english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Russische vlag onder de Noordpool, maar de VS claimt alles..
Henk Ruyssenaars - ex Scandinavië corresp. - 03.08.2007 12:13

De Canadese minister van Buitenlandse Zaken, Peter MacKay, zei in een commentaar 'dat dit de 15e eeuw niet meer is': "Je kunt niet overal ter wereld zomaar vlaggen planten en territorium opeisen.'' Maar waar was MacKay en zijn soortgenoten toen Bush voor de VS in Oktober vorig jaar het hele universum claimde?

WINSTGEVENDE EXPLORATIE DOOR HET SMELTEN VAN DE IJSKAP?

''Rusland claimt 'n groter stuk van 't poolgebied, met het argument dat de Arctische zeebodem en Siberië op dezelfde continentale plaat liggen.'' Dat meldde de gezagsgetrouwe NOS propaganda-TV gisteren.


door Henk Ruyssenaars - ex Scandinavië correspondent.

FPF - 3 Augustus 2007 - De twee mini-onderzeeërs die gisteren de Russische vlag op de Arctische zeebodem hebben geplant dragen newspeak-namen als Mir (Vrede) nr. 1 en 2, en het Russische staats-bureau Itar/Tass wist het gistermiddag om 13.36 uur Moskou tijd te melden: Russische wetenschappers en politici hebben tijdens hun expeditie naar het zeebed van de Noordpool op rond 3.200 meter diepte een exemplaar van de Russische vlag op de zeebodem geplant. Rusland claimt via 'deze publicity stunt' - zoals de oorlogshetzende New York Times* het vandaag noemt - 'n gebied dat de halve Noordpool beslaat en zoals gebruikelijk alle daar aanwezige bodemschatten. Zoals olie, aardgas en alle mineralen.

Maar het was natuurlijk even machtswaanzinnig en profijtbelust in dit groeiende 'globale landje-pik' - de toenemende terreur acties, de illegale oorlogen en de bewapeningswedloop tussen de VS, Rusland en de rest van de globale concurrentie, dat in de Verenigde Staten 'president' George Bush voor rekening van de 'multinational's bussiness' vorig jaar Oktober officieel een acte ondertekende en het hele universum claimde. Alle miljarden hemellichamen, de immense melkwegen, de gigantische sterrengordels, noem maar op: alle zonnestelsels tot in het oneindige! Daar werd toen amper in de - ook de Nederlandstalige - media iets over gezegd. Terwijl het toch eigenlijk te gek voor woorden is dat zo'n stelletje criminele oorlogswinners (OW'ers) zoiets überhaupt durft op te eisen. "En niemand mag meer in de ruimte komen als hij ons - en daarmee onze belangen - vijandig gezind is." zei Bush nog toen hij de wet voor zijn baasjes ondertekende.*

DREIGEN EN DE CONCURRENTIE UITSCHAKELEN

Waarmee de VS/GB multinationals - met wat zij denken dat het 't 'recht van de sterkste' is - hoopten de concurrentie uit te hebben geschakeld. Maar, om te laten zien dat dit toch echt niet het geval was, schoten de Chinezen in Januari 2007 een eigen weersatelliet aan flarden: daarmee de VS eisen en beweringen ongedaan makend.* Van zowel het een als het ander is natuurlijk vrijwel niets in onze propaganda-media verschenen, terwijl het toch om ons hele universum ging!

Maar ja, de 'mensachtigen' - de humanoïden die behalve onze hele aarde ook het universum opeisen - die creaturen hebben ook alle grote media in handen. Plus de Judas-figuren die er nu rondlopen en die ooit beweerden 'journalist' te zijn. Nu zijn het laffe propagandisten die zich hebben verkocht.

Maar, het hele universum is dus door Bush en zijn voor winst moordende 'zakenmensen' geclaimd. Al die miljarden flonkerende sterren die we overal ter wereld bij helder weer kunnen zien en bewonderen zijn nu volgens Bush van hen. Miljarden sterren waarvan sommigen misschien bevolkt worden door wat wij 'denkende wezens' noemen. En die heeft Bush dus ook onder voogdij geplaatst, zonder ook maar iets of iemand - zoals gewoonlijk - te vragen.

De veelgehoorde uitlating: ''dat ze - als ze er al zijn, en dat lijkt logisch bij zoveel planeten die op onze aarde lijken - waarschijnlijk geen contact opnemen omdat ze helemaal niets meer met ons te maken willen hebben'' is heel begrijpelijk. Ze willen - als 'ze' het al in de gaten houden - waarschijnlijk helemaal niet meer in aanraking komen met 'aardewezens' die door een kleine groep knettergekke criminelen blijkbaar collectief en radioactief zelfmoord aan het plegen is. En dat alles om de woekerwinsten en de globale macht voor die mentaal gestoorde misdadige kliek... - [ http://tinyurl.com/y7ek7n]

In ieder geval zeiden de Russische expeditieleden, onder leiding van parlementariër Artur Chilingarov, dat die hele lap Noordpool-zeebodem ook al ''een natuurlijke verlenging is van het Russische continent, en op zeekaarten is aangegeven als de 'Lomonosov Ridge'." Dat beweert Rusland al sinds 2001, toen hun claim officieel bekend werd gemaakt, en die toen natuurlijk meteen door de andere roofmoordende multinationals naar het rijk der fabelen werd verwezen. Maar hun eigen claim op het universum, die neemt de VS/GB kliek dus wel serieus?

Iedereen vecht duidelijk - zonder ook maar enige rekening te houden met bevolkingen of wat vroeger 'fatsoen' was - voor de alleenheerschappij in hun 'wereld van de woekerwinsten'. De VS/GB junta met al z'n globale collaborateurs - zoals de NAVO en meer dan honderdduizend huurlingen uit collaborerende kolonieën - is momenteel het ergste, maar krijgt geduchte concurrentie van Rusland, China en India. De landen van de aberratie die 'Europese Unie' heet, zijn ook al heel lang werkzaam voor - en grotendeels gehersenspoeld door - de US/GB multinationals.

HET ENIGE DAT 'ZE' OPBOUWEN IS HAAT

Maar deze globale landje-pik-wedstrijd - zonder oorlogsverklaringen of zelfs maar enige vorm van oorlogsdreiging - wordt illegaal en mensonterend uitgevochten. En in Nederland zijn we ook nog via de hoogste belastingen ter wereld gedwongen er aan mee te betalen. We zijn dus volgens de letter der wet volledig medeschuldig gemaakt. Miljoenen volledig onschuldige mensen, zoals nu in Irak en Afghanistan, in Afrika en elders, worden weer met rotsmoezen vermoord, zoals: 'we brengen democratie' - of 'we bouwen op!' Het enige dat wordt opgebouwd zijn de woekerwinsten, maar ook de enorme en zeer begrijpelijke haat van de mensen tegen dit systeem, de globale afschuw van deze oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. Het is een monetaire machtswaanzin waar Nederland dus ook openlijk aan meedoet, en de Nederlanders moeten meebetalen. Of ze willen of niet.

De Russische president Vladimir Poetin belde overigens gisteren zélf de expeditieleden op, om ze persoonlijk te bedanken, en dat geeft aan hoe politiek en economisch belangrijk de Russische machthebbers het geheel vinden. En dat is wat Poetin ook bedoelde toen hij afgelopen 10 Februari in München in Duitsland in een heel belangrijke speech zei ''dat het zo niet verder kon.'' Dat Rusland ook sterk en groot genoeg is gebleken om een gedeelte van de buit - en vooral energiebronnen - te pakken.*

Enerzijds had Poetin trouwens groot gelijk in wat hij zei: "Het mag niet zo zijn dat er bij het vallen van de avond maar 1 heerser over deze wereld is. 1 centrum van de globale macht (de US/GB junta in Londen) waar men ons allemaal - en volledig wetteloos - nog steeds kan besturen. Poetin's speech in München en ook zijn latere uitlatingen zijn belangrijk in dit verband, en krijgen daarom vrijwel geen aandacht in de westerse propaganda pers.* De mensen worden overal met leugens vernaggeld waar ze bij staan, en natuurlijk ook in Nederland. Behalve op deze site dan...

AAN DE DRANK EN ERONDER

Indertijd in Scandinavië was het Denemarken dat voor rekening van de VS/GB multinationals het door hen gekolonialiseerde grootste eiland ter wereld, Groenland, voor de militaire VS Thule basis bestuurde en de bevolking zoals gebruikelijk bewust verloederde om ze aan de drank en eronder te krijgen. Dan plegen ze minder verzet en protesteren minder tegen de landroof en bijvoorbeeld 'n kernongeluk - 'Broken Arrow' wordt dat genoemd - zoals in 1968 toen een VS B-52 bommenwerper die vier kernbommen aan boord had op Groenland verongelukte. Natuurlijk kwamen er geen voor mensen schadelijke stoffen vrij, dat beweren en liegen ze altijd.*

Maar wij Scandinavië-correspondenten die het volgden wisten wel beter, en zagen ook de tonnen radioactief ijs en sneeuw die ondermeer in de baai van Baffin werden gekieperd. Daar blijft wel de kabeljauw en de rest van het zeegedierte nog zo'n vier-en-een-half miljard jaar stralen... En het is ongezond voor iedereen. In ieder geval waren het indertijd Noorwegen, Denemarken, Canada, Rusland en de Verenigde Staten die volgens internationale conventies 'recht' zeiden te hebben op een zeegebied tot tweehonderd nautische mijlen buiten hun landsgrenzen. Waarop prompt Denemarken voor de multinationale baasjes een expeditie er op uit stuurde die natuurlijk beweerde dat de zeebodem onder de Noordpool voor een groot stuk bij Groenland hoorde. En dat geldt als 'Deens grondgebied' beweerden ze. Kolonie of niet...

HET SMELTEN VAN DE IJSKAP

Waar het zoals altijd weer om gaat, is de te verwachten rijkdom en daaraan inherente macht door de geclaimde bodemschatten die volgens de geologen zowel olie als aardgas en mineralen omvatten. En door het smelten van de ijskap kan alles in de toekomst makkelijker te 'ontginnen' zijn hopen de multinationals. Krijgen we dus een soms een Amerikaanse ruimtepolitie* en Russisch/Amerikaanse Noordpool-bewakers ofzo? Moet daar soms - net zoals o.a. 26 duizend stuks kanonnenvoer naar Darfur - een z.g. 'NAVO vredesmacht' naartoe die alle multinationale winstbelangen voor de VS/GB groep moet behartigen? Het gaat deze smeerlappen uiteindelijk alleen maar om het geld en de macht. Daar hebben wij mensen niets mee te maken, vinden ze.

Want geloof maar niet dat ook maar ergens de gewone mensen er sociaal gezien ook maar iets op vooruit zullen gaan. De vossen denken de baas te kunnen spelen in het globale kippenhok, maar die permanente roofmoord kan ze nog 's behoorlijk opbreken. En de roofmoordenaars en hun media-trawanten in Nederland ook.

En de bodemvoorraden? Zoals ook indertijd - en vóór hij door de multinationals via de CIA werd vermoord - president Salvador Allende in Chile betreffende het koper zei: "De bodemschatten? Die zijn van natuurlijk ons. En moeten ten goede komen aan de bevoking."

Tegenwoordig eisen trouwens de mensen in steeds meer landen wraak.

En ook daar hebben ze groot gelijk in.


HENK RUYSSENAARS


-0-


REFERENTIES + 'LINKS': ONDERSTAANDE ITEMS BEVATTEN MEER LINKS NAAR DE 'SPACE' EN ZEEBODEM CLAIMS:

* U.S. 'SPACE FORCES' - A NEW MILITARY SERVICE Bush claims the whole universe signs again for the multinationals: 'US' now also means 'Usurping Space' - Url.:  http://beirut.indymedia.org/ar/2006/10/5758.shtml

* RUSSIA PLANTS FLAG: CLAIMS ARCTIC SEABED - Google info - Url.:  http://news.google.com/news?hl=en&ie=ISO-8859-1&um=1&tab=wn&q=Russia&btnG=Search+News

* CNN - ONE OF THE WORST US PROPAGANDA SEWERS: China shoots down satellite - Januari 19th 2007 - Url.:  http://www.cnn.com/2007/TECH/space/01/18/china.missile/index.html

* RUSSIAN PRESIDENT VLADIMIR PUTIN'S VERY IMPORTANT AND THUS IN THE WESTERN PROPAGANDA MEDIA NEGLECTED SPEECH TO THE WORLD MANAGERS GATHERED IN MUNICH - Url.:  http://tinyurl.com/3xf4gw

* DE NEDERLANDSE PROPAGANDA ZENDER 'NOS JOURNAAL' - RUSSISCHE VLAG OP ZEEBODEM NOORDPOOL - Url.:
www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/ 2007/8/2/020807_vlag_noordpool.html

* GREENLAND 'BROKEN ARROW' - involving 4 nuclear 'devices' from B-52 accident on US Thule base - Url.:  http://www.thuleforum.com/broken_arrow.htm

* THE US 'WAR OF TERRITORY' - by Henk Ruyssenaars - Ex Africa correspondent - Url.:  http://argentina.indymedia.org/news/2007/01/479537.php

* THE STATE OF OUR WORLD IN RELATED LINKS - Url.:  http://tinyurl.com/2ncumy

* EVERYBODY ANYWHERE ON EARTH WHO COLLABORATES AND SUPPORTS THOSE INHUMAN ACTIONS IS A WAR CRIMINAL.

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/jf8sl
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-




- E-Mail: fpf@chello.nl Website: http://tinyurl.com/gpr4j
 

Lees meer over: G8 globalisering media vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.