Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
amen broeder 
jaap - 14.07.2007 09:52

Ik ben het met je eens, meer mensen vernietigen meer natuur. Zonder nou meteen iedereen dood te wensen is het wel goed als de groei gestuit wordt.

Europa gaat in principe de goede kant op (bevolkingsgroei is negatief) maar dan zeuren ze weer over vergrijzing, en economie (maar ondertussen 50 plussers niet willen aannemen voor een job). Wel, in China is er met succes een halt aan de groei toegeroepen dus ook in de tweede of derde wereld is dit mogelijk.
(verplicht) 
Chris - 13.07.2007 22:32

We zitten inderdaad tegen de limiet aan.
Wat trouwens al geroepen wordt sinds Plato (kan even geen referentie vinden, ging over verlies landbouwgronden door erosie)- of al eerder want daarvoor schreven we het niet op.

Maar het zit mensen wel erg ingebakken om zich voort te planten. Is het niet omdat je vanzelf kindjes krijgt, dan wel omdat je van je religie moet, dat je bang bent dat een ander volk blijft doorbroeden en je vind dat jouw menstype beter is (geloof, kleur, intelligentie).

Wat kan je daar aan doen?

Lichtpuntje: we groeien procentueel veel minder sterk dan vroegah..

Misschien is de  http://www.tienmiljoen.nl/ club wat voor je.
Hoop dat socialistische revolutie snel komt 
Jan-Pieter Everaerts - 13.07.2007 20:07

"Het is noodzakelijk voor het voortbestaan van mens en dier dat het kapitalisme omver wordt geworpen!"

Zeer juist. Maar hoe gaan we daar ooit in slagen ? Als je ziet hoe ex-communistisch China nu de superkapitalistische toer op gaat. Als je ziet hoe ook India het consumptiepatroon van het Westen massaal wil navolgen. En in België en Frankrijk heeft de bevolking recent onbehoorlijk rechts gestemd...

En er zijn meer milieuproblemen dan alleen het klimaat hé (als dat er al één is; zie de "ontkenningsdocumentaire The Great Global Warming Swindle, deze week op Ned 3 uitgezonden).

Denk aan de luchtverontreiniging. In België sterven jaarlijks zo'n 13.000 mensen door de vuile lucht. Hoeveel in Nederland ?

Denk aan al de diersoorten die aan het uitsterven zijn door dat de mens hen geen ruimte laat.

Vandaar onze vraag: is het geen én én verhaal: én het kapitalisme proberen te vervangen maar ook én onszelf een beetje intomen ?

Uit de manier waarop zowel hier als op de Belgische Indy- en CAP-websites gereageerd wordt (met persoonlijke aanvallen en al) merk ik dat radikaal links zich van het bevolkingsprobleem nog totaal niet bewust is.

Nochtans zijn het de armen en de mensen in de vervuilde grootsteden (waartoe ondergetekende twee keer behoort) die er het meest onder lijden.

Ik hoop dat jullie socialistische revolutie snel zal slagen. Ik ben er nu 48. Haast je dus maar een beetje voor kanker of hart-en vaat-ziekten ook bij mij toeslaan.

gebelgde groeten,

Jan-Pieter Everaerts (DIOGENE(S))
 mediadoc.diva@skynet.Be

Fris 
NN - 14.07.2007 08:47

De Club van Tien Miljoen is niet fris, zie  http://www.gebladerte.nl/10828f50.htm
simpel 
gi - 13.07.2007 12:54

Er zijn teveel rijke mensen, die veroorzaken de problemen, zo moeilijk is dat toch niet om te zien?


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.