Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Eh? 
N - 16.08.2007 02:34

@ gup:
Ik heb helemaal niet gezegd dat vluchtelingen gratis opgevangen worden door Carex. Ze vragen ongeveer 90 euro per maand aan bewoners, of het nu geïllegaliseerden zijn of niet.
Ik werk zelf trouwens voor Vluchtelingen In De Knel, en die kunnen dat als ideëele stichting met een hoop donateurs ook niet gratis trouwens. Maar verdere discussie op de kraakmailinglist!
Ik wil graag van je horen waarom ze anti-vluchteling, pro-speculatie en pro-woningnood zouden zijn. Kom dan aub wel met argumenten ipv beweringen: ik weet niet alles en wil me best laten overtuigen maar dan moet ik er wel een reden voor hebben.
maar een ander punt... 
schurk - 21.08.2007 15:26

Blijft toch dat Antikraak structureel slecht is, en er geen reet tegen gebeurd vanuit de kraakscene.

Misschien vliegt er eens een steen door de ruiten als een ontruimd pand ge-antikraakt word, maar naast de 'professor zonnebloem'-axie is structureel nix gebeurd tegen deze woonrechtverkrachters ( :-) )

Dus dat er axie tegen gevoerd word, vind ik super!
Misschien een idee om voortaan de poster directer te richten tegen antikraak bedrijven, ipv. tegen degene die dit promoten.
Reactie Krakers Zuiderdiep 
Rita - 16.08.2007 23:54

Beste KEN-ML,

Een paar dagen geleden trof ik nog nat van de lijm een aantal posters aan op de woonwinkel. Gelukkig kon ik ze er zo aftrekken en heb ze maar op de muur geplakt. Hierbij verder een reactie op het verspreiden van de posters tegen antikraak, gericht tegen Rood, Dwars en de GSB.
Zou het niet beter zijn geweest om gewoon langs te zijn gekomen bij de woonwinkel ipv de stad volplakken met posters. Door juist de dialoog gaande te houden kan misschien tot een oplossing gekomen worden. Het zou niet verkeerd zijn als de KEN-ML ook eens wat verder kijkt dan te zeggen dat anti kraak per definitie slecht is.
En wat hebben de posters voor zin? Dat Rood, Dwars en de GSB de woonwinkel stoppen en er een kraakpand van maken waar ze de hele dag zitten te blowen en lopen te schreeuwen dat het allemaal zo slecht is, waardoor er concreet niks gebeurt. Dit lijkt me niet, de woonwinkel informeert over de mogelijkheden, daar hebben mensen die woonruimte zoeken wat aan. Misschien een idee voor KEN-ML om ook een pand te kraken en daar studenten in onder te brengen, daar schieten we ten minste iets mee op.

PS het is een misverstand dat wij mensen aanzetten tot anti kraakconstructies cq antikraakhuisvesting.
PS geachte KEN-ML kunnen jullie uitleggen waarom jullie zo tegen de krakers in het zuiderdiep zijn terwijl het lage der A pand tegenwoordig ook antikraak is?

Hartelijke groet,

Rita
plaats maar.... 
Koert - 15.08.2007 23:53

Hoi,

Ik heb niks te maken met de posters die er geplakt zijn. Maar ik sta er wel achter! Die lui van Rood/dwars/gsb zetten woningzoekenden/krakers doormiddel van antikraakcontracten, kraakwachtcontracten en gebruiksovereenkomsten in een totaal afhankelijke positie van huiseigenaren doormiddel van allerlij belachelijke tijdelijke constructies aan te gaan. in plaats van mensen voor te lichten over kraken en huurrechten/huurbeschrming en die zaken juist te versterken.

het KEN-ML verhaal is inderdaad wel vaag. Ik ken die geschiedenis van die klup ook wel. naast dat ze waanzinnig goede dingen hebben gedaan werd het toch een erg sektatisch groepje. en trouwens hoe subjektief is de geschiedenis en door wie is die geschreven.... maar dat voor dat.

Verder wordt er in de mail op de kraken maillijst en hier boven gezegd dat CAREX niet zo fout is en dat ze zelfs vluchtelingen opvangen. Ik daag je hier uit om buiten de uitholling van het huur- en kraakrecht om een positief verhaal te plaatsen over CAREX. of het nu om jongeren of studenten gaat of over vluchtelingen! post het maar....



JC 
JC - 16.08.2007 08:04

dat ken-ml is een grapje, jezus christus
carex 
gup - 18.08.2007 19:01

Carex geeft mensen een contract waarin ze oa geen garantie krijgen op vervangende huisvesting, waarin ze afstand doen van hun huisvrede (wat dus betekent dat de eigenaar en carex altijd binnen mogen wandelen), waarin ze beloven geen politieke of religieuze posters voor hun ramen te hangen en hiervoor moeten mensen dan nog geld betalen ook. Carex maakt geen onderscheid tussen geillegaliseerde mensen (die de SP overigens liever "humaan" het land uit wil zetten) en studenten, wat betekent dat vluchtelingen door carex nog rechtelozer gemaakt worden dan ze al zijn. Een gekraakt pand waar vluchtelingen woonden werd door carex opgeëist, waarna de opvanggroep 50 euro per maand ging betalen, in de veronderstelling dat dat beter zou zijn voor de situatie van het pand. Geld verdienen aan de ellende van vluchtelingen, mag toch wel anti-vluchteling genoemd worden?
Het normaliseren van precaire woonvormen, ofwel de afbraak van huurrechten, mag toch wel anti-huurrechten genoemd worden?
En dan, bedenk toch eens waarom carex geld verdient! Daardat huiseigenaren bang zijn dat hun pand gekraakt wordt. Door Carex kunnen ze lange tijd hun bezit in waarde laten groeien zonder een structurele bestemming aan hun pand te geven. Dit heet speculatie.
In een kapitalistische wereld heb je aan de ene kant kapitalisten, bijvoorbeeld de huizenbezitters, en aan de andere kant uitgebuite mensen, bijvoorbeeld de vluchtelingen. Nu kun je me veel vertellen, maar niet dat Carex aan de kant van de uitgebuite mensen staat. Ze profiteren immers van het kapitaal! Voor Rood geld dat ze deze duidelijke scheiding proberen te verhullen en het idee van een humaan kapitalisme verkopen.
Trap daar niet in, praat niet met ze, maar bestrijdt carex en de sociaal-democraten! Geen bazen, geen politici, mara zelfbestuur, dus anarchie.

Voor bijdrages voor de nieuw te verschijnen brochure "zwartboek Rood", graag mailen naar  gup83@yahoo.com





PVK methodes in Groningen 
Adri Hoogesteger - 16.08.2007 01:22

ondanks dat ik uit de scene ben gestap kan ik het na de verhalen die ik heb gehoord over deze faiare niet achterwege laten hierop te reageren.

Krakers die zelf zeer vergaande afspraken maken met eigenaren (lage der A) hebben met een knokploeg een pand gekraakt door Rood en Dwars met een knokploeg aangevallen wegens een vermeende pro-carex standpunten. Door hun knokploegoptreden zijn ze in mijn ogen niet beter dan Carex. Ja het is belachelijk dat Carex hun huren baseerd op commerciele huurprijzen waardoor de prijzen bijna gelijk zijn aan die van sociale huurwopningen. maar de pvk-methodes die nu toegepast worden door politieke krakers maken ze zichzelf compleet belachelijk. Zelf vergaande afspraken met eeigenaren maken en vervolgens ander veroordelen als zij dit doen.

Daarnaast zijn deze mensen de naam anarchist onwaardig, en misschien doen ze er zich goed aan de lijn van mede stadjer Eite H. te volgen die ook lid was van de KEN-ML. Dan zijn ze in ieder geval eerlijk.

Voor de vrijheid

en gup of moet ik meneer Boon zeggen, als je zo begaan was met asielzoekers had dat dan prioriteit gegeven aan awier ipv respect voor dieren. Kritiek is makelijk, opbouwend werken is moeilijk
Verduidelijking 
KEN-ML - 17.08.2007 13:35

Een korte mededeling aan ROOD/DWARS/GSB en aan Willem Bos: De feiten zoals wij ze op de poster vermelden zijn wel degelijk bij woordvoerders van de woonwinkel nagetrokken. Bovendien worden in de verklaring van Willem Bos geen van onze kritiekpunten weerlegd. Wij beweren enkel dat in de woonwinkel antikraak wonen bij Carex als een normale manier van wonen wordt besproken, iets wat vanuit een kraakpand nogal dubbel is. Nogmaals, Carex verdient aan leegstand en is geen legitieme partner in de strijd tegen woningnood.

De naam KEN-ML is niet gebruikt als eerbetoon aan deze voorlopers van de huidige SP, maar als een ludieke verwijzing naar hun verleden, niets meer niets minder. Maar in ieder geval bedankt voor de historische uitwijding over deze, inderdaad bedenkelijke club, die zou uitgroeien tot de Socialistische Partij met als jongeren afdeling ROOD.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.