Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Rawa standpunten. Praten met fundi's ? 
Robert - 04.09.2007 17:49

In de krant wordt o.a. gezegd dat er met alle relevante partijen (dus inclusief Noordelijke Alliantie en Taliban) gesproken moet worden om een oplossing te vinden zodat de wederopbouw kan beginnen/verder gaan. Ook wordt organisatie RAWA geciteerd. Op de website van RAWA komt toch een ander beeld van de toekomst van Afghanistan naar voren. RAWA wil bijvoorbeeld wel een internationale troepenmacht onder VN vlag zodat NA en Taliban ontwapent kunnen worden waarna er verkiezingen kunnen worden gehouden. zie hier  http://www.rawa.org/points.html en hier over de aard van de Taliban  http://www.rawa.org/diffrence.htm

Dat er andere belangen spelen dan alleen wederopbouw spreek ik niet tegen. Maar het lijkt me een beetje naief om te denken dat, wanneer buitenlandse troepen weg zijn, Taliban opeens wel scholen laat staan en dat vrouwen gelijk zijn aan mannen. Ook vreemd dat iemand als Bart Griffioen van de Internationaal Socialisten aan het woord kan komen. Recent was hij er toch maar wat trots op dat hij bij Hezbollah op de thee mocht komen (Van Bommel van SP kreeg zo'n zelfde warm gevoel bij Hamas). Blijkbaar heeft zo iemand niet door wat religieus fundamentalisme teweeg brengt. Jammer genoeg hebben veel Afghanen dat al tientallen jaren ondervonden en met de dood moeten bekopen. Religieus fundamentalisme laat zich niet afstoppen door een bloem in een geweersloop. Er moet er ook keihard gevochten worden.



Website: http://www.rawa.org
 
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.