Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Fear of flying 
Jan Heus - 11.11.2007 12:20

Deze machine lijkt wel een eigen ziel te hebben af en toe. Dan denk ik dat ik weer eens even rust moet houden, maar wordt ik toch weer opgejaagd, vooral als ik zoals van de week het nieuws even bekijk op televisie.

Ik zie daar de stemming over de opsplitsing van Broekzele, Vlaanderen en Wallonie, wat wel de moeite waard is om te bekijken trouwens; Sarkozy die blij zijn steun betuigt aan een uitgesproken opgetogen Bush in Amerika; en daarna op de Vlaamse televisie de geschiedenis van Deep Throat die een revolutie en tegenrevolutie - die van het feminisme - in Amerika teweegbracht ten tijde van Nixon. Goede documentaire trouwens, leerzaam.

Ook zien we Nederlands premier Jan Peter Balkenende op bezoek bij Vladimir Putin, om over de mensenrechten te praten, de splinter in het oog, en we zien de opstanden in Georgie tegen president Saakashvili met zijn charmante Zeeuwse vrouw, Sandra Roelofs. Ook zien we oud-premier Benazir Bhutto van Pakistan op bezoek in haar land waar de noodtoestand is afgekondigd. Wat zou het verband zijn?

Vervolgens verneem ik dat een psychiater voor twee jaar de cel in gezet is vanwege ontucht bij een paar van zijn cliënten. Een van de vrouwen was telefonisch aan het woord, ook opgetogen, dat zij vorig jaar toch wel wat labiel was, en hij haar gewoon niet moet 'aanraken'. Ik krijg het gevoel een beetje dat de psychiater net als Ruud Lubbers destijds een schouderklopje heeft uitgedeeld (in het geval van de laatste echter aan een Amerikaanse).
Hoe labiel ze was is onduidelijk.

Ook was Sylvia Kristel op de Nederlandse televisie. (Als ik kijk, zoom ik snel een aantal zenders door zoals een kaartspel dat geschud moet worden.) Ik keek even omdat ze laatst in het café zat, net even voor ik er ongekend goor en demonstratief uit gegooid werd door de eigenaresse.
Sylvia Kristel woont daar in de buurt. Ze komt niet onsympathiek over trouwens (in het café); ze bloost zelfs af en toe.

De interviewers richtten zich heel oprecht Hollands op 'al die vieze mannetjes' (200 miljoen bezoekers van Emmanuelle).

Op zo'n moment ben je weer trots dat je Nederlander bent.

Vliegen is iets wat we ook kunnen zonder techniek of mechaniek, als we ophouden met die typische Hollandse besmuikte ridiculiseringscultuur en die OV chipkaart, om nog een paar voorbeelden te geven hoe we als honden afgericht zijn om iedere dag vanuit onze bankrekening te denken.

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.