english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Alle zwaaiers gearresteerd!
Sjakoo - 31.12.2007 14:09

Alle 27 activisten die per bus onderweg waren naar een zwaaiactie zijn gearresteerd.

Zojuist ontvingen wij het volgende bericht:

De hele bus die onderweg was om te gaan zwaaien bij Nieuwersluis (vrouwenbajes), Schiphol (Damrak NN en illegalenbajes), Zaandam (illegalenbajesboot) en de Bijlmerbajes zijn net buiten Zaandam door de politie omsingeld. En gedwongen mee te rijden naar een politieburo.

De bus met 27 activisten aan boord staat bij een buro in Koog aan de Zaan. Ze worden er van verdacht op het terrein van de Basesboot te zijn geweest en moeten zich allen identificeren. Dit weigeren zei, en op het moment worden alle inzittenden met geweld uit de bus gehaald.

Er is reeds contact opgenomen met een advocaat. Het vermoeden bestaat dat er een verband is met een eerder actie in Zaandam dit jaar.

Meer info volgt.
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
zie ook 
redactie - 31.12.2007 14:31

Lawaaidemonstratie opgepakt in Zaandam!
 http://indymedia.nl/nl/2007/12/49397.shtml
overplaatsing 
thuisblijvester - 31.12.2007 22:51

Uit verschillende bronnen blijkt dat de 27 arrestanten van de lawaai demo nu wel heel direkt op lawaai bezoek zijn bij NN. Ze zijn met zijn allen overgeplaatst naar cellencomplomplex Schiphol, 1 van de te bezoeken bajessen. Helaas blijven ze daar waarschijnlijk langer dan hun eigen plan was en kunnen ze niet door naar de andere te bezoeken bajessen.
Ze worden naar het schijnt vast gehouden op verdenking van opelijke geweldpleging. Ook de bus en chauffeur worden vast gehouden.
Hopelijk wordt er morgen meer duidelijk en zijn ze allemaal vrij!

Voor een strijdbaar nieuwjaar: Alle arrestanten onmiddelijk vrij!!!
Zwaaiers in verzekering gesteld 
Gerda - 01.01.2008 12:39

Ondertussen zijn de zwaaiers in verzekerde bewaring gesteld. Dat betekent dat ze zeker nog enkele dagen vastgehouden kunnen worden. Ze zitten op dit moment niet in vreemdelingen bewaring maar worden vastgehouden op de aanklacht openlijke geweldpleging.
Zwaaiers in verzekring gesteld 
Fransje - 01.01.2008 14:59

Er zijn 28 arrestanten in verzekering gesteld, 24 op Schiphol en 4 op Zaandijk. De politie wil ze geen toegang geven tot de eigen advocaat, hier wordt aan gewerkt.
Bericht vanuit Schiphol Oost 
NN - 01.01.2008 16:31

Met de arrestanten die in Schiphol Oost zitten gaat het goed, ze hebben wel nog steeds hun advocaat niet kunnen spreken en het is er erg saai.
Dit werd net door een NN-er doorgebeld naar de arrestantengroep.
bericht op rtvnh 
bajesboten dicht! - 01.01.2008 18:50

 http://www.rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=81586
voor de duidelijkheid 
NNa - 01.01.2008 19:50

Voor de duidelijkheid: los van wat de smeris heeft verzonnen om deze mensen vast te houden, is het in ieder geval duidelijk dat ze lekker an het "activistje-pesten" zijn.

De arrestantengroep doet haar best om het gezefer dat ze een piket-advo ipv hun voorkeur-advo krijgen uiteindelijk te regelen. Onderstussen is het nog steeds niet geheel duidelijk wie al deze mensen zijn. Het zou kunnen dat sommige mensen bijv. een huisdier moeten voeren of naar hun werk moeten, maar dat dit nog niet geregeld is.

Dus: weet jet _zeker_ dat jouw vriend, huisgenoot, of anderszins, een van de 28 arrestanten is, en denk je dat daar dingen voor geregeld moeten worden, meld het aan de arrestantengroep (06-42413496). Als je het niets te melden hebt maar alleen wil weten of Pietje of Puckje er toevallig bij was: heb ajb gewoon wat geduld.

Enne: als je belt, respecteer het recht van deze activisten om niet mee te werken aan hun eigen vervolging, en noem dus geen namen over de telefoon!

Alle arrestanten vrij!

Website: http://arrestantengroep.org/
 
bericht van de politie-site 
ich bin ein berliner - 01.01.2008 22:13

de smeris heeft zelf ook een persbericht:

 http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/nieuwsberichtendinsdag1januari2008.asp

Website: http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/nieuwsberichtendinsdag1januari2008.asp
 
bericht advocaten 
arresantengroep - 01.01.2008 22:24

op dit moment zijn de advocaten bezig op schiphol oost en hebben ze de meeste arrestanten gesproken
ruis 
linkje - 01.01.2008 22:49


o Aanvullingen die links vermelden moeten duidelijk aangeven waarom deze links geplaats worden, aanvullingen die enkel bestaan uit links worden verplaatst naar de ruissectie

 http://indymedia.nl/nl/static/help.policy.shtml
Selectieve hulp door ziekenhuis? 
nn - 01.01.2008 23:47

Volgens de smurfen weigerde het ziekenhuis om 1 nn'er te onderzoeken of helpen: "Net als op het politiebureau weigerde hij zijn naam en andere persoonlijke gegevens kenbaar te maken. Het ziekenhuis wilde hem daarom geen medische zorg verlenen"

Zie ook: Brief aan VU tav medisch beleid "illegalen"  http://indymedia.nl/nl/2007/12/48785.shtml
ter info 
Soli - 02.01.2008 09:38

Oud en nieuw solidariteitsactie, politie reageert buitenproportioneel en arresteert 28 activisten

Op oudejaarsdag 2007, rond 14u, zijn 28 activisten gearresteerd in de buurt van de Zaanse Bajesboten. In deze boten worden mensen zonder papieren gevangen gehouden. De activisten hadden zojuist staan zwaaien naar de gedetineerden, om hun solidariteit met de slachtoffers van het onmenselijke Nederlandse vreemdelingenbeleid te uiten. De groep was van plan om die middag 4 detentiecentra te bezoeken. Door middel van lawaai wilden ze de arrestanten laten weten dat ze niet vergeten zijn, en hen in deze moeilijke omstandigheden toch een goed nieuw jaar wensen. De activisten waren onder andere van plan om te gaan zwaaien voor NN 1100, een vrouw die al maanden vast zit op detentiecentrum Schiphol, nadat haar huis op het Damrak was ontruimd. Zij blijft vasthouden aan haar recht om te zwijgen.

De politie heeft echter al na het bezoek aan de eerste gevangenis de complete groep van de weg gehaald onder aanvoering dat sommige zwaaiers het terrein van de bajesboten waren opgelopen. Dit terwijl de toegangshekken gewoon open stonden. Overduidelijk een slechte smoes, maar kennelijk genoeg om alle inzittenden om een ID te vragen. Hier weigerden de inzittenden principieel aan mee te werken. Hun protest was juist gericht tegen dit soort razzia-achtige methodes, en bovendien was de ID-check overduidelijk onrechtmatig.

Alle arrestanten zijn gisteren, 1 januari 2008, in zogenaamde verzekerde bewaring gesteld. Zij zijn ondergebracht op het politiebureau Zaandijk (4 mensen) en op het uitzetcentrum Schiphol (24 mensen). Allen blijken nu verdacht te zijn van overtreding van art 141 WvS (openlijke geweldpleging in vereniging tegen personen of goederen), het "voetbal-hooligans" wetsartikel dat het mogelijk maakt om een hele groep te vervolgen, ook als slechts een persoon mogelijk iets gedaan heeft.

De activisten weigeren naar goed solidair gebruik om mee te werken aan hun eigen vervolging, en maken daarom gebruik van hun recht om geen verklaring af te leggen. Ook uit solidariteit met mensen die worden vastgezet alleen omdat ze niet over de juiste verblijfspapieren beschikken blijven de actievoerders principieel anoniem. Momenteel wordt de omstreden ID-plicht steeds vaker door het OM misbruikt om activisten in vreemdelingenbewaring te zetten. Net als bij mensen zonder papieren wordt met de vreemdelingenwet een inhoudelijke beoordeling van hun zaak omzeild: ze kunnen op die manier lange tijd worden vastgehouden zonder dat er ooit een rechter aan te pas komt.

Eerder zijn al diverse acties gevoerd bij de bajesboten in Zaandam, toen nog in aanbouw. Zo zijn in Ook waren de activisten van plan waren om te gaan zwaaien voor NN 1100, een vrouw die al maanden vast zit op detentiecentrum Schiphol, nadat haar huis op het Damrak was ontruimd. Zij blijft vasthouden aan haar recht om te zwijgen.april dit jaar honderden meters hek verwijderd door een groep van 70 actievoerders. Daarbij zijn geen arrestaties verricht. Ook zijn er bij diverse vreemdelingendetentiecentra in het hele land regelmatig acties geweest zoals blokkades en kladacties. Dat nu een groep solidaire activisten, die alleen de gevangenen van de bajesboten een hart onder de riem wilden steken, zo genadeloos wordt aangepakt, zal het protest niet doen afnemen.

Activiste Jana, gisteren voor haar vertrek: "Het rijke Nederland moet erkennen dat in deze tijden van extreem ongelijke welvaartsverdeling migratie een noodzakelijke mensenrecht is, in plaats van te vervallen in een repressief beleid dat alleen maar racisme en uitsluiting bevordert." Het opsluiten van politieke activisten met gebruik van ID-plicht of vreemdelingenbewaring voor hen die weigeren hun personalia te geven is een grove schending van belangrijke bevochten rechten in het Nederlandse stelsel. Politieke acties zullen hierdoor niet afnemen. Met de keuze voor politie repressie wordt wel bewust het risico genomen dat de sfeer bij protesten harder zal worden.


Zie voor meer informatie:
over zwijgrecht en vreemdelingenbewaring:  http://guantanamobay.nl
over Bajesboten Zaandam:  http://www.allincluded.nl

"For Global Freedom of Movement and Equal Rights for All!"E-Mail: Solidair_met_NN [ at ] linuxmail.org
Arrestantengroep update 
Sjakoo - 02.01.2008 14:21


Zojuist sprak ik met de arrestantengroep, deze heeft eventueel 'goed' nieuws. Via 1 van de advocaten kregen ze te horen dat de smeris beweert niet om verlenging van het voorarrest te zullen vragen. Dat kan natuurlijk gewoon onzin zijn, maar als het klopt betekent het denk ik dat, voor zover men maandagmiddag is voorgeleid, ze uiterlijk vrijdagmiddag vrijkomen, of eerder uiteraard. In theorie is het ook nog mogelijk dat mensen aan de vreemdelingenpolitie worden overgedragen, dat zo formeel immers geen verlenging van het voorarrest betekenen, maar verdenking van een nieuw 'feit'. Dit betekent uiteraard niet per definitie dat ze zonder dagvaarding vrijkomen.

Bijna iedereen heeft inmiddels hun eigen advocaat gesproken, alleen naar de twee mensen die nog in Zaandijk zitten zijn die advocaten nu ook onderweg. De kans is dus redelijk dat zaken die echt dringend geregeld moesten worden, inmiddels doorgegeven zijn naar buiten. Waarom er twee mensen op een andere locatie zitten dan de rest is niet duidelijk, wel zou 1 van hen medische zorg nodig gehad hebben.
....Lawaaidemo! 
Sjakoo - 02.01.2008 14:57


Uiteraard - en waarom ook niet - vanavond lawaaien. Verzamelen om half acht in de Binnenpret. Kom op tijd, dan zijn we lekker vroeg thuis. Hopen we. En komt allen.

Schreeuwt, schreeuwt, schreeuwt!
adres binnenpret ivm zwaaien 
nn - 02.01.2008 18:03

Eerste Schinkelstraat 14-16 Amsterdam

en zorg er alsjeblieft voor dat je niet gearresteerd wordt ;-)
Goed nieuws 
Arrestantengroep - 03.01.2008 11:46

Alle arrestanten schijnen in de komende uren vrji te komen. Een deel staat al buiten.

Oproep aan alle voormalige arrestanten: meldt je alsjeblieft af bij de arrestantengroep, zodat we straks ook zeker weten dat er niet toch nog mensen zijn gehouden...
vrij 
nn - 03.01.2008 15:22

inmiddels is bijna iedereen vrij. wat een waanzin! De zaandamse smeris heeft duidelijk besloten elke actie bij de bajesboten ongelofelijk te klieren! En om dan naar nota bene schiphol gebracht te worden...
Het vrijlaten lijkt trouwens op een soort dropping- in de bus naar schiphol, amsterdamse bos, twiske...
Sloop de bajesse!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.