english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Duitse staat op hol: vier mensen vast
globalinfo - 19.08.2007 15:07

In Duitsland zijn vier mensen opgepakt op beschuldiging van het vormen van een 'terroristische vereniging' (het beruchte artikel 129-a). Drie van hen zouden als protest tegen de oorlog in Afghanistan legerauto's hebben willen vernielen. De vierde is een linkse socioloog uit Berlijn.

De bewijsvoering tegen de laatste ontbreekt geheel en er loopt een campagne om vrijlating te eisen.


Sinds enige tijd worden er in verschillende Duitse steden dure auto's in de as gelegd. Sommige van die acties zijn eerder geclaimd door een groep die zich Militante Gruppe (MG) noemt. Vlak voor de G8-top nam de Duitse politie deze acties als aanleiding om een golf huiszoekingen te houden, waarbij later erkend werd dat er nauwelijks bewijs was dat de bezochte adressen met de acties verbond.

Op 31 juli werden in Berlijn en Leipzig weer een stel huizen doorzocht en vier mensen gearresteerd. Ze zijn aan het Bundesanwaltschaft in Karlsruhe voorgeleid en worden nog steeds vastgehouden. Drie van hen (Axel, Florian en Oliver) zouden volgens de politie een actie tegen voertuigen van het Duitse leger bij de firma Man in Brandenburg hebben willen uitvoeren, uit protest tegen hun inzet in Afghanistan. De vierde is de socioloog Andrej Holm. Deze zou ervan verdacht worden teksten van de MG geschreven te hebben. Als bewijs geldt het feit dat hij een keer een van de andere arrestanten ontmoet zou hebben, en zeer omstreden tekstvergelijkingen (zo gebruikt Andrej woorden als 'gentrification' en imperialsme die ook in de persverklaringen voorkomen). Ook zou het tegenwoordig al verdachte zijn als je mensen ontmoet zonder je gsm-telefoon bij je te hebben! In Andrej's arrestatiebevel werd bovendien vermeld dat hij betrokken was bij het organiseren van de protesten tegen de G8.

Vrienden en collega's van Andrej zijn een campagne gestart om zijn vrijlating - en ook die van de drie anderen - te eisen. Zie hier een twee open brieven daartoe:  http://einstellung.so36.net/de/pm/61. de brieven zijn door tal van wetenschappers ondertekend. Wie dat wil kan zich nog bij de ondertekenaars voegen.

De campagne richt zich in de eerste plaats op de vervolging van Andrej Holm. Maar ook de vrijlating van de andere drie wordt geëist. Want zelfs als de beschuldiging van de politie zou kloppen en waren de drie van plan om een aantal bij een bedrijf geparkeerde legerauto's aan te pakken, dan is dat uiteraard nog geen terrorisme!. Bovendien, zo verklaart de groep Interventionistische Linke ( http://soli.blogsport.de/2007/08/17/il-praktischer-antimilitarismus-ist-prinzipiell-eine-gute-sache/) 'is praktisch anti-militairisme een goede zaak'.

Er wordt gevraagd om internationale solidariteitsacties...

Overigens gaan de autobranden even vrolijk door, volgens de website Brennende Auto's ( http://www.brennende-autos.de ) die de stand in Berlijn bijhoudt. Net als tijdens de Wagensportliga-wedstrijd in de jaren '90 lijkt her erom te gaan zo duur mogelijke modellen in het vizier te krijgen. Op 12 augustus was dat voor het eerst (naast de aloude Renault Megane en een Porsche 911) een Hummer. Voor de leken onder ons: dat is een superSUV, oorspronkelijk ontworpen voor het Amerikaanse leger om ermee door woestijngebied te crossen. Hij schijnt een op vier te rijden.

Er zijn al meerdere solidariteitsacties en demonstraties geweest. Op 4 augustus was er een demonstratie van 400 mensen in Fulda - grotendeels afkomstig van de zomeruniversiteit van Attac aldaar en heeft een groep van 40 mensen zich onder de leus 'we zijn allen 129-a' bij de politie aangegeven. Op woensdag 22 augustus is er een demonstratie naar de gevangenis van Moabit in Berlijn. Op 15 september is een protestdag tegen politierepressie in Duitsland gepland:  http://de.indymedia.org/2007/08/191286.shtml

Zie verder: feature indymedia:  http://de.indymedia.org/2007/08/190206.shtml
Engelstalig feature indymedia.org:  http://indymedia.org/en/2007/08/890501.shtml
Website solidariteitscampagne:  http://einstellung.so36.net/
Solidariteitsblog:  http://soli.blogsport.de/
Open brief voor Andrej:  http://www.freeandrej.net.ms/


 

Lees meer over: militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
eerder bericht over deze kwestie 
linkje - 19.08.2007 23:09

 http://www.ravagedigitaal.org/2007nieuws/augustus/51/51.php
blog over 129-a 
gli - 20.08.2007 08:23

Er is ook nog een speciaal blog over/tegen artikel 129-a:  http://delete129a.blogsport.de/
huiszoeking ivm. G8-website in Bonn 
globalinfo - 22.08.2007 14:00

In Bonn is op 16 augustus een huiszoeking geweest bij de persoon die de website www.antiatombonn.de beheert. Zijn computer is in beslag genomen. De website is van de anti-atoomgroep uit Bonn, die een van de (124) organisaties is die onder de koepel Block G8 opgeroepen hebben tot de blokkade van de G8-top, afgelopen juni in Heiligendamm. Daarbij werd een oproep op de website gezet om deel te nemen aan de blokkade: "Bonn goes G8: Bewegen, blockieren, bleiben" waarvan de woorden grotendeels overeenkwamen met die van de officiele Block G8-oproep. Vervolgens organiseerde de groep onder meer een openbare oefening in het blokkeren.

De officiele aanleiding voor de huiszoeking is onderzoek naar de opsteller van de tekst, waarbij het met name zou gaan om de passage:

"Unser Ziel ist zu blockieren, d.h. wir werden Polizeiabsperrungen überwinden, sie wegdrücken, sie umgehen oder geschickt durch sie hindurchfließen. Wir lassen uns nicht stoppen, bleiben nicht stehen und steigen nicht auf mögliche Eskalationstrategien der Polizei ein.“

In de tekst wordt dus opgeroepen om vastberaden te werk te gaan en de blokkade door te zetten, ook als de politie dat probeert te verhinderen, maar je tegelijkertijd niet door de politie te laten provoceren. Volgens de Bonner Openbare Aanklager een aansporing tot het plegen van strafbare feiten, of in het Duits: Aufruf zu Straftaten en wel tot "Widerstand gegen Vollstreckungsbeamte etwa durch gewaltsames Wegdrücken."

De persoon die de ongewenste staats-intimiteiten in het ochtendgloren te verduren kreeg, is een proces tegen de huiszoeking gestart. ( http://de.indymedia.org/2007/08/191729.shtml)

Een van de vier op borgtocht vrij 
GI - 22.08.2007 17:37

Andrej is (voorlopig) weer vrij, na betalen van borgtocht. Het arrestatiebevel is overigens niet opgeheven en het OM kan hem elk moment weer (als ze bedenken dat er vluchtgevaar bestaat) op laten pakken. Ook is de Bundesanwaltschaft in beroep gegaan tegen zijn vrijlating, als dat fout uitpakt wordt hij dus weer vastgezet. De overige drie zittennog steeds vast, onder verzwarende omstandigheden in gevangenis Berlin Moabit.  http://de.indymedia.org/2007/08/191772.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.