Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
dubbele post 
swomper - 21.01.2008 12:16

 http://www.indymedia.nl/nl/2008/01/49681.shtml
En...? 
nn - 23.01.2008 20:01

..hoe is het nu afgelopen met die rechtszaak?
De boemerang van geweld doet nou eenmaal pijn 
Albert Richie - 22.01.2008 17:56

Voor alle duidelijkheid, ik ben geen vriend van de politie, en ik vind dat de politie op het moment te veel bevoegdheden heeft. Vrijheid, het bestrijden van repressie, mensenrechten en recht op privacy zijn dingen die ik heel serieus neem. Kraken is absoluut gezond voor de samenleving, en ik zie er veel positieve dingen uit voorkomen.

Echter naar wat ik uit dit bericht opmaak zijn, de krakers gewoon dom en puberaal bezig geweest.
Ik bedoel, met waterballonnen naar de politie gooien. Hoe DOM kun je zijn. Wat een onzinnige provocerende actie. Natuurlijk worden ze kwaad als er met waterballonnen naar ze gooit, dat zou jij ook worden als ze dat bij jou deden.

Helaas had de politie niet de stijl om met een waterkanon terug te schieten om aan te geven hoe de verhoudingen liggen als het op fysiek geweld aan komt. Als het op fysieke strijd aan komt zijn ze qua organisatie, bewapening, en mankracht zo bizar veel sterker dat je op dat gebied alleen maar kunt verliezen. Uit de buurt blijven dus.

Echter ze zijn wel zo slim om te beseffen dat bij elke vorm van geweld die de krakers gebruiken hoe klein dan ook, de gerechtelijke deur voor het gebruiken van een heel stel extra bevoegdheden voor hen wordt geopend en daar maken ze ten volle gebruik van.
Met het gooien van een water ballon maak je jezelf legaal en de kraakbeweging publicitair enorm kwetsbaar. Je wint er niets mee, en je verzwakt je positie enorm.

Om heel eerlijk te zijn, het is een lullige actie die nu een heel lullig antwoord krijgt.

Alleen als de krakers de morele hogere grond in bezit houden kunnen ze stand houden.
Deze slag was al verloren toen de eerste waterballon de hand van de gooier verliet.
De enige winst die hier nog te behalen valt is er van te leren en de volgende keer slimmer te werk te gaan.




E-Mail: richie.albert.gmail.com
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.