english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Ongekende hetze tegen scholieren
Solidaire ouders - 27.11.2007 12:34

Ruim honderd arrestaties, solidariteit is noodzakelijk.

Het zat al aan te zwellen na de acties van afgelopen vrijdag, maar na maandag is de hetze tegen scholieren die in actie zijn gekomen om nog wat leuks van hun eigen onderwijs (en verdere leven) te maken, ongekend.

De media lopen voorop in het schilderen van een beeld alsof degenen die maandag in actie kwamen volslagen leeghoofdige relschoppers zijn. Overal wordt geschreeuwd over 'geweld' waarbij dan de daden van de scholieren bedoeld wordt. Terwijl er aanvankelijk hoofdzakelijk maar één groep gewelddadig was (tenminste in Amsterdam waar schrijver dezes ooggetuige was) en dat was de politie.

Wel zijn er wat vernielingen aangericht, dat betrof dan vooral enkele exemplaren van de heilige koe het automobiel. Verder zijn er vooral eieren gegooid, wat natuurlijk ook heel erg is (maar niet heus). Toen de ME en stillen mensen begon te mishandelen kregen ze ook andere zaken naar het hoofd geslingerd, zoals fruit, etuis, rekenmachines en af en toe een verdwaalde steen of flesje. De scholieren werden vervolgens door galopperende ME-ers te paard het Museumplein overgejaagd en gemept en met het waterkanon bestookt.

Al gisteren (maandag) terwijl de acties bezig waren los te komen, begonnen tv en radiozenders als het nos-journaal een agressieve hetze. Zo liet de nos - die het voortdurend had over 'een paar honderd demonstranten' terwijl er minsten 1500 waren - een reporter op het Museumplein lachend vertellen dat waarschijnlijk niemand die daar liep op de hoogte was van de werkelijke plannen van de regering. De enige scholier die aan het woord kwam (nu ja, een zin mocht zeggen) was een meisje die met een groep langs de 2e Kamer in Den Haag kwam en per abuis verklaarde dat ze het Ministerie van Onderwijs op het oog hadden.

De criminalisering en marginalisering ging in de latere kranten en het avondgekakel op tv nog eens dunnetjes over. Vaak met hulp van de carrièrescholieren van LAKS en Dwars die met de wolven meehuilen en de actievoerders voor relschoppers uitmaken.

Het is duidelijk wat de strategie van politici, media en ngo's is, namelijk alleen richten op het keurig uitgestippelde parlementaire plaatje: debatje in de kamer en dan op het Malieveld even Boe! roepen (en als je dan te hard roept of van de route afwijkt, kun je alsnog de lange lat krijgen). Dit zou de politici en LAKS goed uitkomen, maar is voor de scholieren helemaal geen (goede) optie. Ze hebben er veel meer aan om lokaal en decentraal de straat op te gaan; dicht bij huis met je eigen scholen, zonder dat je eerst uren in de dure trein hoeft te zitten waarna je een of ander slap leninistisch bord in de hand geduwd krijgt. Bovendien is er tot nu toe een hele sterke reactie geweest die de staatssecretaris meteen in het defensief heeft gedrukt, veel meer dan als er alleen maar de traditionele kermis op het Malieveld was georganiseerd (die er ook best bij mag komen).

Maar de hetze en criminalisering van nu is de uitweg voor de bestuurders. Daarmee ram je de oppositie in een klap in het hokje van 'relschoppers' en criminelen (Burgemeester Cohen maakte verontwaardigd melding van 'zelfs een straatroof!' alsof die niet die hele dag in Amsterdam plaatsvinden).
In een normale samenleving werkt zo'n criminalisering niet, of in ieder geval moeilijker, alleen in Nederland wordt zo'n staatssecretaris niet hard uitgelachen als ze de scholieren onverhuld misprijzend oproept om "heerlijk weer de klas in te gaan, lekker lessen volgen".

Kenmerkend is ook de kop op de voorpagina in het Parool van maandag : "Twee agenten gewond bij scholierenprotest". Gewonde agenten zijn natuurlijk veel belangrijker dan gewonde scholieren. Ook het NRC dat anders wel eens wat rustiger uit de hoek wil komen, schildert de actievoerders als idioten af (en eindigt het bericht met een goedkeurende vaderlijke observatie dat de scholieren van het Knippenberg College keurig de richtlijn van LAKS hebben gevolgd om het spoeddebat van woensdag af te wachten).

Burgemeester Cohen ging als vanouds vierkant achter zijn meppende agenten staan en liet op AT5 weten dat hij 'geen enkel begrip voor de acties had' en dat de kinderen weer op school opgesloten moeten worden. Ook hij richt zich dreigend tot de ouders, die eveneens gestraft zouden moeten worden.

Maar de taal die uit de mond van staatssecretaris Van Bijsterveld (CDA) komt, slaat alles. Ze maakt bekend dat bekeken wordt of scholen waarvan veel leerlingen aan de protesten meegedaan hebben, gestraft zouden kunnen worden. Enige leraar die sympathie met de opstandige scholieren durft te betuigen, zou ook aangepakt moeten worden. Ook zij maant de ouders om de kinderen in het gareel te brengen.

Wat zij (en vooral ook de media) voor het gemak even vergeten is dat het hier om een politiek en sociaal conflict gaat dat zij en haar collega-bestuurders zelf veroorzaakt heeft. Typerend is dat dat nauwelijks onderwerp van discussie is; de aartsconservatieve achtergrond van het beleid dat denkt dat scholieren alleen nog maar vooruit kunnen komen als ze in klassen gepropt worden en zoveel mogelijk toegesproken worden door onderwijzers. Wat ook wel meer in de aandacht zou mogen komen is welke neoliberale ellendemaatschappij de scholieren als 'normaal' (en zelfs verplicht) voorgeschoteld krijgen: consumeren en je klasgenoten later wegconcurreren om een baan te bemachtigen en verder je bek houden. Wie verbaast het dat ze daar misschien helemaal geen zin in hebben? En dat ze dat misschien niet zo perfect kunnen articuleren als meneer Witteman en de andere regenten dat graag zouden willen, zou ons natuurlijk allemaal aan de r*** moeten roesten.

Er zijn maandag meer dan honderd jongeren opgepakt, vaak uiterst hardhandig en nadat ze uren geprovoceerd werden door de politie. Ook op de scholen worden nu allerlei straffen uitgedeeld. Het is belangrijk dat degenen die de prijs betalen voor de acties bijgestaan worden, in de eerste plaats natuurlijk door de scholieren zelf. De (zelf)organisatie van scholieren (op hun eigen scholen) wordt echter niet echt gestimuleerd en in feite actief tegengewerkt door groepen als LAKS. Daar kunnen ze dus niet terecht, en LAKS zal ook vast geen solidariteit organiseren met de arrestanten die ze nu de hele tijd voor relschoppers lopen uitmaken. Op de meeste scholen wordt organisatie ook tegengewerkt, al dan niet onder druk van regering en morele media.

Scholieren hebben duidelijk behoefte aan aan plekken waar ze kunnen praten en dingen voorbereiden (zonder dat ze lastig gevallen worden door een of andere marxistische sekte die ze graag (om de tuin) wil leiden). Hier ligt een directe rol voor wat er nog over is aan actie/kraakbewegingen of linkse ngo's die kantoren en middelen hebben.

Verder is het belangrijk dat ook leraren en ouders wat ondernemen om de scholieren bij te staan. Tenslotte is het ook in hun belang dat er goed onderwijs is en dat de kids met plezier naar school (of waar dan ook naartoe) gaan. Ze zouden het ook belangrijk moeten vinden dat hun kinderen niet op straat door gefrustreerde oom agenten in elkaar worden geslagen. Dat zou in ieder geval ook helpen om de haatdragende media en politici die plotseling verstoord werden in hun heerlijke rustige plannenmakerij, weer enigszins in het gareel te krijgen.

-----------------------

Samen met een aantal Amsterdamse scholieren willen we in ieder geval het Broeinest (een regelmatige info-avond in Amsterdam, zie www.broeinest.info voor meer) van 10 december aan de acties besteden. Meer nieuws hierover volgt. Voor de invulling van de avond is op maandag 3 december (om 19.00 uur) een korte bijeenkomst waar iedereen die mee wil denken en doen (scholieren, en kritische ouders en leraren) welkom is.
(het adres is: plantage doklaan 10-12 in Amsterdam)
voor contact: post -ad- broeinest.info

 

Lees meer over: vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
PvdA stakingsbreker? 
anarcho - 27.11.2007 12:40

Bij de PvdA moeten ze niets hebben van burgers die buiten de vakbonden om de straat op komen voor verandering. Zo heeft de Amsterdamse onderwijswethouder Hennah Buyne haar leerplichtambtenaren dinsdag opdracht gegeven te controleren of scholieren naar school gaan en niet opnieuw de straat op gaan. De inspecteurs moeten een kijkje nemen bij scholen waar vrijdag en maandag leerlingen wegbleven. Buyne noemt het gedrag van sommige leerlingen tijdens de stakingsacties volstrekt verwerpelijk. Ze roept ouders en scholen op hun uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat jongens en meisjes niet opnieuw over de schreef gaan.
arrestanten 
lezer - 27.11.2007 13:18

(Van de NOS-site, fragment:) "Van de 250 scholieren die gisteren bij de acties zijn opgepakt, zitten er in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag nog 10 vast. Ze worden allemaal verdacht van straatroof en vernieling.

In Nieuwegein regelen drie scholen voor vrijdag busvervoer naar de stakingsdag in Den Haag. Als tegenprestatie volgen de leerlingen tot vrijdag de lessen."
filmpje "Scholieren in opstand" 
association for autonomy - 27.11.2007 14:32

Helaas hebben we niet uit kunnen pluisen hoe je afkomt van de reklametekst in dit filmpje.

 http://www.youtube.com/watch?v=jeCr5j-fZ1M

E-Mail: associationforautonomy@riseup.net
Website: http://www.youtube.com/watch?v=jeCr5j-fZ1M
 
Eerdere berichten 
bla - 27.11.2007 15:38

Er zijn twee eerdere artikelen op indymedia met veel aanvullingen over de scholieren acties

Vrijdag
 http://indymedia.nl/nl/2007/11/48549.shtml
Maandag
 http://indymedia.nl/nl/2007/11/48599.shtml
Verklaring Defence For Children 
SO - 27.11.2007 19:54

De kinderrechtenorganisatie Defence For Children (afd. Nederland) heeft een heldere verklaring uitgebracht over het politie-optreden:  http://www.defenceforchildren.nl/ariadne/loader.php/nl/dci/nieuws/00109/
solidariteit acties 
dwe - 27.11.2007 20:49

Zijn er solidariteits acties/zwaaiacties voor opgepakte scholieren enzoja waar? Wanneer?

link Parijs - NL 
. - 28.11.2007 01:07

In Rotterdam wordt gedreigd met boetes tot 2000 euro als je niet op school komt. Staken mag vrijdag alleen als Laks daar toestemming voor geeft. Ook in andere steden worden extra leerplichtambtenaren op scholen afgestuurd.

In het NOS-journaal van 6 uur worden de protesten van Franse jongeren in de voorsteden van Parijs gelinkt aan hier: "Ook in Frankrijk kampt de politie met onrust van jongeren", om vervolgens over fikkende gebouwen en beschoten agenten te rapporteren.

Als ze probeen te criminalisren en protest te kanaliseren zijn we op de goede weg. Blijkbaar is het ongrijpbaar en dat is pure kracht.
LAKS = stakingsbreker 
x - 28.11.2007 15:34

"Staken mag vrijdag alleen als Laks daar toestemming voor geeft."

Het LAKS krijgt jaarlijks zo'n drie ton subsidie van... het Ministerie van Onderwijs. Na de wilde start in 1984 is deze organisatie al snel ingekapseld door de overheid en inmiddels is het gewoon een verlengstuk van de autoriteiten. Ze vervullen die rol ook heel goed, door te werken als een distantieringsmachine en er zoveel mogelijk aan te doen om het protest in zogenaamde 'goede banen' te leiden (lees: het tandeloos en onschuldig te maken).
Staken mag dus alleen met toestemming van het Ministerie waartegen je staakt. Dit is geen recht op staken meer, dit is volledig nep.
Vrijdag acties in Den Haag 
annabel - 28.11.2007 16:34

Het schijnt dat de demonstratie van LAKS (tja, wie komt daar voor op de been...) van komende vrijdag van Het Plein in Den Haag (parlement) is verplaatst naar het braakliggende Museumplein... Uiteraard op verzoek van de overheid aan het LAKS. Wat hebben de scholieren daar nou te zoeken? Niks van aan trekken jongelui, vrijdag allemaal naar Den Haag!!!
De FNV, ehhh LAKS, verplaatst manifestatie 
bert - 28.11.2007 16:36

 http://stop1040.nl/
Nog wat aanvullingen 
x - 28.11.2007 22:42

Inmiddels ligt de Volkskrant dwars: ze willen geen beelden van relschoppende jongeren afgeven aan Justitie. Zie hun grappige filmpje op:  http://www.vk.tv/video/16117/scholierenprotest-draait-uit-op-rellen.html

Een moedige poging om een arrestatie te verhinderen en een oudere man die zich duidelijk uitspreekt tegen het politieoptreden.

Meer informatie over de stakingsbrekersorganisatie LAKS op de site van NRC-Handelsblad:  http://www.nrc.nl/achtergrond/article836973.ece/Niet_staken%2C_zei_t_LAKS

Overigens is het hoofdkantoor van het LAKS gevestigd in een poepduur kantorencomplex in het centrum van Amsterdam, op de Westermarkt nummer 2.
LAKS formeert ordedienst en wil registreren 
verontruste ouder - 29.11.2007 10:34

Gelezen, vanmorgen op de teletekst van RTL4:

LAKS STELT ORDEDIENST IN BIJ ACTIES

Om rellen tijdens acties van scholieren te voorkomen, stelt scholierenbond LAKS tijdens de demonstratie morgen op het Museumplein in Amsterdam een eigen ordedienst in.
De ordedienst behoudt zich het recht voor scholieren te controleren. De demonstratie zal op een afgebakend terrein plaats vinden, waar scholieren zich moeten laten registreren.
De veiligheid staat voorop, aldus het LAKS. De bond wil vermijden dat de acties uit de hand lopen, zoals eerder afgelopen week. Toen richtten scholieren vernielingen aan.

ORDEDIENST? REGISTREREN?

Het lijkt erop dat de eerste twee letters van het LAKS staan voor de afkorting van Lakeien. Lakeien van de steeds toenemende repressie van overheid en politie. Registreren vanwege de veiligheid…. hoe vaak hebben we dat nu al niet gehoord de laatste tijd? Realiseert het LAKS zich niet wat er kan gebeuren met scholieren die zich laten registreren? Of realiseren ze zich dat juist wel? Schandalig!

Regionale Stakingen 
nn - 29.11.2007 14:33

Gisteravond heeft van Bijsterveldt gezegd NIET tegemoet te komen aan de eisen van de scholieren!

In Hengelo(OV) is zojuist opgeroepen om morgen TOCH te gaan staken, ondanks de brieven die op scholen zijn uitgedeeld waarin scholieren erop worden gewezen dat staken, behalve als je naar Amsterdam gaat, als spijbelen word gezien!

Stop de repressie van de overheid, en organiseer overal regionale stakingen voor een ieder die NIET naar Amsterdam kan!
Landelijke staking word gecontroleerd door een organisatie die luisterd naar de machtshebbers, niet naar de scholieren! Heb laks aan het LAKS, en ga de straat op!
Macht door aantallen! Als wij met meer zijn dan zij, hebben ze geen wapens meer tegen ons!

ALLE SCHOLIEREN SOLLIDAIR, MINDER UREN IS DE EIS!
Morgen allemaal om 10 uur naar je gemeentehuis, en zet de eis kracht bij door veel lawaai, maar hou die eieren in je tas! Geen geweld, geen rellen, geen eieren, geen vuurwerk!
Gebruik je stem, want daar heb je die voor! ACTIE!

Sollidaire MBO-er
Staken zonder ID 
Hacktivist - 29.11.2007 15:31

Momenteel gaat op MSN het volgende bericht rond onder scholieren:

"Morgen staken! Maar zonder legitimatie, laat het LAKS niet over je gegevens beschikken om ze gelijk aan de politie te geven als er iets naar hun zin gaat. Dit is onze 960 uur waar we voor strijden, niet als personen op een pasje, maar als scholieren, allemaal samen! Laat je niet zomaar oppakken. Ga naar Amsterdam, maar zonder ID! Stuur dit door naar al je contactpersonen!"
oproep solidaire ouders 
Pa Pinkelman - 29.11.2007 15:55

Ouders (en andere oude lullen, m/v) die aan de kant van de opstandige scholieren staan, kunnen dat duidelijker zichtbaar maken. Bij deze een oproepje om elkaar voor de demonstratie in Amsterdam te ontmoeten bij de brandweerkazerne (hoek Hobbemakade/Honthorstraat) met borden als "Solidaire Ouders voor Mondige Scholieren die niet mogen worden mishandeld door regering en politie" (oid. een bondiger tekst zou misschien beter zijn). Als er ook op andere plekken gedemonstreerd wordt, zou het daar ook kunnen als er mensen zijn die een ontmoetingsplek doorgeven.
een ei hoort erbij 
x - 29.11.2007 19:20

Quote: "Geen geweld, geen rellen, geen eieren, geen vuurwerk!"

Tja, maar daarmee ben je nog braver dan de voorzitter van het LAKS. Die zegt immers: EEN EI HOORT ERBIJ!
Alternatieve acties elders in het land lijken me een prima idee, maar veel mensen zullen toch naar het ingekapselde protest op het Museumplein komen.

Mocht je daar heen gaan: bewaar je eieren bijvoorbeeld voor de ordedienst!

Bekogel het podium 
kwikkie - 29.11.2007 21:33

Eieren, als je die al bij je hebt, niet verkwisten aan de ordedienst maar aan het gajes op het podium. Zo komt de omroepmiljonair dj-randdebiel Giel Belen, knakkers uit de politiek en de vakbondswereld. Gooooooiiiiiiiieeeeeeen mensen!!!
afgebakend terrein om ME buiten te houden? 
nn - 30.11.2007 03:01

Het afbakenen van het terrein met hekken lijkt een slimme truc van het LAKS te zijn geweest om de ME van het veld af te houden. De gemeente heeft vandaag in de Telegraaf laten weten dat de hekken niet door mogen gaan omdat ze in de weg stonden:

"Het LAKS had de gemeente Amsterdam voorgesteld het Museumplein af te bakenen met hekken om de scholieren in het gareel te houden. Amsterdam heeft donderdag gezegd geen hekken te plaatsen. „De hekken staan eerder in de weg”, aldus een zegsman van de gemeente."
staking in beeld 
buurman - 30.11.2007 12:44

massale opkost live te zien nu  http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/wmlive?nosjournaal24-bb.asx
arrestaties 
nn - 30.11.2007 13:11

Demonstratie is vroegtijdig be-eindigd. Scholieren verplaatsen zich naar de andere kant van het museumplein, en daar worden soms scholieren gearresteerd uit de menigte.
Hun medestanders proberen dat dan te voorkomen, en daarom is het onrustig
LAKS roept op het podium op tot kalmte.
volgens nos 
nn - 30.11.2007 13:38

15.000 demonstranten, 10 arresto's wegens "baldadigheid"
intimidatie hetze 
nn - 30.11.2007 13:42

het is duidelijk dat staat en politie een hetze hebben gevoerd om door middel van dreigen met rellen en zware boetes kinderen te intimideren niet naar het mueseum plein te komen.

terug naar de spontane lokale "MSN" demo's dan maar
Lokale acties 
nn - 30.11.2007 14:10

Na de ongekende hetze tegen scholieren vorige week en afgelopen maandag, ook vandaag weer arrestaties en bedreigingen met boetes.
Wat nu?
Hier (geen plaatsnamen) gaan stemmen op onder een anoniem actie comitee om volgende week maandag, zodra de concierges de deur open doen, de school te bezetten en spandoeken op te hangen, en vervolgens de deuren te baricaderen.
Dit uit protest tegen de overheid, die nog steeds niet luistert, en om ons ongenoegen te uitten tegen de manier waarop de rechtsstaat optreed tegen de stakende en demonstrerden scholieren.

Meer ideeën, organisaties van acties elders in het land? Of gooit iedereen het bijltje erbij neer nu?
Pissterk bewaakt 
bernido - 30.11.2007 17:11

de woning van Ronald Pissterk (PvdA) im Bussum wordt momenteel bewaakt. De smeris hefet de hele woonstraat er voor afgesloten, het is niet te geloven. De vanuit overheidswege uitgevoerde criminalisatie van de scholiertjes gaat gewoon door. De lafaard durfde vandaag niet naar Amsterdam te komen om een toelichting te geven op zijn achterlijke plannen. Er zou ook een dj op het podium gewond zijn geraakt door vuurwerk, die eikel van een Belen soms?
Man aangehouden na oproep tot geweld op inter 
net - 30.11.2007 19:34

 http://www.nu.nl/news/1335851/50/Man_aangehouden_na_oproep_tot_geweld_op_internet.html


Verslag demonstratie met foto's en filmpjes 
Henk - 01.12.2007 12:15

Rond de vijftienduizend scholieren demonstreerden vandaag op het Museumplein in Amsterdam. Ze trotseerden drakonische politiemaatregelen die van tevoren waren aangekondigd. Zo was gewaarschuwd dat iedereen die naar de manifestatie wilde komen zich zou moeten inschrijven, en toestemming van ouders of leraren nodig had.

Lees de rest van het verslag met foto's en filmpjes op:

 http://is-nieuws.blogspot.com/2007/11/fotos-en-films-scholierenprotest.html


Website: http://is-nieuws.blogspot.com/
 
wapens... 
nn - 01.12.2007 18:54

ik heb eens zitten rekenen:
als ik het wel heb waren er 600 agenten ingezet.
dat betekend dat er op het museumplein ongeveer 600 pistolen, 600 bussen pepperspray, 600 lange latten, 600 gummi knuppels, een eenheid traangas werpers, onbekend aantal honden en 2 waterkanonen aanwezig waren. dat zijn bijna twee en een half duizend wapens ingezet tegen KINDEREN. En maar zeiken over wat vuurwerk.

en we rekenen ff door, 600 walther p-5's x 2 patroonhouders x 8 patronen = 9.600 kogels.
ze hadden dus genoeg vuurkracht om twee derde van de aanwezige kinderen af te schieten.
Zijn ze nou helemaal gek geworden?
LAKS en smeris 
x - 01.12.2007 19:45

Op het AT5-journaal: een woordvoerder van het LAKS die meldde dat het goed was dat er zo'n zestig scholieren waren opgepakt en de burgemeester die nog eens meldde hoe geweldig de samenwerking tussen smeris en LAKS was.

Ziet u het verschil nog?
Vakbond en smeris = twee handen op een buik!
Demonstratieverbod Zwolle 
solidaire zwollenaar - 02.12.2007 22:18

Het zwolse gemeentebestuur laat zich weer van haar 'beste' kant zien:
bang voor de scholieren wordt hen het democratisch recht op demonstratie ontnomen, wordt de identificatiepicht oneigenlijk gebruikt en worden zij geintimideerd door overmacht aan smerissen.

Uit de Stentor:
ZWOLLE - Het centrum van Zwolle was gisteren taboe voor scholieren die actie wilden voeren tegen de 1040-urennorm.

De politie zette het verbod kracht bij door op alle toegangswegen naar de binnenstad de jongeren te controleren op identiteitspapieren. Ook kregen ze te horen dat er geen actie gevoerd mocht worden.

De politie ging grondig te werk: niet alleen jonge voetgangers en fietsers moesten zich identificeren, agenten gingen ook de (streek)bussen in om reizende scholieren te controleren. Volgens een woordvoerder van Politie IJsselland deden zich geen incidenten voor. "Alles bleef rustig."

De actie werd opgezet door de gemeente. Niet dat zij signalen had gekregen dat er demonstraties zouden plaatsvinden, maar "we namen het zekere voor het onzekere", aldus een gemeentewoordvoerder. "Vrijdag staat de markt in het centrum en daarom wilden we niet dat er eventueel acties gevoerd zouden worden."

De gemeente en politie mochten de scholieren controleren in het kader van de Wet op Openbare Manifestaties, artikel 5. Als scholieren buiten het centrum hadden willen actievoeren, dan was dat mogelijk geweest. "Mits het natuurlijk niet uit de hand was gelopen."

De controle duurde tot het begin van de middag, daarna hadden scholieren weer de vrije doorgang.

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.