Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
lekker hè 
mo - 06.12.2007 22:31

Sorry hoor maar je doet hier een potje een-dimensionaal denken van heb ik jou daar. Als jij vindt dat mensen zich moeten organiseren los van de hele maatschappij, dan kan dat alleen als een supermarginaal en meestal subcultureel randverschijnsel. Het is meestal een argument voor activisten om zich lekker comfortabel en geisoleerd in hun eigen gelijk te wentelen.

Als je daadwerkelijk iets zou willen veranderen, dan moet je in grijswaarden kunnen denken. Klinkt cliché, maar waar. De FNV is geen monolithische organisatie, en deze campagne, als je de tijd had genomen je wat beter te informeren, is juist een poging de dingen te verbeteren. Om de vakbond weer relevant te maken voor een 21e eeuwse radicale / progressieve politiek.

Mensen binnen de vakbond zij nu net wakker aan het worden dat ze bijna alle controle over pensioenfondsen uit handen hebben gegeven. Denk niet dat het zo constructief is om de hele boel maar af te schrijven. Bureaucraten in de vakbond zijn er te over, maar om alle verandering als meer van hetzelfde te presenteren, nee dank je.
FNV Nee! 
dennis - 06.12.2007 21:50

Een betere toekomst voor schoonmakers ja, een nobel streven. Goed ook dat ze zichzelf organiseren, en met hulp van linkse activisten acties als deze ondernemen. Maar om deze mensen vervolgens in de armen van de FNV te loodsen, gaat er bij mij niet in. Zolang de FNV, in wezen de buitenparlementaire arm van de rechts-populistische PvdA, het geld van haar leden in aandelen steekt waarmee o.a. de militaire wapenindustrie en kernenergie worden gewaarborgd, dient de vakbond genegeerd dan wel op haar investeringsbeleid bestreden te worden. Mensen moeten zichzelf organiseren, hoe moeilijk ook, los van de hiërarchische kapitalistische instituten.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.