english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Geen referendum over EU-verdrag? Deze oplichterij is schokke
Henk Ruyssenaars - Journalist - 25.09.2007 20:44

"Deze oplichterij is schokkend. Dit is een knip-en-plak-grondwet." - Het voorstel voor een z.g. 'nieuw EU-verdrag' is voor 96 procent hetzelfde als de ontwerptekst van de verworpen Europese grondwet.


FPF - 25 September 2007 - De tijd is 20.35 uur op Dinsdagavond en via de gemodereerde peiling van de Volkskrant over het al of niet houden van een volksstemming heeft ruim twee-en-een-half duizend mensen gestemd. Ruim zestig procent (60.7%) van al deze 2823 mensen zegt wél een referendum te willen hebben omdat ze begrijpen dat dit eigenlijk een grondwet is, geschreven door hen die er zelf beter van worden. En dat is niet de doorsnee-Nederlander die momenteel al de hoogste belastingen ter wereld betaalt in dit belastingparadijs voor de rijken.

In Nederland geldt een peiling overigens als 'representatief' als er 500 mensen of meer aan meedoen. En er komen er per minuut een paar bij. Dus zal het wel gauw afgelopen zijn met die Volkskrant peiling als de cijfers niet meer 'op te leuken' zijn. Te 'modereren' heet dat tegenwoordig. - Url.:  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article464378.ece/PvdA-fractie_wil_geen_referendum

Verwonderlijk is het niet indien men weet welk spel er wordt gespeeld, maar het feit dat de PvdA (SHELL) in tegenstelling tot eerdere beloftes géén steun - en daarmee geen meerderheid gaf in het door ons betaalde parlement - aan het houden van een volksstemming is overduidelijk. Wat de PvdA ook in het verkiezingsprogramma beloofde: het was voor de zoveelste keer gelogen en bedrogen: de mensen worden verschrikkelijk getild.

60% WIL WÉL EEN VOLKSSTEMMING

De z.g. Raad van State - die ook met belastinggeld wordt overbetaald - zou met 'advies' komen en deed dat vorige week. Die waren zoals te verwachten viel ook al tégen het geven van een stem aan de mensen die hen betalen, de mensen die nu de laatste restjes van hun rechten het raam uit zien vliegen. Ruim zestig procent wil dus wél een volksstemming, die wettelijk noodzakelijk is.

Toen zei dus de z.g Raad van State dat een referendum niet noodzakelijk zou zijn, omdat alle grondwettelijke elementen zoals een vlag en volkslied niet meer in het nieuwe 'wijzigingsverdrag' waren opgenomen. Dat is natuurlijk volledige kletskoek om de ware aard van het EU-beestje te verdoezelen. Maar, gebruik makend ervan, besloot de verraderlijke Balkenende met z'n collaborerende kabinet een nieuw referendum te annuleren. Zonder de mensen om wie het gaat ook maar iets te vragen.

DE 'RAAD VAN STATE' LIEGT

En dus ook de Raad van State liegt zoals gebruikelijk, want het voorstel voor een nieuw EU-verdrag is dus vrijwel hetzelfde als de ontwerptekst van de verworpen Europese grondwet. Het draait uit op het maken van één groot winstgevend (voor wie?) economisch machtsblok met lage lonen, hoge belastingen en zo min mogelijk sociale voorzieningen.

Een machtsblok van zichzelf betalend kanonnenvoer waar zelfs geen mandaten of oorlogsverklaringen meer nodig zijn om 'n groot gedeelte van de wereld nog verder in het verderf te storten. Voor rekening en de winst van anderen. Dat heeft niets meer met de belangen van de mensen of Nederland te maken.

De PvdA-fractie (SHELL) heeft zoals verwacht weer alle beloftes en principes overboord gegooid en wil dus geen referendum over wat zij ''het nieuwe Europese verdrag'' noemen. Dat dus nog meer fascisme en woeker wettelijk moet maken, en elk gram soevereiniteit wordt ingeleverd. Parlementariër Frans Timmermans, die ooit redelijk - en tegen de aanschaf van de Joint Strike Fighter (JSF) - was en die terecht 'een vliegende Betuwe-lijn noemde - diezelfde Frans heeft zich volledig verkocht. En zei al eerder ''te hopen op steun'' van de corrupte PvdA-fractie voor het ''EU-verdrag''. Maar SHELL en consorten wilden natuurlijk heus niet anders, en iets anders was danook niet te verwachten in Nederland.

BALKENENDE TORPEDEERT

Balkenende heeft voor zijn managers alles gedaan om het referendum te torpederen, en voor iedereen die de letter van de wet kent is het een volslagen raadsel hoe deze oorlogsmisdadiger en zijn mede-criminelen nog vrij kunnen rondlopen. Deze groep is misdadig bezig en moet absoluut en zo snel mogelijk gerechtelijk worden vervolgd en gestraft. Zodra dit mogelijk is en als ze misschien toch 'Bijltjesdag' overleven. [ http://tinyurl.com/2ol4sf]

Het met belastinggeld betaalde personeel dat ons ooit vertegenwoordigde in het z.g. 'kabinet' zette alle zeilen bij tegen 'n EU-referendum en zorgde zoals gebruikelijk voor schijndebatten en rook waarachter de roofmoordenaars konden verdwijnen.

Want het Algemene Nederlandse Propagandabureau (ANP) van de multinationals moest eerder uit Londen berichten dat: ''Het voorstel voor een nieuw EU-verdrag is 96 procent hetzelfde als de ontwerptekst van de verworpen Europese grondwet. Dat blijkt uit een eerste analyse van de wijzigingsvoorstellen die maandag is gepresenteerd, aldus de Britse denktank Open Europe dinsdag.

De regeringsleiders van de 27 EU-landen hadden de nieuwe tekst eind juni vastgesteld. ‘We hadden nooit verwacht dat ze simpelweg de tekst van de oude grondwet zouden terugbrengen. Ze lijken alleen de artikelen te hebben hernummerd’, zei directeur Neil O'Brien van Open Europe. ‘Deze oplichterij is schokkend. Dit is een knip-en-plak-grondwet.’

Wegens de gelijkenis vindt de Britse organisatie dat premier Gorden Brown van Groot-Brittannië een referendum moet houden over de tekst. - De Volkskrant - Gepubliceerd 12:53 24 juli 2007 - Url.:  http://tinyurl.com/28zwp5

'NIEUW EUROPEES VERDRAG' IS DUS VOOR 96% DEZELDE OPLICHTERIJ

Eerder wisten we dit te melden: Zelfs het industrie-informatiebedrijf ANP (Algemeen Nederlands Propagandabureau) moest vaststellen dat het zogenaamde 'EU-verdrag' - dezelfde zure wijn in een nieuwe zak - minstens voor 96 procent gelijk is aan de eerder valselijk gepresenteerde grondwet. [ ]

Wij zijn en blijven Nederlanders, Belgen, Engelsen, Duitsers, Fransen etc. en moeten nooit of te nimmer een 'EU superstaat' accepteren, één economisch machtsblok in hun vermeende ''Übermenschen Reich'' waarvan alleen de oorlogshetzers en hun media propagandisten zullen proberen te profiteren.

Maar, wat deze landsverraders en de zich prostituerende media-proleten ons ook voorliegen: geloof hun mooie woorden nooit, maar kijk naar wat ze doen. En wat ze al met Europa en de mensen hebben gedaan. Wie profiteert er? De doorsnee mensen niet: dat zijn meer en meer slaven geworden. En dat moet nu ook even worden vastgelegd? Zonder de mensen te horen?

Zover als ik kan het beoordelen - gebaseerd op levenslange ervaring, en op alle ellende die iedereen ook kan zien - hebben wij die woekeraars met hun onbeschofte zelfverrijking ten koste van ons mensen, en de door hen gevoerde slavernij absoluut niet nodig. Absoluut niet, nooit, en in tegendeel!

RUIM EEN MILJOEN ARMLASTIGEN IN HET 6E RIJKSTE LAND TER WERELD? 'RIJK' VOOR WIE?

Hoeveel gratis voedselbanken voor de ruim één miljoen armlastigen (cijfers van het CBS) in Nederland en alle werklozen moeten er nog komen? Op een kleine bevolking van 16.5 miljoen? Het moet toch overduidelijk zijn hoe die roofmoordenaars de kluit al heel lang belazeren?

In elk land moet er tégen deze verraders van de mensheid worden opgetreden en moeten ze wegens hun misdaden worden berecht door eerlijke rechters. Die zijn er heus nog wel, maar ze worden door de corporatieve media proleten doodgezwegen. Maar, ze zijn er nog steeds als we ze nodig gaan hebben.

Net zoals de gevangenissen voor die criminele kliek.

Dat is een hele troost.


Henk Ruyssenaars


Meer te lezen is er via Url.:  http://tinyurl.com/2lta4s

* ANP - PVDA-FRACTIE WIL GEEN REFERENDUM OVER EU-VERDRAG - De Volkskrant + GEMODEREERDE peiling over EU referendum - Url.:  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article464378.ece/PvdA-fractie_wil_geen_referendum

* WITHOUT A UN MANDATE, THE EU ILLEGALLY FIGHTS AND PAYS - Url.:  https://www.indymedia.org.uk/en/2005/06/314659.html

* EUROPEANS ABSOLUTELY DO NOT WANT AN EUROPEAN 'SUPERSTATE' FOR PROFIT AND POWER - Url.:  http://scotland.indymedia.org/newswire/display/3981/index.php

* THE STATE OF OUR WORLD IN RELATED LINKS - Url.:  http://tinyurl.com/2ncumy

* IT'S DANGEROUS TO BE RIGHT, WHEN YOUR GOVERNMENT IS WRONG. - VOLTAIRE

* "MINDS ARE LIKE PARACHUTES, THEY ONLY FUNCTION WHEN THEY ARE OPEN" - SIR JAMES DEWAR

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/2au2fj
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-



- E-Mail: fpf@chello.nl Website: http://tinyurl.com/2au2fj
 

Lees meer over: G8 globalisering vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.