Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
aan "zonnestraaltje" 
Krijtje - 21.01.2008 09:11

de stelligheid waarmee je beweert dat er racistische motieven zijn geweest voor deze abortus is nergens op gebaseerd.
zelfs het openbaar ministerie, die toch ook de nodige leugens verspreid hebben over deze zaak (*) hebben niet zo erg uit hun nek gekletst als wat jij hier doet.
(*) o.m. beweerde dat de vriend van de vrouw aangifte had gedaan, ze volharden in deze bewering. de vrouw zelf en haar vriend hebben dit ontkend (zie website women on waves)
en nog meer kletskoek: procureurs generaal beweren dat het nodig was voor de gezondheid van de vrouw om haar te arresteren en gevangen te houden (het was voor je eigen bestwil) terwijl ze in hetzelfde persbericht die motivatie onderuithalen door toe te geven dat de vrouw in goed egezondheid was op het moment van arrestatie en dat zich ook geen problemen op dit gebied hebben voorgedaan tijdens de gevangenschap.
Abortus op een 28 weken oude foetus? 
Zonnestraaltje - 19.01.2008 13:46

Ik vind het heel merkwaardig en totaal niet feministisch om het "verwijderen' van een 28 weken dus in basis levensvatbaar kind onder het mom van abortus te scharen. Zeker omdat het leven van moeder / kind niet in gevaar was en er geen aanwijzingen zijn dat de baby ook niet gehandicapt was.
Of wil Krijtje dat het ook mogelijk is om een baby een dag voor de geboorte nog door een abortus arts verwijderd kan worden? Er is een moment dat een ongeboren baby een zelfstandig wezen is en de moeder niet meer totaal over het leven van de ongeboren baby kan beschikken.
Links zijn betekent in mijn optiek opkomen voor de zwakkeren / verdrukten, en in dit geval is dit toch echt de baby, hoewel je de echtgenoot ook als een verdrukte zou kunnen beschouwen.

Wat ook mist in het betoog van Krijtje is de racistische aanleiding voor het verwijderen van de baby: De vrouw moest onder druk van de familie de baby aborteren / vermoorden omdat zij geen kind van een autochtone (niet Islamitische) Nederlander mocht krijgen. Als je dan toch hier tegen gaat protesteren dan zou je dit racistische element zeker mee moeten nemen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.