Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
info 
nn - 15.11.2007 14:41

Emmen - Het voormalige kantoor van Dagblad van het Noorden aan de Hoofdstraat in Emmen is gisterochtend gekraakt door drie leden van de Kraakgroep Emmen. Het pand staat ruim een jaar leeg. De krakers hebben in de buurt een brief uitgedeeld waarin ze omwonenden verzekeren dat ze geen overlast veroorzaken en hen uitnodigen om een kop thee te komen drinken in het gebouw.

Mark Gerrits (21) is woordvoerder van de groep. ”We weten inmiddels wie de eigenaar is en zoeken contact met hem.

We zijn benieuwd naar zijn reactie en hopen dat hij ons hier laat blijven. Het is niet alleen onze bedoeling om in het gebouw te wonen. Ook willen we er een atelier en een maatschappelijk project beginnen.

Het moet een plek worden waar zo veel mogelijk mensen iets aan hebben.”

Het voormalige kantoor van de ING Bank aan de Wilhelminastraat in Emmen werd in juni van dit jaar door leden van een andere groep gekraakt.

Gerrits: ”Als het aan ons ligt, worden er nog veel meer gebouwen gekraakt. Het is absurd dat je in Emmen drie jaar op een huurwoning moet wachten terwijl er ontzettend veel leeg staat.” (DvhN)

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.