Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
explosief 
ex-dwarser - 18.07.2007 16:22

Wat een complete onzin. Heeft de politie weer een aanleiding om alle (ex)dwarsers te gaan na trekken, hun huis te doorzoeken, vingerafdrukken te nemen etcetera. Niet dat ik verwacht dat het iets oplevert (net zomin als bij Tega) maar het feit dat het bestuur kennelijk een flutterige nepbom (kalium???) deze aandacht waard en de politie op deze manier in de kaart speelt vind ik zeer kwalijk. Geef maar alvast de lijst met (ex)leden an de politie Joeri, doe de harde schijven er ook maar bij. Gaat het zo mee of zal ik er een tasje om doen?
Schande dat dwars zijn achterban op deze manier in een kwaad daglicht stelt. Opheffen die klup!
dwars is dom bezig 
ex-dwarser - 19.07.2007 23:28

Lange tijd was ik lid van de psjg (pacifistisch socialistische jongerengroepen).

Tijdens een congres zat ik bij het clubje dat geen samenwerking wilde met ppr/cpn/evp jongeren omdat we bang waren dat we dan een parlementaristisch clubje zouden worden, ingepalmd door Groen Links dat haar buitenparlementaire axies vaarwel zegt.

Dit is helaas bewaarheid.
In het begin was dwars nogwel redelijk linx radikaal. Maar nu is het een club die zelfs de smeris belt als men een "bom" op zolder vind.
De rid en smeris kan nu lekker hun gang gaan. Hebben jullie de adressenbestanden wel al netjes afgeleverd ?

Het klopt inderdaad niet dat dwars vernieling tegen materiaal afwijst.
In mijn tijd werden de axies van rara en onkruit etc door dwars altijd toegejuigd.

Waar is die gouwe ouwe psp van fred van der spek gebleven?



Niet vanaf de oprichting 
Tja - 19.07.2007 13:19

"DWARS heeft al sinds het begin van haar oprichting geweld tegen mensen en objecten altijd ten zeerste afgekeurd."

Technisch is deze formulering wellicht juist, maar ik meen me toch te herinneren dat de directe voorganger van DWARS (de PSPjg) het veroorzaken van materiele schade niet bepaald in alle omstandigheden afkeurde. Dat wil zeggen er toe opriep. Er is zelfs ruzie geschopt met de moederpartij PSP omwille van een Doe Meer Saboteer poster (met daarop een omvergetrokken elektriciteitsmast als protest tegen kernenergie) die de PSP jongerengroepen in het PSP partijblad bevrijding hadden gedaan. De gewelddadige herkraak van kraakpand de Lucky Luyk in 1982 werd door de PSPjg ook verdedigd.

Lees voor de geweldsdiscussies it die tijd de oude edities van het PSPjg blad RamPSPoed nog mar eens terug...

Dus okee, DWARS is zeker nu een andere club dan de PSPjg 25 jaar geleden. Maar volgens mij heeft men zich nooit officieel gedistantieerd van haar anarcho voorganger.
Wat een onzin ! 
Jantje - 18.07.2007 12:43

Wie zou er nu belang bij hebben om een explosie in het pand te veroorzaken? Het is trouwens een gesloten ruimte waar je niet inkomt tenzij je lid bent van dwars zelf. De chemicalien zal dan ook wel van een (ex) medewerker van dwars zijn. Belachelijk trouwens dat dwars (nu allang geen buitenparlementaire axtiegroep of rebellengroep meer, maar keurig in het gareel lopend) meedoet met deze hetze van de overheid en mensen voor niets bang probeert te maken.
storm in glas water 
grenadine - 18.07.2007 12:44

Een opgeblazen verhaal: Naar verluidt was die koffer al een week geleden gevonden; waren alle spullen die er in zaten er al uitgehaald en bekeken. Toen is er maar besloten de politie te bellen omdat er kookwekkers en een buisje met (waarschijnlijk) kalium in zat. Zo explosief zal het wel niet geweest zijn.
Vooral een mooie manier voor de RID om eens lekker rond te neuzen daar.



> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.