wij eisen meer. De overheid zou de burger moeten dienen. We leven in een democratie nietwaar? Maar niets is minder waar: burgers zijn keer op keer het slachtoffer van illegale handelingen. Handelingen die niet zouden mogen. Handelingen, waarvan de politiek zich niets aantrekt, dat weten we inmiddels.

Dus is er maar een optie over. Wie trekt zich hier wel wat van aan? Wie trekt er aan de rem. Wie luid de noodklok?
Verzet! NU!

Aanstaande dinsdag is er een commissie bestuur en veiligheid in Utrecht. Hier zullen dsn dus vragen gesteld worden door Groen Links en SP zo zegt Pepijn Zwanenberg. Het zou goed zijn hier naar toe te gaan, verstoren is misschien niet zo'n heel goed plan!
Wel zou het goed zijn hier te verzamelen en te eisen dat hier maar 1 juist besluit over genomen kan en gaat worden: nooit meer doen!
Laten we dan rustig de vergadering afwachten en kijken wat er uit gekomen is.
Neem je spandoeken mee, sleur iedereen mee die je maar vinden kan. Lawaai, clowns, kunst, muziek, etc.

Wij eisen dat de overheid zich aan haar eigen regels houd!
De overheid zal wel weer zeggen dat dit incidenten zijn, maar als bepaalde politiekorpsen keer op keer de fout ingaan moet er toch actie ondernomen worden.

De commissie Bestuur en Veiligheid wordt gehouden op dinsdag 10 juli 2007. Deze vergadering begint om 14.00 uur in de raadzaal.

De agenda van deze vergadering:
 http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=87109&GID=208139&commnr=15020

Toevallig is dat ook precies in deze vergadering het puntje over het buitenproporionele optreden van de politie en ME bij de fietsdemo in Utrecht besproken gaat worden:

Bespreekpunten

17. Recht op demonstreren
(Geen stukken bijgevoegd)
Ter bespreking opgevoerd door dhr. Ravesteijn (GroenLinks)
GroenLinks heeft samen met de SP in de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid van 8 mei jl. mondelinge vragen gesteld over het politieoptreden bij de fietsdemonstratie van 5 mei. De uitgebreide beantwoording van de Burgemeester nodigde uit tot discussie. Helaas kon dit debat – vanwege de vergaderingorde - tijdens die commissievergadering niet gevoerd worden.
GroenLinks wil derhalve dit punt agenderen voor de vergadering van de commissie Bestuur en Veiligheid van dinsdag 10 juli a.s. GroenLinks wil graag met de verantwoordelijkheid portefeuillehouder en de andere commissieleden het debat voeren op de volgende hoofdpunten:
Was het politieoptreden buitenproportioneel? Had escalatie door een andere benadering niet voorkomen kunnen worden?
Is zorgvuldig omgegaan met de rechten van arrestanten?
Hoe zorgen we er in de toekomst voor dat het recht op demonstreren in onze stad gewaarborgd is en dat het politieoptreden er op gericht is om deze demonstraties in goede banen te leiden en escalatie te voorkomen. Welke afspraken zijn daarvoor nodig met de verantwoordelijke organisaties van deze demonstraties?Dus misschien met deze 2 punten die daar spelen (fietsdemo+vreemdelingendetentie) maar eerst even zelf een vergadering beleggen. Maandag bijvoorbeeld in de weggeefwinkel?
Filmpje 
nn - 07.07.2007 02:42

Filmpje:

 http://zonow.com/1
Ruchtbaarheid 
jungle rock - 08.07.2007 16:12

Ik heb dit verhaal een dagje lopen hypen op Nujij.nl (zie link).

En een email gestuurd aan De Wit, woordvoerder justitie van de SP:

Vraag over inzetten vreemdelingenbewaring als dwangmiddel bij Nederlanders

Geachte heer de Wit/Beste Jan,

Sorry dat ik je stoor tijdens je vakantie. Ben jij ervan op de hoogte dat het voorkomt dat Nederlandse activisten in vreemdelingendetentie worden genomen wanneer ze zich niet willen/kunnen legitimeren?

Vandaag vond ik het volgende bericht op Indymedia, over de arrestatie van 6 clowns die een ludieke actie uitvoerden in Utrecht:

 http://indymedia.nl/nl/2007/07/45918.shtml

Het volgende viel me op:
"Vandaag kregen we het schokkende bericht dat zij in vreemdelingendetentie zouden zijn geplaatst. Een van de clowns had ons gebeld met de vraag om zijn paspoort omdat hij gedreigd was met overgeplaatst te worden naar een detentiecentrum. Enkele uren later volgde de tweede. Op dit moment is de eerste vrijgelaten en is de verwachting dat de tweede vanavond nog zal volgen.

Het is natuurlijk belachelijk dat mensen in vreemdelingendetentie worden geplaatst enkel en alleen om hun naam te achterhalen. Dit is niet de eerste keer in Utrecht. Ook bij de fietsdemo van 5 mei jl. is dit gebeurd. In vreemdelingendetentie mag je pas geplaatst worden als er een vermoeden is dat je niet de Nederlandse identiteit bezit. Het strafrechtelijk onderzoek wordt eerst afgerond en daarna kom je onder de Vreemdelingenwet vast te zitten. "

Zie voor voor meer informatie de rest van het bericht op indymedia.

Hier een ander voorbeeld waar dit gebeurd zou zijn:
 http://indymedia.nl/nl/2007/03/43054.shtml
Hier zou een aktievoerder 2 1/2 week zijn vastgehouden in vreemdelingendetentie.

Zelf heb ik onderstaand bericht geplaatst op de site Nujij.nl:
 http://www.nujij.nl/politie-utrecht-arresteert-6-st...
Op deze site zal ik ook deze email plaatsen en het antwoord dat ik krijg op deze mail.

Zelf zit ik met de volgende vragen;

1 ben jij op de hoogte van dit gebruik om nederlandse aktievoerders die zich niet willen legitimeren in vreemdelingendetentie te plaatsen ?
2 Kun jij mij het standpunt van de SP m.b.t. dit onderwerp laten weten?
3 Is de minister op de hoogte?
4 Is deze maatregel niet buiten-proportioneel? (mede gezien het 1e voorbeeld met die 6 clowns, bekijk ook het filmpje)
5 Is dit geen oneigenlijk gebruik van IND capaciteit?

Gaarne antwoord/uitleg,

Vriendelijk bedankt, en met vriendelijke groeten,

Mijn echte naam.

Hieronder het antwoord:

Geachte heer xxxxxxxxx,

Nee, ik wist dit niet.

Het lijkt mij oneigenlijk gebruik van de vreemdelingenbewaring.

Of de minister dat weet weet ik niet.

Maar ik lees dat men een klacht indient bij de politie en naar de Nationale Ombudsman gaat.

Dat lijkt mij de aangewezen weg.

Met vriendelijke groeten,

Jan de Wit

Tweede-Kamerlid voor de SP

Website: http://www.nujij.nl/politie-utrecht-arresteert-6-staatsgevaarlijke-clowns.530045.lynkx
 
Antwoord van kamerlid 
MV - 11.07.2007 21:48

Ik had de hele SP gemaild ( info@sp.nl), en kreeg zowaar antwoord van tweede-kamerlid Van NiSPen: SP-fractiemedewerker Justitie en Asielzaken.
Ik sta verder geheel buiten de wereld van actievoerders, maar het verbaasde me wel dusdanig dat ik er een bericht aan gewijd had. Succes met vaker uitdelen op Hoog Catharijne! Ik vind de weggeefwinkels een geweldig initiatief!

Dit is het antwoord van kamerlid Van NiSPen:

Dat is inderdaad een vreemd bericht. Iemand zomaar in vreemdelingenbewaring opsluiten is niet toegestaan, alleen wanneer er daadwerkelijk zicht is op uitzetting van de niet legaal in Nederland verblijvende vreemdeling. Iemand vast houden die zijn identiteit weigert vrij te geven is volgens mij wel toegestaan, maar niet op basis van de vreemdelingenwet.Ik vind het dus ook een vreemd bericht, daar zullen we zeker scherp op blijven. Dank voor het feit dat u ons geschreven heeft.

met vriendelijke groet,
Michiel van niSPen
SP-fractiemedewerker Justitie en Asielzaken

Up 
deet - 12.07.2007 14:38

Zijn er nog updates aangaande de raadsvergadering Bestuur en Veiligheid van 10 juli jongstleden?

Ik ben benieuwd! Of is niemand er naar toe geweest?

Vast wel een GroenLinkser ofzo....iemand die nog wel gelooft in de parlementaire democratie...
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.