english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Wat blijft naïef Links zoeken bij de rechts-radicale Ron Pau
Johan.13 - 18.07.2007 07:05









Een inleidende verkenning van de vraag wat zoekt, een deel van de, West-Europese spraakmakende anti-globalisten nou (in vredesnaam) bij een Amerikaanse Republikeinse en nota bene rechts-radicale Presidentskandidaat als dr. Ron Paul.?.Anders gezegd hoe komen zichzelf progressief en links achten de Europese activisten nou terecht in het vaar water van de ultra nationalistische en rechts conservatieve John Birch Society?








Toen ik met mijn serie kritische Internet artikelen en reacties over dr. Ron Paul begon; ging ik er in eerste instantie vanuit dat de Nederlandse en Vlaamse aanhang van Ron Paul grotendeels bestond uit een kleine verzameling veelal uiterst rechtse anarcho-liberalen rondom de Vrijspreker (zie:  http://www.vrijspreker.nl/vs/index.php? ). Zelf noemen deze nogal rechts-radicale anarcho-liberalen zich libertairen; dit overigens in directe navolging van Ron Paul en zijn "home" de Amerikaanse Libertarian Party .Natuurlijk wist ik dat sommige, op Internet actieve, anti-globalisten zich eveneens gingen solidariseren met Ron Paul en zijn politiek. Anti-globalisten overigens deels actief op websites als die van ""Zapruder", "Argusoog", Indymedia en dergelijke. Maar ik ging er van uit dat dit solidariseren voornamelijk voortkwam uit gebrek aan informatie over de zwarte schaduw zijden van dr. Ron Paul. Vandaar dat ik in mijn eerste artikel getiteld :"Ron Paul en de vrijheid om te creperen" sterk de nadruk heb gelegd op het gedocumenteerd bloot leggen van die ''Andere vooral anti-sociale kant van Ron Paul".

Echter op een enkele uitzondering na, te noemen is daarbij Nexus een vaste jounalist van Argusoog, bleven de overige reagerende anti-globalisten dr. Ron Paul onverkort als hun politiek leidsman verdedigen. Dit ondanks een toenemende feitelijke en direct controleerbare onderbouwing van de anti-sociale en rechts-radicale politieke visie van Ron Paul, zie "Vote Smart "algemeen: . http://www.vote-smart.org/index.htm
of Ron Paul specifiek:  http://www.vote-smart.org/voting_category.php?can_id=296 Zelfs zijn aanval op het karige minimum loon in de U.S.A.(afschaffing het liefst), het laten vallen en afwijzen van de twaalf miljoen ingeburgerde illegalen, de afwezigheid van Ron Paul bij de Gay and Lesbian rights , geen inzet voor de vrijheid van abortus maar dit overlaten aan de deelstaten;dit alles veranderde voor hun het beeld van hun goeroe niet. Ook niet informatie over Ron Paul's ondersteuning van de uit- kleding van zowel de sociale woningbouw als wel de Sociale "Dienst"'ondersteuning. Niets kon de ondersteuning voor Ron Paul door deze anti-globalisten aan het wankelen brengen .Ook dat Ron Paul geen enkele politieke ondersteuning voor een Ziekenfonds voor de armen en laag betaalden in de U.S.A vertoonde; ja dat hij dit streven zelfs actief tegen werkte, niets van ook deze informatie overtuigde deze "linkse" anti -globalisten. Nog even over dat helaas mislukte Ziekenfonds initiatief ; want dat zit mij wel hoog. De ongeveer 30% van de U.S.A. bevolking die ,nu compleet zonder ziektekosten verzekering zitten , moeten zich vaak bij pech in erbarmelijke omstandigheden maar zien te behelpen om überhaupt te kunnen overleven met hun gezinnen. Laat staan dat zij de mogelijkheden hebben om tot een behoorlijk gezondheid niveau terug te keren. Vandaar dat ik ook schreef dat de afhankelijke armen en laag betaalden in de U.S.A. van Ron Paul de ruimte hebben, om bij pech, in Vrijheid te creperen!

Daarnaast keert Ron Paul zich tegen een actief straf beleid tegen Amerikaanse militairen die in Irak de fout in gaan, zie:  http://www.vote-smart.org/issue_keyvote_detail.php?cs_id=V3393&can_id=296 (Klik vervolgens op "How Members Vote" en scroll dan naar State TX nr 14 Ronald E Paul). Daarbij keert hij zich overigens ook tegen het Internationaal Gerechtshof in Den Haag en wil zelfs de U.S.A direct uit de Verenigde Naties terugtrekken.

Dit hele rechts-radicale programma van dr Ron Paul geschiedt volledig in de lijn van de John Birch Society, volg daarvoor de link:  http://votesmart.org/issue_rating_category.php?can_id=BC031929&type=category&category=Conservative (zie ook de website van de John Birch Society zelf:  http://www.jbs.org/ ) . Onder tussen wordt dit rechts-radicale programma ook nog eens bij tijden gelardeerd met racistische en anti Semitische uitspraken (zie hierover de zeer recente link naar de New York Sun van 17 juli 2007)  http://www.latestpolitics.com/blog/2007/05/ron-pauls.html )

Opmerkelijk daarbij is dat het oorspronkelijk "Ron Paul"artikel in Wikipedia engels; welke ook een rubriek bevatte met een collage aan beschuldigingen over het racisme en anti-semitisme van dr Ron Paul ondertussen recentelijk teruggetrokken is, na heftige interne discussie en externe druk ( zie voor deze methoden van de aanhangers van Ron Paul ook de link naar: the Soap box and the Bucket ;  http://thesandb.wordpress.com/2007/06/24/internet-fascism-and-the-ss-of-ron-paul/

Hoe is het nou mogelijk dat sommige "linkse" anti-globalisten uit West-Europa dit allemaal slikken en die politicus hierachter blijven verdedigen? Laten we eens gaan kijken naar hun eigen woorden:

Citaten van onder meer:

Van Krombo uit B.O.M:“ik denk dat Ron Paul de beste hoop is voor een goede toekomst voor de Amerikanen, inclusief de armste Amerikanen.”

Van Spikey.. uit Indymedia:
“Het verschil tussen Ron Paul en Bush is dat Paul eerlijk is en Bush een oorlogsmisdadiger, corrupte crimineel en een landverrader is.
Het gaat m.i. veel te ver om Ron Paul als een extreem gevaar af te schilderen. Dat is op irrationele wijze een zwart-wit beeld schetsen van iets wat in werkelijkheid grijstinten zijn. Voor de rest van de wereld zou het een verademing zijn als een aantal van Paul's internationale plannen zouden worden doorgevoerd.
Het zou een werkelijke verandering kunnen brengen, waar realistische alternatieve kandidaten voor het presidentschap van de Democraten of Republiken nooit voor zouden zorgen. Zowel Clinton als Obama dansen naar de pijpen van de machtige lobbie-circuits in Washington. Ron Paul wil, als anti-establishment kandidaat, de macht van ondere andere het militaire industriële complex en oorlogslobbie-groepen zoals AIPAC juist breken. “

Van MM uit Indymedia:
“Ron Paul was zelf bij dat NESARA gedoe betrokken, maar de details over welk exact verband, heb ik niet. Ergo; toen ik hem op een forum tegenkwam, reageerde hij niet op mijn kritische vragen daarover. De lui rond Nel de Best van o.a. Niburu uit welke kringen ergens Yayabla vandaan lijkt te komen, noemen zichzelf "lichtwerkers" m.a.w. in de buurt van 'Illuminati'. Ook noemden ze zichzelf "White Knights"; een term die ook uit die Illuminati kringen komt, evenals uit Nazi-kringen (zoals o.a. Combat18). Verder zeiden ze zelf over een boel CIA contacten te beschikken. Minister Remkes is volgens ingewijden een kennis van de leider van Niburu. Ook Jan Peter Mante (lid Soka Gakkai "vredesorg") van o.a. de Mishima Cyber Command hoax; die samen met bovenvermelde verlichte kringen al het Fortuyn onderzoek naar zich toetrok, was eerder als agent-provocateur betrokken bij framing van patriot kringen, middels o.a. het plaatsen van een heel boekwerk aan de protocollen van Zion op zijn site. Conclusie: het stinkt aan alle kanten en lijkt sterk op framing van patriots en het originele NESARA idee. Ron Paul lijkt daarin integer, maar kennelijk is die framing op dergelijke staatsgevaarlijke personen gericht.”

Nog eens enkele citaten uit een reactie van Krombo in B.O.M.:
"Het maakt mij niet uit of Ron Paul nu links of rechts is. Hij is een constitutionalist. Een verdediger van de constitutie.
Hij heeft het recentelijk ook opgenomen voor enkele dissidenten. Die hij vergeleek met King en Gandi door het type aktie die ze gebruikten: burgerlijke ongehoorzaamheid. Het gaat om Ed and Elaine Brown.
de Browns: http://video.google.com/videosearch?q=Ed+and+Elaine+Brown
Om Ron Paul beter te begrijpen is deze docu ook aan te raden:  http://video.google.com/videosearch?q=From+Freedom

Het is mijn inschatting dat de VS richting politiestaat aan het gaan is en dat zal niet veranderen als een Hillary of Guiliani aan het roer komt.

Ik ben blij met free-market en conservatieve small-government pro-gun constitutionalist anti-corruption anti-fascist pro-freedom Ron Paul omdat hij de meer waarheid en eerlijkheid brengt in de discussies in de aanloop naar de verkiezingen. Deze man heeft geen doofpotten waar hij de deksel op moet houden. Hij kan vrijuit spreken. Als er nog zoeen man was met dezelfde eigenschappen die een sociale politiek voor zou staan en die niet diep verweven zou zijn met de corruptie en landverraad dan zou ik deze kandidaat ondersteunen.

Zowel links als rechts georienteerden in de V.S. vinden hem geweldig.
Links of rechts telt niet meer zo in toenemend grote groepen.
De strijd is: Corruptie, plundering, politiestaat, fascisme en landverraad (links of rechts)
versus
Eerlijkheid, waarheid, verantwoordelijk bestuur en vrijheid. (links of rechts)

" Wat kunnen we hieruit begrijpen/leren?

Allereerst nog even een "kleinigheid" ter verduidelijking; die "dissidenten" waar Krombo het in B.O.M over heeft zijn dus mensen die zich, evenals dr Ron Paul zelf , radicaal verzetten tegen elke vorm van inkomsten belasting en dat wordt dus ( de gotspe) zelfs met grote instemming vergeleken met het bijzondere optreden en levens inzet van mensen als Ghandi en Maarten Luther King.
Er is , mijn inziens, blijkbaar onder bepaalde groepen anti-globalisten een sterke behoefte is aan houvast, duidelijkheid , weten waar je aan toe bent. Kortom een overzichtelijke simpele,ongenuanceerde politieke boodschap met soortgelijke "oplossingen". Een bekend populistisch recept en wat dat betreft is dit niets nieuws. Daarnaast valt echter op de sterke hang naar complot/samenzwering theorieën; ook deze hang hebben dit type anti-globalisten met Ron Paul en ook de John Birch Society gemeen- zie link-.... Niccolò Machiavelli wist in zijn tijd ( zie bijvoorbeeld De Vorst) al heel wel wat een goed recept voor een samenzwering/complottheorie was. Ron Paul is , lijkt mij, een goede leerling.

Waarom spreek ik in dit verband voortdurend over anti-globalisten en niet over anders-globalisten.?

Het gaat deze mensen , in deze fase van hun leven denk ik dan, in de eerste plaats niet om een hervorming van de grote financieel-economische wereld orde. Maar het lijkt hun veel meer te gaan om de vernietiging van de bestaande orde; zodat op de puinhopen daarvan een prachtige toekomst voor de mensheid in verschiet is, een toekomst vol vrede, geluk en welzijn voor een ieder.
Opvallend is daarbij dat er tegelijkertijd een complete minachting aan de dag wordt gelegd voor het welbevinden van de individuele en concrete mens in de procesgang naar dat verschieten de ideaal voor de hele mensheid. Voorbeelden daarvan zijn er eigenlijk al genoeg de revue van dit artikel gepasseerd.
Hier onder alleen even een korte “reminder”:
Wie in Nederland weleens echt menselijk contact heeft gehad met een gezin van ingeburgerde illegalen, die nu onder ons generaal pardon vallen en daarbij hun kinderen in de ogen heeft gekeken; begrijpt iets van de huidige Amerikaanse discussie over de legalisatie van ingeburgerde illegale immigranten. Hij of zij kan dan iets verstaan van de intense pijn, verdriet en sociale ellende die nu in de U.S.A. zich miljoenen voudig voordoet, omdat door politici gestuwd door de Ultra Conservatieve Comités met Ron Paul en de John Birch Society voorop; recentelijk de grote immigratie legalisatie wet is geblokkeerd. Een wet nota bene nog ondersteund door een afkalvend deel van de Democraten, maar zelfs ook door Bush jr., die de twaalf miljoen ingeburgerde illegalen een tweede levenskans had geboden.
Wat is de reactie van onze humane anti- globalisten; ach dat is een kwestie van binnenlandse politiek. Ver van onze bed show dus. Nog kort een paar andere voorbeelden; de verhoging van het karige federale minimumloon Ron Paul niet alleen tegen; hij wil zelfs het hele minimumloon afschaffen.
Gezondheidszorg, ach ik houdt er hiermee. op. Het plaatje is wel duidelijk zo langzamerhand.

Nog even aan het slot nog een verwijzing ( helaas zonder Hyperlink het betreffende artikel staat namelijk niet op internet) naar een uitstekend artikel over anarchisme van Rob Hartmans in de Groene Amsterdammer van deze en de vorige week (dubbele nummer) Hartmans artikel draagt de titel : "Eén isme . twee werelden". Enkele citaten hieruit:: "Bakoenin mocht dan de mond vol hebben van de mensheid,tegenover het lot van individuele mensen spreidde hij een cynische onverschilligheid ten toon. Met het hoofd vol bloedrode abstracties had hij geen oog en tijd voor de concrete medemensen".Bakoenin "Het nieuwe in de geschiedenis van de mensheid kan alleen ontstaan door volkomen vernietiging van het oude" Vergelijk dat eens met deze anti-globalisten én Kropotkin: "Hij ziet de noodzakelijke vernieuwing in de geschiedenis van de mensheid veel meer als een natuurlijk proces. Een proces met daarin de logische mobilisatie van positieve krachten en "wederkerige hulp".

Ter afsluiting nog een link naar mijn uitgebreide en bij gewerkte artikel over Ron Paul in Ya yaBla getiteld:  http://www.yayabla.nl/nieuws.asp?article=13066“Verzwegen en geblokkeerd; Ron Paul en de Vrijheid om te creperen”In YayaBla geplaatst onder de categorie “Buitenland”.Onder dit uitgebreid gedocumenteerde artikel treft U verder 8 reacties aan . Waaronder ook nog een nadere toelichtende reactie van vandaag van mijn eigen hand.

Hierbij wens ik een ieder een goede zomer toe.

Johan.13

WebSite:  http://www.yayabla.nl
Bron: eigen artikel / diverse nieuws bronnen

De redactie is niet verantwoordelijk voor geplaatste artikelen. Mocht zij daartoe aanleiding zien, dan is zij op elk moment gerechtigd artikelen aan te passen of te verwijderen zonder tussenkomst van de auteur. Mocht -onbedoeld- twijfel bestaan over het auteursrecht op gegevens of afbeeldingen op deze site neem dan contact op met , de redactie
Meer artikelen in de categorie: Politiek
Gerelateerde artikelen: anti-globalisten Ron Paul rechts-radicaal en Links
Overige acties

Website: http://WebSite: http://www.yayabla.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme globalisering

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
ron wie? 
nn - 18.07.2007 11:00

Je spreekt over "de Nederlandse en Vlaamse aanhang van Ron Paul".
Ik durf te wedden dat in Nederland nog geen anderhalve man en een paardekop van dit figuur heeft gehoord, laat staan dat deze man enige serieuze aanhnag zou hebben. En ook niet in de VS; de man is republikein uit Texas en dat zijn over het algemeen geen geliefde types bij links aldaar. Ik denk dat je je druk maakt om niks.
(extreem-)rechts(/links) & Ron Paul 
MM - 19.07.2007 02:32

Binnen (extreem-)rechts Nederland zullen er weinig medestanders te vinden zijn. Behalve dat deel dat niet tot Wilders en andere pro-Zionistisch Israël & de "onvermijdbare clash der beschavingen" ideologische groepen behoort: zoals LPF, Forza!, GeenStijl manipulanten cq agenten, enzovoorts.

Veelal komt dan weer aan de linkerkant uit enigzins vergelijkbare hoek enigzins dezelfde kritiek als aan de rechterkant. Maar het oproepen tot het uitmoorden van Hamas op de Gaza-strook door o.a. Elseviers en Wilders aanhang, blijft natuurlijk onbeantwoord door dergelijke groeperingen. Liever houdt men zich bezig met het 'gevaar' Ron Paul.

Men vergeet daarbij dat Ron Paul nooit president zal worden. Diverse machthebbende groepen zetten alles op alles om dat te voorkomen (en dat maakt elementen binnen zowel links als rechts 'activisme' verdacht die daaraan in sterke mate meedoen). Verder ontbreek het Ron Paul relatief aan geld voor zijn campagne. Maar mocht Ron Paul ooit wonderwel weten in te groeien tegen al die krachten, dan wordt hij gewoon afgeschoten o.i.d.

Ondertussen verzwakt hij de Republiekijnse partij c.q. de NeoCons en Zionisten daarin, waardoor de kansen van de Democraten toenemen. So what you want more, of is dat niet de bedoeling?
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.