english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Amsterdamse politie ziet spoken
Rene Danen - 02.11.2007 19:31

Recente uitlatingen van de Amsterdamse politie hebben in de Tweede Kamer geleid tot een hernieuwde oproep tot een verbod op kraken. In een kraakpand in de Kerkstraat in Amsterdam zou een "installatie" hebben gezeten die "op politiemensen terecht had kunnen komen". Maar journalisten en politici zouden er goed aan doen de uitlatingen van de Amsterdamse politie aan een nader onderzoek te onderwerpen. Wie even kritisch terugkijkt naar de uitlatingen van de Amsterdamse politie de afgelopen jaren heeft daar alle reden voor.

De Amsterdamse politiewoordvoerders kwamen de afgelopen jaren vaker met dit soort vage omschrijvingen. De bedoelde "installatie" was volgens de krakers in dit geval gewoon een steunbalk die het verkrotte dak van het kraakpand overeind hield. Vandaar wellicht dat de politieleiding het nodig vond het incident nog wat verder op te kloppen. ME-commandant Leen Schaap melde vrijdag jl. op Radio 1 dat het "ook explosieven hadden kunnen zijn". Alles kan natuurlijk. Het hadden ook pimpelpaarse kabouters kunnen zijn, maar in werkelijkheid was er van beide geen sprake. Het melden van mogelijke explosieven moet gezien worden als bewuste stemmingmakerij van de politietop in een poging hun achterliggende politieke doelen te bereiken.

Eurotop

Het is niet voor het eerst dat het Amsterdamse Korps zich bewust zo suggestief uitdrukt over vermeende dreigingen vanuit de kraakbeweging. Tijdens de Eurotop in Amsterdam in 1997 kwam de politietop ook met zo'n spookverhaal. Er zou een "gewelddadig verstoren van de logistiek" van de Eurotop plaatsvinden. Alle kranten schreven het braaf over. Maar wat is dat eigenlijk; de logistiek van de Eurotop verstoren? Het klinkt heel gevaarlijk. Was het soms een bom onder het distributiecentrum van de politie? Of een aanslag op het communicatiecentrum van de organisatie? Nee, niets van dit alles. In werkelijkheid bleek het te gaan om een paar baldadige krakers die de bordjes met parkeerverbod bij vergaderlocaties zouden hebben ingepikt als trofee voor boven de bar. Inderdaad een slechte studentikoze grap. Maar gevaarlijk? Je zou zeggen van niet. Maar de politie gebruikte deze zogenaamde verstoring van de logistiek van de Eurotop wel als één van de rechtvaardigingen voor een gewelddadige inval in het kraakpand Vrankrijk een paar dagen later. De politietop had besloten om midden in de nacht met helikopters op het dak van het pand in het hartje van Amsterdam te landen en met arrestatie-eenheden binnen te vallen. Gelukkig had toenmalig burgemeester Patijn meer gezond verstand en verbood hij de actie op het allerlaatste moment. De helikopters hingen al letterlijk boven het kraakpand in de Spuistraat toen Patijn (die op een borrel op de Dam was) er van hoorde. De actie werd net op tijd afgeblazen, maar als het aan de politie had gelegen waren ze met deze Rambo-actie doorgegaan.

Accuboor

Maar ook twee jaar geleden leek het wel even oorlog in Amsterdam toen de politie met groot materiaal uitrukte en de stationsbuurt afzette vanwege een zogenaamde terroristische dreiging aan de Prins Hendrikkade. Volgens de politie zou er iemand voor het raam van een kraakpand met een revolver hebben staan te zwaaien. De hele buurt werd afgezet en een anti-terreur eenheid viel het pand binnen. Ze vonden niets, behalve een zwarte accuboor. De kraker in kwestie was net bezig geweest met het ophangen van een spandoek tegen toenmalig minister Verdonk. De boor die hij daarbij gebruikte was in de fantasie van oom agent uitgegroeid tot een revolver. Opnieuw een spookverhaal van de politie dat tot grote en gewelddadige politie-inzet leidde waar geen reden voor was.

Vloeistof

Nog een voorbeeld: Enkele maanden geleden melde de politie dat bij een ontruimingsronde in een kraakpand in de Bilderdijkstraat in Amsterdam explosieven waren gevonden. Vrijdag nuanceerde ME-Commandant Leen Schaap op Radio 1 zelf dit verhaal al. Het zou gaan om "een brandbare vloeistof" waarmee alleen "in het slechtste geval een ontploffing mogelijk was". Schaap was zo eerlijk er bij te vertellen dat de ME er dan wel eerst met een slijpschijf doorheen had moeten snijden. Maar ook hier was aanvankelijk sprake van een bewust vage omschrijving. De brandbare vloeistof was in werkelijkheid volgens de krakers een oude jerrycan met benzine die in de meterkast van het pand stonden. Iets wat iedere Amsterdammer met een brommer ook in huis heeft. Niets aan de hand dus. Maar de politie spreekt meteen over moord en doodslag. De werkelijkheid is anders.

In Amsterdam wordt al tientallen jaren zonder noemenswaardige problemen gekraakt. In de jaren tachtig werd nog wel eens een koelkast van het dak van een kraakpand gegooid, maar de afgelopen tien jaar is van levensbedreigend geweld door krakers geen sprake. Ieder keer weer wordt er opgeroepen tot geweldloos verzet. Meestal krijgt dit de vorm van het barricaderen van de woningen en het gooien met onschuldige zakjes verf (door de politie stelselmatig aangeduid als "verfbommen").

Levensbedreigend geweld van krakers bestaat in Nederland dus alleen in de fantasie van de politieagenten. Waarschijnlijk worden de verhalen nu verzonnen door de politieleiding omdat ze geen zin meer hebben in de maandelijkse ontruimingsronde van kraakpanden die veel politiecapaciteit kost. De ontruimingen leveren veel saai werk op voor honderden ME-ers die de hele dag paraat moeten zijn zonder dat er al teveel gebeurd. Bij de laatste ontruiming werden de dienders bovendien behoorlijk in hun hemd gezet. Ze hadden in een die dag ontruimd kraakpand aan het Damrak over het hoofd gezien dat er nog drie krakers binnen zaten. Het gevolg was dat ze de volgende dag weer massaal moesten uitrukken en het hele Damrak moesten afzetten om de overgebleven drie mensen te ontruimen.

Nostalgisch

Opmerkelijk was dan ook de politiewoordvoerder de eerst dag aanvankelijk had gemeld dat de ontruimingen alleen gepaard waren gegaan met "nostalgisch, traditioneel verzet". Maar na het gezichtsverlies van de mislukte ontruiming op het Damrak, kwam de politieleiding de volgende dag daar ineens overheen met het spookverhaal in de Telegraaf over de vermeende "constructie". Deze constructie in het andere kraakpand was voor de politie na het gezichtsverlies van de dubbele ontruiming op het Damrak plotseling uitgegroeid tot een levensbedreigend monster.

Ik hoop dat de politici van ondermeer de ChristenUnie niet zo
'goedgelovig' zijn dat ze de opgeklopte verhalen van de politie geloven. Er is in Nederland nog steeds sprake van veel leegstand en verkrotting. Alleen al boven de winkels in de Amsterdamse binnenstad staan duizenden woningen leeg en in de rest van de stad staat meer dan een miljoen vierkante meter kantoren leeg. Een leegstandsverbod om de speculanten aan te pakken zou dan ook beter op zijn plaats zijn dan een kraakverbod dat gebaseerd is op spookverhalen van de politie.

René Danen
Oud-gemeenteraadslid Amsterdam

 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten wonen/kraken

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
LOK 
spook - 03.11.2007 16:49

Het is denk ik wel belangrijk dat we juist nu met onze eigen boodschap naar buiten treden. reden te meer om naar het landelijk overleg te komen. zie:

 http://www.indymedia.nl/nl/2007/10/47779.shtml
SP ook voor kraakverbod! 
Rene Danen - 03.11.2007 21:25

Ik schrijf hierboven dat de Christenunie voor een kraakverbod dreigt te gaan stemmen. Maar het blijkt dat ook de SP van plan is voor het kraakverbod te stemmen! Zie de uitspraken van Jan Marijnissen hierover vrijdag in NOVA:

 http://www.novatv.nl/novaplayer/player169.html?id=rep-5557-0
Sp voor kraakverbod 
Inge - 04.11.2007 14:39

Opmerkelijk dat de SP waarschijnlijk voor het kraakverbod gaat stemmen.
Ik heb eens een beetje rond gekeken op de site van SP, omdat ik al eerder wat had gehoord van ROOD, jong SP.

ROOD heeft meegewerkt aan verschillende kraakacties.
Ik neem aan dat deze kraakacties niet mochten plaatsvinden zonder goedkeuring van de SP zelf.
Hieruit kun je dus opmaken dat de SP eigenlijk pro kraken zou zijn.

ROOD KRAAKT:
 http://rood.groningen.sp.nl/?display=items&u_id=798&topic=nieuws

KRAAKVERBOD IS OPPURTUNISTISCH:
 http://rood.sp.nl/nieuws/id/642
SP voor kraakverbod? 
Inge - 04.11.2007 15:23

De wet van Ten Hoopen is nog niet bekend, dus dat wij voor gaan stemmen is erg voorbarig.

Wij zien in het kraken een middel om de leegstand aan te vechten, de woningnood op de kaart te houden en speculatie met panden tegen te gaan. Daarom heeft bijvoorbeeld ook de jongerenorganisatie meerdere malen gekraakt (en doet dat nog steeds). Kraken is geen doel op zich, maar een maatschappelijk vorm van protest en verzet. Zo blijven wij het zien.

Jan Marijnissen heeft in NOVA van vrijdag jl gezegd dat een gesprek over een verbod mogelijk is als speculatie en leegstand ook aangepakt worden. Dus laten we vooral afwachten tot Ten Hoopen zijn wetsvoorstel indient, want nu is er enkel speculatie over de inhoud en het mogelijke stemgedrag van ons.

Eerdere moties om het kraken te verbieden (oa LPF en CDA) zijn nooit door ons gesteund.

Met vriendelijke groet,

Renske Leijten
SP Tweede Kamerlid

Dit kreeg ik als antwoord op een e-mail gericht aan SP tegen het kraakverbod.
Geeft weer iets meer duidelijkheid over de SP.
Gasleiding 
nn - 04.11.2007 15:49

Sinds de BraTra een nieuwe commandant heeft hebben ze zowiezo moeite met het binnentreden van kraakpanden. Daarnaast presteerden ze het om door een hoofdgasleiding te zagen bij de ontruiming van een aantal huizen in de Ostadestraat een jaar geleden.
Foto's ontbreken!? 
èneR - 04.11.2007 18:16

Wellicht een detail maar ik heb totnutoe nergens een foto kunnen vinden van de 'ingenieuze installatie' in de Kerkstraat. Zelfs niet van de bewegingsmelder-met-lampje en de lier die de steunbalk moest wegtrekken. Het had het verhaal van de politie toch wat sterker gemaakt als er foto's van gemaakt waren. Nu lijkt het meer een lulverhaal.

Dus.. links naar foto's in deze thread graag! En ook graag links naar uitlatingen van politici die bewijs vragen van het politieverhaal.

Bij ontbreken van dit alles is dit verhaal wellicht iets om in een programma als De Leugen Regeert te behandelen.


sp/ROOD 
zwartrood - 04.11.2007 18:54

@inge, Rood is volledig onafhankelijk van de sp en kan haar eigen agenda en aktiviteiten ontplooien.
ROOD = niet onafhankelijk 
J Arnhem - 04.11.2007 20:50

Rood is zeker niet onafhankelijk van de SP, zoals DWARS (GL) wel is. Voor openbare bijeenkomsten/discussie/demonstraties e.d. moet toestemming zijn van de SP.

Soms wil ROOD bijv. met de AFA mee demonstreren, maar SP wil dat niet. ROOD mag dan niet gaan, alle leden wel maar niet onder de naam ROOD...

Bij DWARS kunnen de leden zelf bepalen. In Den Haag tegen nazis riep DWARS op om te komen, zonder vooraf toestemming te hebben van GL...

Dit wil echter niet zeggen dat ROOD niets kan en mag, er is zeker wel interne discussie en als de SP (-Partijtop) slim is doen ze er ook wel wat mee (anders raken ze al hun leden kwijt...)
Frustraties en beschuldigingen  
Fwd. krakenpost.nl - 05.11.2007 07:04


(zo verstuurd aan het parool)

Beste Redactie,

Frustraties en beschuldigingen

Nu al voor de derde keer beschuldigen leidinggevenden van de Amsterdams politie
krakers ervan, dat ze recent ontruimde kraakpanden tot 'levensgevaarlijke
vallen' hebben gebarricadeerd. De politie had namelijk vele uren werk aan het
wegzagen van de zonder twijfel stevige barricades. De korpsleiding rept
vervolgens over 'met opzet gecreeerde gevaarlijke constructies', om te
rechtvaardigen dat er veel langer dan verwacht over de ontruimingen is gedaan
danwel nog in het pand aanwezige krakers simpelweg over het hoofd gezien zijn.

Een analyse over waarom krakers sommige panden met zoveel inzet hebben
gebarricadeerd blijft echter achterwege. Wat de laaste dinsdag betreft is
opmerkelijk dat de panden waarmee de politie de meeste moeite had, beide
eigendom zijn van de Kroonenberg groep. Die teistert de stad al meer dan 30
jaar als speculant en huisjesmelker. Zo is de Kerkstraat maar liefs drie keer
gekraakt geweest, en is de rechtbank door de Kroonenberg groep de ene
onwaarheid na de andere voorgeschoteld, om het pand voor leegstand of
kraakwachten ontruimd te krijgen. Het Damrak is jarenlang voor ondoorzichtige
operaties gebruikt (wisselkantoor boven, casino bebeden!), en het huidige plan
om van de bovenverdieping dure appartementen te maken is slechts tot stand
gekomen om de kraakgroep uit het pand te kunnen zetten. De oorspronkelijke
bedoeling van de Kroonenberg groep omvatte niets meer dan het plaatsen van een
geldautomaat in de ingang van het trappenhuis.

Op dinsdagmiddag meldde het Parool dat bij het Damrak 16 zelfs sprake was van
een 'normaal' tot 'nostalgisch' verzet: krakers verschansen zich in hun pand en
gooien met zogeheten 'verfbommen' (ballonnen of kaarsvethulzen met verf erin),
waardoor noch mensen in gevaar komen, noch het materieel van de politie echt
schade wordt toegebracht. Niettemin weten krakers op deze manier af te dwingen
dat de staatsmacht zich met groot materiel in het openbaar moet vertonen. Het
lijkt er op dat het juist dit is wat de politie dwarszit: zelfs hun behelmde
agenten, kranen, containers en waterkannonen blijken de 'oproerigen' geen echt
ontzag in te boezemen.

Anders dan 10 jaar geleden wordt dergelijk ludiek verzet tegenwoordig als zwaar
misdrijf vervolgd. Het droevige is dat de rechterlijke macht, en in haar
kielzog de politiek, steeds minder bereid dit kritisch tegen het licht te
houden. Dit heeft misschien ermee te maken dat de rechters en politici zich
onbewust steeds meer als deel van het (door protest en verzet) getarte gezag in
de dienst van private economische belangen zien, en niet als vertegenwoordigers
van de maatschappij in haar geheel. Tot deze maatschappij horen (behalve een
kleine groep huiseigenaren) ook een grote groep woningzoekenden.

Het voortdraaien van een zogenoemde 'geweldsspiraal' heeft de overheid dus zelf
in handen. Protest en verzet zullen blijven bestaan zolang de onderliggende
onrechtvaardigheden zoals woningnood en speculatie niet aangepakt worden. Als
ludiek verzet niet meer als zodanig wordt begrepen en bejegend, is de kans
echter groot dat diens taktieken zullen veranderen. In plaats van zelf als
acteurs op te treden, gaan krakers de politie een soort 'windmolens' (stevige
barricades zonder bemanning) laten vechten. Het effect blijft hetzelfde: er is
grof materieel nodig en het gezag van de overheid wordt (tijdelijk) goed
zichtbaar ondermijnd met een publieke discussie als gevolg.

M. Herzberg,
Amsterdam

Website: http://www.krakenpost.nl/archief/Nov/0010.html
 
'Kamer wil kraakverbod' reacties 
Forumkraker - 05.11.2007 08:25

Kom naar het LOK!

Website: http://www.kraak-forum.nl/viewtopic.php?f=3&t=4572
 
mail van SP 
Inge - 06.11.2007 16:30

Als antwoord op een brief aan Jan Marijnissen kreeg ik 't volgende antwoord:

Beste Inge,
Hartelijk dank voor uw mail aan Jan Marijnissen.
Hij vroeg mij deze te beantwoorden.
Ik wijs u op ons standpunt hierover:  http://www.sp.nl/wonen/nieuwsberichten/4891/071102-kraakverbod_kan_gekoppeld_aan_leegstand_en_speculatieverbod.html

Met andere woorden: Wij zijn pas voor een kraakverbod als kraken niet meer kan omdat er in Nederland geen pand meer leeg staat.

Vriendelijke groet, namens Jan Marijnissen,
Fetse Visser
medewerker SP Tweede Kamerfractie

Hieruit zou ik kunnen opmaken dat de SP dus niet voor een kraakverbod gaat stemmen, want in Nederland zullen er áltijd panden leeg blijven staan.
Cohen mag het zeggen 
Matthijs - 06.11.2007 17:06

Weinig meer dan de standaardverhoudingen in de kamer werd er duidelijk i.v.m. het kraakverbod vanmiddag tijdens het haagse vragenuurtje. Hoewel de SP, die eerder onrust veroorzaakte door bij monde van fractievoorzitter Marijnissen te laten weten dat een kraakverbod niet onbespreekbaar was onder bepaalde omstandigheden, opvallend fel was in het debat. Vogelaar liet weten eerst te willen spreken met de gemeente alvorens tot een daadwerkelijk besluit te komen.
Heb je dat: Cohen mag het zeggen....

Website: http://www.damoclash.nl
 
Verdonk riep ook nog wat 
Matthijs - 06.11.2007 17:15

vogelaar stond overigens niet echt te springen, hoewel ze tegen de kamer zei dat je índerdaad met je poten van andermans spullen af moest blijven. Ze voegde er echter wel aan toe dat het kraken historisch gevormd en op die grond verdedigbaar is als politiek instrument.
Op vragen van eenkenausfractie Verdonk, hoeveel van die rotpolen er eigenlijk in de Amsterdamse kraakscene rondwandelen, zei Vogelaar hier geen informatie over te hebben (als gevolg van wetgeving die Verdonk zelf gecreeerd heeft vorig jaar), waarop de kenau geergerd uitriep dat ze "uit zeer betrouwbare bron weet dat de Amsterdamse politie precies op de hoogte is over de hoeveelheid voormalig-oost-europese krakers in de hoofdstad"!

Website: http://www.damoclash.nl
 
Politie ziet "massavernietigingswapens" 
Rene - 08.11.2007 23:30

Donderdag speelde zich een opmerkelijk tafereel af in de Amsterdamse gemeenteraad. Aan de hand van lichtbeelden probeerde een politiecommissaris aan te tonen dat de kraakbeweging gebruik zou hebben gemaakt van "boobytraps" waarmee agenten gewond of zelfs gedood hadden kunnen worden. De scene had daarmee opvallende gelijkenis met het optreden van Colin Powell in de veiligheidsraad vlak voor de inval in Irak. Ex-generaal Powell probeerde destijds met de onduidelijke foto's van mogelijke massavernietigingswapens een inval in Irak te rechtvaardigen. Dit keer mocht de onbekende politiecommisaris Hans Schönfeld het vuile werk opknappen. Het doel is nu een landelijk kraakverbod. Maar waarschijnlijk zal de toekomst leren dat niet alleen de generaal de waarheid wat opgerekt heeft.
weapons of mass-deception 
j. - 09.11.2007 12:16

op de gepubliceerde foto's zie je duidelijk dat de gehele constructie word ondersteund door bouwstempels. mischien moet de politie ff naar de eerste de beste bouwplaats lopen waar elke bouwvakker ze het pricipe van zo'n ding uit kan leggen.
die dingen houden normalitair betonnen plafonds omhoog!

godeverdetering, willen ze een verharding? ze zijn hard op weg om er een te veroorzaken.
Volkskrant politiewoordvoerder 
GI - 09.11.2007 13:22

De Volkskrant van vandaag (vrijdag 9 november, niet online te vinden) haalt de Telegraaf rechts in. Wat een onbeschrijfelijk dom vod is het toch geworden. Het is de enige krant in Nederland die nog steeds het politieverhaal napapegaait van de boobytrap. Zelfs de 'bom' van de jerrycan-achter-de-voordeur wordt zonder enig voorbehoud gepresenteerd. Dat krijg je met die joe-hoer-nalisten (J. Visser) die alleen nog op internet leven.
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.