Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Abortus is moord 
Abortus is moord - 07.12.2007 20:24

Als je ervoor kiest onbeschermd seks te hebben en daardoor zwanger raakt
is het een fout van de vrouw die ervoor koos seks te hebben zonder condoom. Dus dan is Abortus wel zeker moord.
geen mensje?  
nn - 08.12.2007 12:29



hoezo is een foetus van 24 weken geen mens?
hier een stukje biologie van het menselijk lichaam.


Vijfde maanmaand (16 tot 20 weken)
De foetus ziet er nu bijna ‘normaal' uit. De armen, benen en het hoofd zijn nagenoeg voltooid en de geslachtsorganen zijn bijna compleet. De vingers en tenen zijn al gescheiden en dragen zelfs al nagels. Hoewel de foetus flink groeit - nu ongeveer 20 cm lang en 180 gram zwaar - en zich al behoorlijk beweegt, merkt de moeder er zelf nog vrij weinig van.

Zesde maanmaand (20 tot 24 weken)
Na de twintigste week zal de moeder op de momenten dat de foetus actief is, zijn bewegingen voelen. Men weet dat de foetus perioden van activiteit en perioden van rust kent. Dit patroon van rust en activiteit wordt zowel door de zintuigen van de foetus als door de activiteiten van de moeder veroorzaakt; naarmate de zwangerschap vordert, wordt dit steeds duidelijker merkbaar. Aan het einde van de zesde maanmaand - oftewel na 24 weken - is de foetus hard gegroeid en weegt ongeveer 600 gram bij een lengte van 30 cm.

De spieren zijn sterker en de bewegingen worden krachtiger; deze zijn nu ook duidelijk voelbaar voor de moeder.
Het lichaam is bedekt met een smeerlaag (vernix caseosa), die de huid beschermt tegen het vruchtwater en ook gedurende de geboorte van nut zal zijn. Voor de hersenen begint nu, op de helft van de zwangerschap, een periode van enorme groei, die de nog resterende maanden zal aanhouden en zelfs nog een jaar of twee na de geboorte zal voortduren.


ik ben niet van de pro life beweging maar vind die 24 weken best wel ver gaan.

> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.