english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
AAGU kondigd nieuwe acties aan.
NN - 15.11.2007 09:30


UTRECHT - Het protest tegen opsluiting van vluchtelingen in Kamp Zeist gaat door. Leden van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU) hebben woensdag aangekondigd actie te blijven voeren tegen de nieuwbouw van het detentiecentrum.


AAGU kondigde nieuwe acties aan op de stoep van de rechtbank in Utrecht. Hier dient woensdagmiddag een rechtszaak tegen veertien leden van de groep.

Zij bezetten op 13 februari de raadszaal van Zeist op het moment dat het bestemmingsplan aan de orde kwam dat de nieuwbouw van het detentiecentrum mogelijk moet maken.

Gevangenis

Liefke Dolmans van de AAGU zegt dat de actievoerders burgers op de hoogte willen brengen van dat wat er in kamp Zeist gebeurt. "Mensen weten niet eens dat er een gevangenis is. Bewoners van Zeist, Soest en Soesterberg moeten weten dat er vanuit hun achtertuin mensen worden gedeporteerd."

De AAGU vindt dat mensen niet zomaar in de gevangenis mogen belanden omdat ze op de vlucht zijn voor honger, armoede of onderdrukking. De actievoerders zeggen passende acties te bedenken om te protesteren.

Boswandeling

"Wij willen bijvoorbeeld een boswandeling organiseren waarin we mensen informeren over het detentiecentrum. Maar acties om nieuwbouw van het detentiecentrum te frustreren worden niet geschuwd."

De laatste grote actie bij Kamp Zeist was een burgerinspectie op 15 september. Deze actie liep uit op een treffen tussen actievoerders en ME. Deze zaken komen in december voor de rechtbank in Utrecht.

(bron nu.nl:  http://www.nu.nl/news/1315372/10/_Acties_tegen_kamp_Zeist_gaan_door.html )
 
aanvullingen
Foto's 
Attivista - 15.11.2007 10:19Foto's
kuch aktie-ideetje ? 
nn - 15.11.2007 12:25


Op vrijdag 16 november organiseren de Jonge Democraten een debat over de toekomst van het gevangenisstelsel in Nederland. Aan het debat zullen onder anderen gevangenisdirecteur Hans van Aaken (PI de Geerhorst te Sittard) en Miranda Boone, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Utrecht, deelnemen.

Meer en langere gevangenisstraffen worden vaak genoemd in de discussie over strenger straffen. Maar bereiken we met een gevangenisstraf wel wat willen bereiken? We zien het aantal gevangenen nog altijd explosief stijgen. Daarnaast pleegt een gigantisch deel van de gevangenen, zon 60 tot 70 %, na het uitzitten van hun straf binnen vijf jaar een nieuw misdrijf.

Alle reden dus om in debat te gaan over de toekomst van gevangenissen in Nederland. Op vrijdag 16 november is er een debat in caf De Florin (Nobelstraat 2-4) in Utrecht. Het is voor iedereen vrij toegankelijk en de aanvang is om 19.30 uur.

rechter legt zwijgen op 
Mikkie - 15.11.2007 15:33

Rechter legt zwijgen op.

Na de overigens door de voornamelijk regionale pers goed bezochtte persconferentie togen de aanwezigen naar de rechtszaal voor het proces tegen de gemeenteraadsbezetters van de raadsvergadering op 13-2-2007 te Zeist.
Veertien mensen moesten voorkomen wegens het verstoren van een gemeenteraadsvergadering van de gemeente zeist waarin de nieuwbouwplannen voor het detentiecentrum kamp van zeist aan de orde zouden komen.
Hen werd het verstoren van de vergadering ten laste gelegd.
De rechter bleek echter zeer kortaangebonden en waarschuwde de advokaat meerdere malen om hem het zwijgen op te leggen.
Tijdens zijn pleidooi deed de advokaat een beroep op noodweer omdat de demonstranten het als een morele plicht voelden om aktie te voeren tegen de plannen voor de nieuwbouw.Al tijdens zijn betoog werd de advokaat telkens onderbroken.Het moest geen lesje staatsinrichting worden.

De officier van justitie eistte 6 dagen zitten of 300 euro boete,de vernieling van een politiebusje waar in eerste instantie ook een dag gevangenisstraf voor werd gevraagd kwam wegens slordigheid van het O.M te vervallen.

Ook gedagvaard was onze kollega-aktiviste,die rechtstreeks uit de zwolse gevangenis de zaal in werd gebracht.Zij stond bovendien terecht voor het knippen in het hek van kamp zeist tijdens de burgerinspektie op 15 september dit jaar.
Tijdens haar laatste woord waarin ze verhaalde over een Erithrese mede gedetineerde uit kamp zeist werd ook zij gewaarschuwd om geen beledigende taal uit te slaan.Haar verhaal irriteerde de rechter dusdanig dat haar zelfs het spreekrecht ontnomen werd en toen ze weigerde met haar betoog te stoppen,werd ze de rechtzaal uit gesleept.

Ook een aantal andere gedagvaarden werd het woord ontnomen.DE vergelijking van de huidige politiek en de extreem rechtse politiek van janmaat van de centrum demokraten werd door de rechter niet geaksepteerd.Applaudiseren van de publieke tribune werd ook niet gewaardeerd en de klappers werden met enig duw en trekwerk verwijderd.Toen ook de laatste spreker zijn verhaal niet mocht afmaken,wraaktte hij de rechter waardoor deze zaak in de wrakingskamer aan de orde zal moeten komen.

Na een schorsing van een uur poogde de advokaat de rechter ook voor de anderen te wraken maar de zaak bleek inmiddels gesloten,waarna de rechter met de uitspraak kwam die niemand inmiddels meer verbaasde.Het kompleete verweer van de advokaten werd aan de kant geschoven en de eis van de officier werd als straf opgelegd.
Behoorlijk beduust door de opgelegde censuur en het politieke karakter van de uitspraak,de rechter oordeelde dat de gearresteerden voldoende demokratische middelen ter beschikking hadden gestaan,verlieten wij de rechtszaal.
IN utrecht zal een benefiet georganiseerd worden voor de boetes.
Maar,akties tegen de nieuwbouw van kamp zeist gaan door.

E-Mail: mikkie@antenna.nl
inside kamp zeist  
Joke - 16.11.2007 12:34

hallo beste mensen, voor wie het nog niet heeft gelezen of gehoord, ik ben weer vrij na 10 dagen boetes uitzitten (die waren overigens vanwege akties bij en tegen de nieuwe bajes in Alphen, de Rotterdamse bajesboten, en de bajesboot in Dordt) die me eerst brachten naar kamp zeist, waar behalve mensen zonder papieren ook mensen zitten die boetes uitzitten of vervangende hechtenis voor niet gedane werkstraffen, daarna, toen ontdekt werd dat het niet zo slim was om mij in kamp zeist te laten zitten, naar de pi zwolle, waarvan de laatste dagen in de iso vanwege weigeren in een tweepersoonscel te gaan zitten. hierover later meer.

Mijn ervaringen en observaties uit de afdelingen C en D van kamp zeist moet ik nog uitwerken, maar ik kan nu vast zeggen dat alle akties tegen kamp zeist alleen al uit humanitair oogpunt stuk voor stuk meer dan gerechtvaardigd zijn! Terecht kondigt de aagu nieuwe akties aan, waarbij ik me graag wederom aansluit!

iedereen bedankt voor steun, lawaaien en zwaaien, post (die ik helaas niet ontving, pas bij vrijlating) en enzovoorts!

Inmiddels heb ik gelezen op indy dat er nu weer aktivisten in vreemdelingenbewaring zitten, bijzonder klote voor betrokkenen uiteraard, helaas niks nieuws;

Bravo voor hun moed en volharding!!! en zo moeten ze bij justitie vooral doorgaan want het levert alleen maar nog meer informatie op over de binnenkant van het systeem!

Geen mens is illegaal!
Verslag van kort verblijf in Kamp Zeist 
Joke Kaviaar - 28.11.2007 16:45

Verslag van kort verblijf in Kamp Zeist: "Is gevangenis. Geen keuze."

Het verslag dat ik heb geschreven, is nu echt helemaal af. Het is natuurlijk maar het topje van de ijsberg. Ze hebben me er te snel weggehaald om dieper te graven, met meer vrouwen (nader) kennis te maken, meer te observeren, te weten te komen, te horen, merken, voelen, ervaren.

Niettemin geeft het een redelijk goede indruk van de sfeer en dagelijkse gang van zaken op de vrouwenafdelingen C en D in gebouw 50, dat binnen de muur ligt.

Waar is gebouw 50:

Als je aan de achterkant van Kamp Zeist staat, bij de muur, zie je een gebouw van een verdieping of drie van rood baksteen. Gebouw 50 is rechts daarvan, tussen dat gebouw en de hoek. En van de luchtplaatsen is er pal achter de muur.

In het rodebakstenen gebouw zitten (ook?) mannen.

Link naar het verslag:  http://www.jokekaviaar.nl/kort_verblijf_in_kamp_zeist.html

E-Mail: info@jokekaviaar.nl
Website: http://www.jokekaviaar.nl/kort_verblijf_in_kamp_zeist.html
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.